Eszközfejlesztés négy fehérvári bölcsődében

Székesfehérvár Önkormányzata a „Családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztése” keretében nyújtott be pályázatot és nyert több mint tízmillió forintot bölcsődék eszközfejlesztésére. Négy intézményt, a Nyitnikék, a Napraforgó, a 7. számú és a 8. számú bölcsődét érintette a mostani fejlesztés.
2019.05.13. 12:35 |

Játszóeszközöket, bútorokat, számítógépeket is sikerült beszerezni több tízmillió forint értékben négy fehérvári bölcsődébe, ami összesen 22 csoportszobát érintett – mondta Cser-Palkovics András Székesfehérvár polgármestere. Ezekre a fejlesztésekre nagy szükség volt, hiszen gyermekeinkről és az őket nevelő szakemberek munkakörülményeiről szólt ez a fejlesztés. 

Nem csak a kisgyermekek ellátásához szükséges játékparkot erősítette a pályázati lehetőség, hanem a gondozók munkáját is tudtuk könnyíteni – mondta Kertész Gabriella a bölcsőde vezetője. Szerettünk volna egy olyan sarkot kialakítani, ahol nyugodt körülmények között lehet adminisztrációs munkát végezni. A dajkák munkáját is tudtuk segíteni és a régi irodabútorok cseréje is megtörtént azon túl, hogy a gyerekekre váró szülőknek tudtunk kényelmes helyet kialakítani.

7. számú Bölcsőde (Szeder u.) 8 csoportszobája

 • bútorok (szekrények, íróasztal, polcok) + meglévő bútorok felújítása
 • takarítókocsik
 • takarítóeszköz tároló szekrények
 • játékeszközök (építőjáték, autók, gyöngyök, babák, puzzle-k, báb, babakonyha, gyermekülőke…)
 • fejlesztő eszközök (mágneses táblák + korongok, szőnyegek)
 • laptop

8. számú Bölcsőde (Tóvárosi ln.) 6 csoportszobája

 • bútorok (szekrények, íróasztalok, polcok)
 • asztali számítógép

Napraforgó Bölcsőde (Kisteleki u.) 4 csoportszobája

 • bútorok (szekrények)
 • játékeszközök (autók)
 • fejlesztő eszközök (bilibo, akupresszúrás szőnyeg, padlópárna, libikóka)
 • asztali számítógép

Nyitnikék Bölcsőde (József Attila u.) 4 csoportszobája

 • bútorok (szekrények)
 • játékeszközök (építőjáték, autók, gyöngyök, babák, puzzle-k, babakonyha…)
 • informatikai eszközök (laptop, CD lejátszó)

Városfejlesztés

 1. Teljesen megújult a Távirda és a Kégl György utca víziközmű-hálózata és útburkolata

  Székesfehérvár Önkormányzata 149,80 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatással valósította meg a Távirda és a Kégl György utca csapadékcsatorna felújítását, így biztonságosabbá és egészségesebbé válhatott a lakókörnyezet. Önkormányzati forrásból megújult mindkét utca út-, valamint járdaburkolata is.

  2019.05.17.
 2. A héten elkezdődik a Berényi úton a temető felőli két sáv bontása

  Végéhez közeledik hamarosan a Berényi út felújítása. A hét elejétől, amennyiben az időjárás engedi, és befejezték a hordréteg aszfaltozását az út városból kivezető oldalán az Olaj utca és a Vértanú utca között, úgy megkezdődik a temető felőli két sáv bontása is. 

  2019.05.13.
 3. Újabb beruházással folytatódik a Sóstó környezetvédelmi rehabilitációja

  A korábbi tulajdonossal kötött gyors és korrekt megállapodást követően megkezdődött az Ózon Kft. volt telephelyének bontása a Temető utcai parkolónál. A bontás után a terület megújul és tájba illeszkedő közfunkciót kap. „A beruházás, teljes tereprendezést jelent, mely a Sóstó Természetvédelmi Terület rehabilitációs projekt része és kormányzati forrásból valósul meg.” - tájékoztatott a pénteki nyilvános bejáráson Fehérvár polgármestere.

  2019.05.10.
 4. Elkészült a Murányi utcai lépcső felújítása az Öreghegyen

  Átadták a Murányi utca és a Máriavölgy közötti lépcsőt. A rossz állapotú, már balesetveszélyes helyen a szakemberek kijavították az alépítményt, illetve biztosították az útvonal akadálymentességét is.

  2019.05.10.
 1. Kezdődik a sportcsarnok és kollégium építése a Corvinus mögött

  Kezdődik egy háromezer férőhelyes kosár- és kézilabdacsarnok építése a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári campusának területén. Hétfőn ünnepélyes keretek között helyezték el az Alba Innovációs Park Tudásközpont Sportcsarnok és Kollégium időkapszuláját az építkezés helyén. A mintegy ötmilliárd forintos beruházás a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének TAO-s támogatásával és másfél milliárdos önkormányzati támogatással valósul meg. 

  2019.05.06.
 2. Jövő év elején nyit az első fehérvári parkolóház

  Több mint két évnyi papírmunka szükségeltetett ahhoz, hogy elkezdődhessen a 4500 négyzetméteres parkolóház építése, ahol négy szinten 134 gépjármű és 11 motor fér el. Az épületbe két irányból lesz be és kihajtási lehetőség, így mind a Várkörút felől, mind a Távírda utca felől megközelíthető lesz. 

  2019.05.02.
 3. Elkészült a hosszúsétatéri burkolat-felújítás első üteme, megújult a páratlan oldali járda

  A Hosszúsétatér Horvát István út és a vasúti aluljáró közötti szakaszának komplett felújítását még 2018-ban terveztette meg a Városgondnokság. A Regia-Plan Kft. tervei alapján a kivitelezési munkák első üteme valósult most meg, az „ÚT 2017-19” program keretében. A beruházás költsége bruttó 16.345.094 forint volt, mely 100%-ban önkormányzati forrásból valósult meg.

  2019.04.29.
 4. Kezdődik a Szent Imre Általános Iskola és Óvoda felújítása és bővítése

  Heteken belül kezdődik a Szent Imre Általános Iskola és Óvoda bővítése és átalakítása Székesfehérváron. A jelenleg 12 osztálytermes általános iskola további 4 teremmel, valamint a szükséges szaktantermek és kistermek kialakításával bővül és egy multifunkcionális aulát is kialakítanak. Az épületet pedig energetikailag is korszerűsítik.

  2019.04.25.

Kortárs Művészeti Fesztivál

Eseménynaptár

2019. Május
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Webkamera


360 Fehérvár

Óvodai beiratkozás 2019.

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek