Eszközfejlesztés négy fehérvári bölcsődében

Székesfehérvár Önkormányzata a „Családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztése” keretében nyújtott be pályázatot és nyert több mint tízmillió forintot bölcsődék eszközfejlesztésére. Négy intézményt, a Nyitnikék, a Napraforgó, a 7. számú és a 8. számú bölcsődét érintette a mostani fejlesztés.
2019.05.13. 12:35 |

Játszóeszközöket, bútorokat, számítógépeket is sikerült beszerezni több tízmillió forint értékben négy fehérvári bölcsődébe, ami összesen 22 csoportszobát érintett – mondta Cser-Palkovics András Székesfehérvár polgármestere. Ezekre a fejlesztésekre nagy szükség volt, hiszen gyermekeinkről és az őket nevelő szakemberek munkakörülményeiről szólt ez a fejlesztés. 

Nem csak a kisgyermekek ellátásához szükséges játékparkot erősítette a pályázati lehetőség, hanem a gondozók munkáját is tudtuk könnyíteni – mondta Kertész Gabriella a bölcsőde vezetője. Szerettünk volna egy olyan sarkot kialakítani, ahol nyugodt körülmények között lehet adminisztrációs munkát végezni. A dajkák munkáját is tudtuk segíteni és a régi irodabútorok cseréje is megtörtént azon túl, hogy a gyerekekre váró szülőknek tudtunk kényelmes helyet kialakítani.

7. számú Bölcsőde (Szeder u.) 8 csoportszobája

 • bútorok (szekrények, íróasztal, polcok) + meglévő bútorok felújítása
 • takarítókocsik
 • takarítóeszköz tároló szekrények
 • játékeszközök (építőjáték, autók, gyöngyök, babák, puzzle-k, báb, babakonyha, gyermekülőke…)
 • fejlesztő eszközök (mágneses táblák + korongok, szőnyegek)
 • laptop

8. számú Bölcsőde (Tóvárosi ln.) 6 csoportszobája

 • bútorok (szekrények, íróasztalok, polcok)
 • asztali számítógép

Napraforgó Bölcsőde (Kisteleki u.) 4 csoportszobája

 • bútorok (szekrények)
 • játékeszközök (autók)
 • fejlesztő eszközök (bilibo, akupresszúrás szőnyeg, padlópárna, libikóka)
 • asztali számítógép

Nyitnikék Bölcsőde (József Attila u.) 4 csoportszobája

 • bútorok (szekrények)
 • játékeszközök (építőjáték, autók, gyöngyök, babák, puzzle-k, babakonyha…)
 • informatikai eszközök (laptop, CD lejátszó)

Városfejlesztés

 1. Világszínvonalú mentőorvosi kocsit állítanak szolgálatba Fehérváron

  Az OMSZ a mentőszolgálat létszámfejlesztésének köszönhetően új mentőorvosi kocsit tud működtetni a székesfehérvári mentőállomáson. A mentőautóban alkalmazott eszközök egy része Magyarországon eddig még nem alkalmazott, világszínvonalú technológia Székesfehérvárra hozatalát jelenti.

  2019.07.19.
 2. Elkészült a Rákóczi úti burkolat javítása

  Befejezték a Rákóczi úti burkolat javítását: déltől átadták a forgalomnak a Várkörút – Watthay utca közötti szakaszt.

  2019.07.17.
 3. A gáz és az ivóvíz fővezeték után kezdődik a csapadék csatorna építése a Fiskális úton

  A szennyvíz, gáz és ivóvíz vezetékek cseréje után kezdődik a nagy átmérőjű csapadék csatorna kiépítése a Fiskális út alatt, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy az öreghegyi nagyobb belső utcák felújítása elkezdődhessen. A közműépítés és útfelújítás után, egy a kor igényeinek megfelelő, kerékpárúttal és jó minőségű járdákkal ellátott utat vehetünk majd birtokba.

  2019.07.15.
 4. Befejeződött a Berényi út felújítása - megszűnt a forgalomkorlátozás

  A felújítás befejeződött, megszűnt a forgalomterelés és –korlátozás a Berényi úton, újra teljes hosszában használható Székesfehérvár egyik forgalmas közlekedési útvonala. A projekt legfontosabb céljai között volt a biztonságos közlekedési feltételek megteremtése, a gyorsabb áthaladás biztosítása.

  2019.07.12.
 1. 17 új parkolóhely a Cserepes közben – ősszel fasort telepítenek köré

  A Cserepes köz 2. mellett 17 új parkolóhelyet alakítottak ki az elmúlt hetekben, mellette pedig egy fasort is telepítenek ősszel. A beruházás a Városgondnokság Út-Híd programja keretében városi forrásból valósult meg.

  2019.07.11.
 2. Faültetéssel is jár az új parkoló kialakítása a Horvát István lakótelepen

  A környék lakóinak javaslatára összesen 17 új parkolóhelyet alakítottak ki a Horvát István lakótelepen a református óvoda melletti területen, ami a meglévő 8-9 állásos térköves parkolóhoz csatlakozik. Az új parkoló építésével együtt ősszel hét fát is ültetnek a környéken és sok bokrot telepítenek a parkoló köré. 

  2019.07.11.
 3. Vízmedencés szökőkút köti össze a Fő utcát a Zichy ligettel

  Egy 160 négyzetméter alapterületű vízmedencés szökőkút épül, hét új fát is ültetnek körülötte és a burkolat korszerű, vízáteresztő lesz. Biciklitárolós, korszerű utcabútorok kerülnek majd az új szökőkút köré. A liget intenzív használata során több helyen kitaposták a növényzetet, melyet szintén további növénytelepítéssel pótolnak. 

  2019.07.09.
 4. Befejeződött a Széchenyi utcai járdák felújítása

  A Széchenyi utca 27-29., illetve a 39-43. előtti járdaszakasz is megújult az elmúlt hetekben az 5. számú választókörzetben. A két beruházás összértéke mintegy 11,5 millió forint volt, mondta el a helyszínen tartott sajtótájékoztatón Mészáros Attila önkormányzati képviselő.

  2019.07.09.

Eseménynaptár

2019. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek