Esélyt sem adott ellenfelének az Alba Fehérvár KC - tizenhárommal nyertek Afentálerék

Az első perctől kezdve magabiztosan kézilabdázva, végig vezetve, jó védekezéssel, nagyszerű kapusteljesítménnyel tizenhárom góllal győzte le az Alba Fehérvár KC hazai pályán péntek este a Szombathely együttesét.
Alba Fehérvár KC – Hungast Szombathely KKA 35-22 (13-7)

2021.01.08. 20:55 |

Szeptember 20-a után játszott ismét hazai pályán tétmérkőzést az Alba Fehérvár KC. Az ellenfél az a Szombathely volt, mely tavaly februárban újoncként mindkét pontot elvitte Székesfehérvárról. Nos, Józsa Krisztián lányai már a meccs elején jelezték, ezúttal nem bevehető a Köfém Sportcsarnok. A friss Európa-bajnoki bronzérmes horvát Tea Pijevic ellenállhatatlan formában védett, Gerháth Kincső vezetésével pedig társak elől tették a dolgukat. Kilenc perc után 5-0 volt az állás, a több ex-fehérvárit is felvonultató Szombathely a tizedik percben dobta első gólját. A folytatásban állandósulni látszott az ötgólos különbség, egyebek mellett Bardi Fruzsina két góljának is köszönhetően. Négy perccel a vége előtt azonban Bandelier, és Gorilska találatai után már csak hárommal ment az Alba, de Besszer és Szabó-Májer, valamint Gerháth Kincső időntúli hetesével az addigi legnagyobb differencia éktelenkedett a két gárda között: 13-7-et mutatott az eredményjelző.

A második játékrész Varga Emőke góljával indult, és ekkor még jött válasz a fehérvári találatokra a túloldalon… A 36-ik és 47-ik perc között Afentáler Sára vezetésével elképesztő rohanást mutatott az Alba, 10-1-gyel már tizenöt góllal állt jobban, mint a vasi együttes. Ekkor a huszonnyolc fehérvári gólon már tíz(!) játékos osztozott. És még nem volt vége! A nyáron könyöksérülést szenvedő Rózsás Josephine a szezon során először volt keretben, az utolsó percekre pedig be is küldte őt Józsa Krisztián. Rózsás előbb kiharcolt, majd értékesített egy büntetőt, ezzel ő lett az este tizenegyedik albás góllóvője! A vége már semmilyen izgalmat nem tartogatott, az Alba Fehérvár KC a játék minden elemében felülmúlta ellenfelét, és az újraindulást követően harmadik meccsén megszerezte második győzelmét! A 35-22-es fehérvári sikere azt jelenti, hogy immár hat ponttal a nyolcadik helyen áll az Alba Fehérvár KC, tehát elmozdult a kieső helyről.

Alba Fehérvár KC – Hungast Szombathely KKA 35-22 (13-7)
Alba: Pijevic, Dányi, Tóth N. (kapusok) – Szabó-Májer 2, Afentáler 8, Triscsuk 5(2), Utasi, Bardi 4, Gerháth 5(2), Boldizsár 1, Besszer 2, Háfra L. 1, Töpfner 4, Szarka, Rózsás 1(1), Varga 3.

Sport

 1. Kiélezett meccset nyert meg az Alba a régi mumus Sopron otthonában

  Soproni vendészereplés várt az Alba Fehérvárra a kosárlabda-bajnokságban. A vártnak megfelelően szorosan alakult a meccs első félideje, megjósolhatatlan volt, ki jön ki jobban a végén. A harmadik negyedben tudott kisit elhúzni az Alba, de a hajrára egyenlítettek a hazaiak. Végül az utolsó perc döntött, jobban bírta az idegek harcát a Fehérvár.

  2021.01.20.
 2. A modern sportélet kihívásai lesz az V. SKEOF konferencia témája

  Ötödik alkalommal tart konferenciát a Sportgazdaságtani Kutatók és Egyetemi Oktatót Fóruma, a SKEOF. A január 21. és 22. között zajló online fórumon „A harmadik évezred harmadik évtizedének kihívásai a sportban” kérdései kerülnek terítékre. 

  2021.01.19.
 3. Hétvégén folytatódik a bajnokság - Újpesten lép pályára a MOL Fehérvár FC

  Január 23-án, szombaton - egy hónapnyi szünet után - folytatódik az NB I-es pontvadászat, a Vidi az Újpest ellen lép pályára, idegenben, 19:30 órai kezdettel. A szombati rajt után pár nappal, szerdán újabb erőpróba vár a csapatra, az 5. fordulóból elhalasztott Kisvárda - Vidi összecsapást pótolják.

  2021.01.19.
 4. A harmadik harmad végén gólt kapott, így hosszabbításban nyert a Volán

  Hazai pályán javíthatott a pénteki vereség után a Hydro Fehérvár AV19, és bár a rendes játékidőben nem bírt az Innsbruckkal, végül győztesen hagyta el a jeget. A harmadik harmad vége előtt tizenegy másodperccel egyenlítettek a vendégek, a ráadásban Hári döntötte el a meccset.

  2021.01.17.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak