-
Aranyérmes lett a hübris lágere
A székesfehérvári hübris sörfőzde már tavaly is érmet zsebelt be a Pivní pečeť , avagy Arany Sörpecsét cseh sörversenyen, de idén feltette a pontot is az i-re: alap szortimentjének egyik zászlóshajója, a sür aranyérmet szerzett a cseheknél. Ezt az elismerést eddig még soha nem kapta meg magyar főzde lágere.
2024.04.25. -
Te szedd!
A TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési mozgalma, amelyet 12. alkalommal rendeznek meg. Az egész országra kiterjedő kampány célja, hogy önkéntes megmozdulás keretében közösen varázsoljuk tisztábbá környezetünket. Székesfehérváron április 27-én, szombaton a Gólya dűlő környékét tisztítják meg az önkéntesek.
2024.04.25. -
Püspökkertvárosi forgatag
Koncert, kézműves foglalkozás, táncbemutató várja a családokat vasárnap Öreghegyen. Április 28-án 15 órától a Püspökkertváros zöldterületén, a Millenniumi emlékmű lábánál Bereczki Zoltán fergeteges hangulattal várja a városrészben élőket.
2024.04.25. -
Palotavárosi forgatag
Mókás délutánra hívják a családokat április 27-én, szombaton Palotavárosba, ahol 15 órától a domboldalon legurulva kézműves foglalkozások és gyermekprogramok sokasága vár mindenkit.
2024.04.25.
Évadnyitó szüreti táncház lesz szombaton a Kákics együttessel
Folytatja havonta jelentkező csángó táncházas programsorozatát a Kákics együttes. Az évadnyitó program október 19-én, szombaton 17 órakor kezdődik a Felsővárosi Közösségi Házban, a szüret jegyében, amelyre szeretettel várnak kicsiket és nagyokat egyaránt. Belépő 500 forint.
2019.10.16. 10:01 |
A családi rendezvény 17 órakor gyermek táncházzal indul Gula Miklós vezetésével. Demeter napjának közeledtével szó esik a pásztorokról, és a szüretet is bevonják a hangulatba. A táncolás után Gellár Éva kézműves foglalkozásra várja a kicsiket. A táncparkett 18 órától a felnőtteké lesz, akiknek Nedvig Bendegúz mutatja a lépéseket. A muzsikusok moldvai, felcsíki és gyimesi zenéket húznak a talpak alá.
A büfében keramikusmesterek által készített kancsókban és poharakban kínálják a helyi termelőktől vásárolt borokat, de nem maradhat el a túrós batyu és a palacsinta sem. A zsíros kenyeret mindenki maga kenheti a zsírosbödönből, és úgy fűszerezi sóval, paprikával, hagymával, ahogy jól esik.