Ezeregyéjszaka meséi? – szakmai tapasztalatok a dubaji ENSZ klímacsúcsról

Hogyan lehetne enyhíteni a klímaváltozás hatásait és egyúttal felkészülni a jövőbeni szélsőségekre és változásokra – egyebek mellett erre is keresik majd a válaszokat az MCC soron következő programján. Kovács Erik és Zay Balázs, az MCC Klímapolitikai Intézet vezető kutatói tartanak majd előadást a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Táncsics Mihály utca 2. szám alatt található fehérvári székhelyén, április 9-én, kedden délután 17 órától. A program ingyenes, de regisztráció köteles.
2024.04.02. 12:53 |
Ezeregyéjszaka meséi? – szakmai tapasztalatok a dubaji ENSZ klímacsúcsról

2023. november 30. és december 12. között rendezték Dubajban az Egyesült Nemzetek Szervezetének (ENSZ) 28. éves klímatalálkozóját (COP28), ahol a világ vezetői megvitatták, hogyan lehetne enyhíteni a klímaváltozás hatásait és egyúttal felkészülni a jövőbeni szélsőségekre és változásokra.

A 28. esemény sem múlt ígéretek és viták nélkül. De vajon mit teljesítettek eddig az országok az elmúlt bő három évtizedben az ígéreteikből, milyen eredményeket értek el az idei Részes Felek találkozóján? Többek között erre is keresik majd a választ az MCC Klímapolitikai Intézet vezető kutatói az „Ezeregyéjszaka meséi? – szakmai tapasztalatok, élmények a dubaji ENSZ klímacsúcsról” c. előadáson.

Az eseményen történő részvétel ingyenes, azonban minden esetben regisztrációhoz kötött, melyet mindenki EZEN a linken tud megtenni.