Evésről és testkép zavarokról lesz szó az áprilisi csajos esten

Április 13-án, csütörtökön 18 órakor folytatódik a csajos estek sorozata a Barátság moziban: a filmvetítéssel egybekötött beszélgetés témái az evés- és testképzavarok lesznek. Meghívott vendég Dr. Babusa Bernadett klinikai szakpszichológus, a beszélgetés után az Őrült boldogság című olasz-francia filmet vetítik.
2017.04.05. 08:01 |

A modern civilizáció korában az ételhez és a testünkhöz való viszony alapvetően megváltozott. A fogyasztói társadalom hatásának következtében az emberi testre nehezedő kulturális nyomás igen nagy: ugrásszerűen megnőtt a fogyókúrákkal, diétázással, testedzéssel, karcsúsággal foglalkozó könyvek, újságcikkek száma. Érdekes jelenség azonban, hogy ezzel párhuzamosan egyre nő az elhízás aránya: hazánkban a népesség mintegy 40%-a túlsúlyos.

A testünkre vonatkozó elvárások egyre nagyobbak és az azzal kapcsolatos kényszerek egyre gyakoribbá válnak. Az utóbbi két évtizedben az evészavarok különböző formái sorra megszaporodtak mind a nők, mind a férfiak körében. Mik is azok az evészavarok, hogyan alakulnak ki, hogyan befolyásolják életüket, és mi lehet a kiút? Mindezekről a csajos est vendégével, Dr. Babusa Bernadett klinikai szakpszichológussal, a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének adjunktusával beszélgethetnek a résztvevők.

Fehérvári színes

 1. Hétvégi túraprogramok a Gyöngyvirág Természetbarát Egyesülettel

  Szombaton és vasárnap is túraprogrammal várja a székesfehérváriakat és a környéken élőket a Gyöngyvirág Természetbarát Egyesület. A hétvége első napján teljesítménytúrán mérhetik le kitartásukat az érdeklődők Gánton, a következő napon pedig zöld városi sétán vehetnek részt a megyeszékhelyen.

  2021.06.23.
 2. Péntektől vasárnapig tart a XIII. Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor- és Pálinkafesztivál

  Tizenharmadik alkalommal rendezik meg a Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor- és Pálinkafesztivált. Június 25-27-e között, azaz péntektől vasárnapig koncertekkel, táncbemutatókkal, gyermekeknek szóló előadásokkal, népi kézműves vásárral, rendhagyó divatbemutatókkal és sok ehető és iható finomsággal várják a tartalmas, nyári eseményre érkezőket. A programot egy összeművészeti tárlat is színesíti.

  2021.06.23.
 3. Szombaton lesz az I. Székesfehérvári Táncválasztó a Köfém Művelődési Házban

  Tizenkettő táncstílust ismerhetnek meg az érdeklődők az I. Székesfehérvári Táncválasztón, amelynek június 26-án, szombaton a Köfém Művelődési Ház ad otthont. Az interaktív családi napon a csoportok bemutatkozóját követően tánctanítás is lesz 10 és 19 óra között.

  2021.06.23.
 4. Vedd, edd, védd a helyit! – rajzpályázatot hirdetett a Fehérvár Éléstár Bevásárló Közösség

  Vedd, edd, védd a helyit! mottóval, a fenntarthatóság jegyében hirdetett rajzpályázatot a Fehérvár Éléstár Bevásárló Közösség. Az óvodások, valamint az általános és középiskolások július 1-jén délután, a Jancsárkertben adhatják le a szabadon választott technikával készült alkotásaikat. A legjobb rajzok készítőit korcsoportonként jutalmazzák.

  2021.06.23.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2021. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4