Eszközfejlesztés négy fehérvári bölcsődében

Székesfehérvár Önkormányzata a „Családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztése” keretében nyújtott be pályázatot és nyert több mint tízmillió forintot bölcsődék eszközfejlesztésére. Négy intézményt, a Nyitnikék, a Napraforgó, a 7. számú és a 8. számú bölcsődét érintette a mostani fejlesztés.
2019.05.13. 12:35 |

Játszóeszközöket, bútorokat, számítógépeket is sikerült beszerezni több tízmillió forint értékben négy fehérvári bölcsődébe, ami összesen 22 csoportszobát érintett – mondta Cser-Palkovics András Székesfehérvár polgármestere. Ezekre a fejlesztésekre nagy szükség volt, hiszen gyermekeinkről és az őket nevelő szakemberek munkakörülményeiről szólt ez a fejlesztés. 

Nem csak a kisgyermekek ellátásához szükséges játékparkot erősítette a pályázati lehetőség, hanem a gondozók munkáját is tudtuk könnyíteni – mondta Kertész Gabriella a bölcsőde vezetője. Szerettünk volna egy olyan sarkot kialakítani, ahol nyugodt körülmények között lehet adminisztrációs munkát végezni. A dajkák munkáját is tudtuk segíteni és a régi irodabútorok cseréje is megtörtént azon túl, hogy a gyerekekre váró szülőknek tudtunk kényelmes helyet kialakítani.

7. számú Bölcsőde (Szeder u.) 8 csoportszobája

 • bútorok (szekrények, íróasztal, polcok) + meglévő bútorok felújítása
 • takarítókocsik
 • takarítóeszköz tároló szekrények
 • játékeszközök (építőjáték, autók, gyöngyök, babák, puzzle-k, báb, babakonyha, gyermekülőke…)
 • fejlesztő eszközök (mágneses táblák + korongok, szőnyegek)
 • laptop

8. számú Bölcsőde (Tóvárosi ln.) 6 csoportszobája

 • bútorok (szekrények, íróasztalok, polcok)
 • asztali számítógép

Napraforgó Bölcsőde (Kisteleki u.) 4 csoportszobája

 • bútorok (szekrények)
 • játékeszközök (autók)
 • fejlesztő eszközök (bilibo, akupresszúrás szőnyeg, padlópárna, libikóka)
 • asztali számítógép

Nyitnikék Bölcsőde (József Attila u.) 4 csoportszobája

 • bútorok (szekrények)
 • játékeszközök (építőjáték, autók, gyöngyök, babák, puzzle-k, babakonyha…)
 • informatikai eszközök (laptop, CD lejátszó)

Városfejlesztés

 1. Több mint 1.1 milliárd forintot kapott a város az új maroshegyi bölcsőde építésére

  A Maroshegyen egy 50-60 gyermek ellátását biztosító új bölcsőde építésére nyújtott be még tavaly ősszel pályázatot Székesfehérvár, melyhez 1.15 milliárd forintnyi pályázati forrást kapott - adta hírül közösségi oldalán Fehérvár polgármestere Cser-Palkovics András.

  2020.02.28.
 2. Megjelent a közbeszerzése az uszodabővítés tervezésének

  Egy 10 pályás úszómedence is épülhet egy 150 főt befogadó lelátóval együtt a Csitáry G. Emil Uszoda bővítésének keretében, melyhez jelenleg a tervezőt keresik - derül ki a megjelent közbeszerzési tájékoztatóból. A közbeszerzési felhívás a tervezésre vonatkozik!

  2020.02.17.
 3. A Kodály homlokzatfelújításának költségét is tartalmazza a költségvetés tervezete

  Február 14-én pénteken dönthetnek az önkormányzati képviselők a város idei büdzséjéről, mely a 67.4 milliárdos főösszegből az intézményekre 14,16 milliárd forintot tartalmaz. Bár az általános iskolák nem önkormányzati fenntartásúak Székesfehérvár mégis fontosnak tartja, ezen intézményeket is, így többek között a Kodály Zoltán Általános Iskola és Gimnázium homlokzatfelújítását is tartalmazza a büdzsé tervezete. 

  2020.02.12.
 4. A tetővel és a homlokzattal kezdődik az Arany János Iskola felújítása

  Kezdődik az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és EGYMI épületének felújítása, amit a város Önkormányzata 600 millió forinttal támogat. A jövő héten kezdődő bruttó 235 millió forintos beruházással elsőként az épület homlokzata és tetőszerkezete újul meg.

  2020.02.07.
 1. Kezdődik a Szent István Király Múzeum Rendház épületének felújítása

  Hamarosan befejeződik a Szent István Király Múzeum Rendházépületéből a leletanyag és dokumentáció elköltöztetése. Ezt követően indulhat a teljes felújítás, amely az Árpád-ház program keretében valósul meg Székesfehérváron. A kormányzati támogatással létrejövő modern múzeumi tér elsőként a „Királyok és szentek - az Árpádok kora” című kiállításnak ad majd otthont 2022-ben.

  2020.02.03.
 2. Elkészült a Vasvári Pál Általános Iskola tornacsarnokának felújítása

  Elkészült a Vasvári Pál Általános Iskola tornatermének felújítása, amelynek keretében a több mint 50 millió forintos állami támogatásból 221,6 négyzetméter nyílászárót cseréltek ki, valamint akadálymentes mosdót alakítottak ki. A tornaterem az Alba Fehérvár Kosárlabda Akadémia egyik utánpótlás bázisául is szolgál.

  2020.01.23.
 3. Négy új, ingyenes e-töltőt adott át Székesfehérváron az ALDI

  Két új helyen is ingyenes töltési lehetőség várja az e-autósokat Székesfehérváron: az ALDI Jancsár közben és a Szent Flórián körúton található üzletének parkolóiban összesen négy AC töltőpontjának segítségével tölthetők fel az elektromos- és plug-in hybrid autók akkumulátorai.

  2019.12.17.
 4. További 8 milliárd a középiskolai campusra - a tanév végén kezdődhet a beruházás

  A fehérvári középiskolai campus kialakítására további 8 milliárd 375 millió forintot hagyott jóvá a kormány, a Modern Városok Program keretében. A kivitelezésre vonatkozó közbeszerzési eljárás folyamatban van és várhatóan a jövő év első hónapjaiban lezárulhat. A beruházás a tanév végével kezdődhet.

  2019.12.10.

Eseménynaptár

2020. Február
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek