Európai Sporthét - Székesfehérvár számos sportolási lehetőséget kínál

Székesfehérvár idén is csatlakozik az Európai Sporthét kezdeményezéshez szeptember 23. és 30. között. A Sporthét eseményeit hazánkban a Magyar Szabadidősport Szövetséges koordinálja, Székesfehérvár pedig kiemelt helyszínként került be a programba. A részleteket kedden délelőtt a Túrózsáki úti Szabadidőparkban ismertették.
2022.09.20. 14:02 |
Európai Sporthét - Székesfehérvár számos sportolási lehetőséget kínál

AZ  EURÓPAI  SPORTHÉT  SZÉKESFEHÉRVÁRI  KIEMELT  SPORTPROGRAMJAI - LETÖLTÉS

Az Európai Bizottság 2015 óta rendezi meg az Európai Sporthetet. A jellemzően ősszel megrendezett mozgáshét idén is a #beactive mottót kapta, mozgásra invitálva ezzel a lakosságot. A kezdeményeshez összesen 39 ország csatlakozott idén, köztük olyan Európai Unión kívül országok is, mint Izland, Koszovó és Grúzia. Az idén szeptember 23. és 30. között várják a sportolni vágyó embereket, Székesfehérváron például akár 100 helyszínen – ismertette a kezdeményezést Magony Tamás, a Polgármesteri Hivatal Szervezési Irodájának sportmunkatársa.

Magony Tamás hozzátette, az Európai Sporthét programjainak gerincét a Nyitott tornatermes sportolási lehetőségek adják, melynek beosztását a városi honlapon, ide kattintva érhetik el.

„Székesfehérvár egy sportos város, hiszen számos olyan sportolási lehetőséget nyújt, amit rendszeresen használ a lakosság.” – méltatta a lakosság aktivitását Deák Lajosné önkormányzati képviselő. Mint elmondta, a kondiparkok és sportpályák egész évben népszerű helyszínek, azonban az Európai Sporthét keretein belül több szervezett edzésen is részt vehetnek az érdeklődők. Az Európai Sporthét kiemelt programja lesz a #BeActive Night szeptember 24-én, szombaton.

Ezen a napon nordic walking, teqball bemutató, futáspróba és a Fitness by Night edzés várja a résztvevőket. Rusznák Renáta edző évek óta tevékenyen részt vesz a városi sportéletben.

A nap zárásának tervezett Fitness by Night edzést ezúttal is a Túrózsáki út Szabadidőparkban vezényli le, 20.45 órától. Fontos, hogy a sportolók kényelmes, az időjárásnak megfelelő öltözetben érkezzenek. Az aktivitásokon minden résztvevő ingyenesen, saját felelősségre vehet részt.