Növekedési pályán - továbbra is népszerű a Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa

Örömteli tényről számoltak a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán, kedden. Mivel ismertté váltak a február 15-én lezárult felsőoktatási jelentkezések adatai, láthatóak a jelentkezői létszámok is, amelyekből kiderült, hogy továbbra is töretlenül népszerű a fehérvári campus. A témában a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusának rektori megbízottja és Székesfehérvár alpolgármestere tájékoztatott részletesen.
2019.04.09. 13:11 |

„A Corvinus Egyetem gazdálkodás,- és társadalomtudományi képzéseire összesen átlagosan 3%-kal nőtt az első helyen jelentkezők száma. Szintén büszkén mondhatom;

az összes jelentkező TOP 10 szakjából a Corvinus Egyetem ötöt is meghirdet, ezen belül három Székesfehérváron is elérhető. (gazdálkodás-menedzsment, pénzügy-számvitel, turizmus-vendéglátás)

Ha a fehérvári campus számadatait tekintjük, akkor az látszik, hogy a tavalyi nagyon magas számokat sikerült megismételni. Két területen különösen is kiemelkedő az elért eredmény, az egyik a tavaly óta elérhető turizmus-vendéglátás szakra jelentkezők száma, a másik a Fehérvárra specializált, nappali-duális formában elérhető sportközgazdász-mesterszak.

Fehérvár a Corvinus Egyetem stratégiájában a duális képzési központ, ami azt jelenti, hogy az itt meghirdetett szakok közül valamennyi duális formában érhető el, ezzel kívánjuk versenyképessé és gyakorlatorientálttá tenni a hallgatók képzését, illetőleg diplomáját.

Fehérváron az akadémiai tartalom és az infrastruktúra tekintetében dinamikus fejlődésnek vagyunk tanúi. Idén ősszel átadásra kerül az egyetem „B”-épülete is, amelyre a létszám ismeretében szükségünk is lesz.

Mindezt a Corvinus Egyetem nem tudná megvalósítani, ha 2016 nyarán nem jött volna létre Magyarország Kormányának támogatásával az a stratégiai együttműködés, amely Székesfehérvár városát és a Corvinus Egyetemet összeköti.” - hangsúlyozta Dr. András Krisztina, a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusának rektori megbízottja.

„Három intézménnyel közösen néhány esztendővel ezelőtt komoly munkába kezdtünk. Természetes és fontos, hogy a város támogatja a Fehérváron működő felsőoktatási intézményeket, hiszen a város hosszú távú érdeke, hogy komoly tudásbázist biztosító, a kutatás-fejlesztésben is aktívan résztvevő egyetemi partnerei legyenek, ami a város ipara szempontjából is kívánatos.

A következő lépés a kollégiumi férőhelyek vizsgálata lesz, hiszen szerencsére a többi területen is tudtunk növekedést produkálni;

a három egyetemre (Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar, Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa és a Kodolányi János Egyetem) összesen 1976 jelentkezés érkezett, ebből 615 az első helyen megjelölt, ami több mint 5%-os növekedést jelent Székesfehérvár felsőoktatási intézményeinek vonatkozásában.

Ez egy magas szám, hiszen látjuk, hogy demográfiai szempontból hullámvölgyben vagyunk, a Székesfehérváron érettségizettek létszáma némileg csökkent, ennek ellenére tudott a város felsőoktatása több mint 5%-ot növekedni” - emelte ki Mészáros Attila, alpolgármester.

A városunkban elérhető duális helyek száma már több mint háromszáz, amelyre még május végéig lehet jelentkezni. A jelentkezés megkönnyítésére és a duális partnerek bemutatására áprilisban duális napra várja majd az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara (április 17.) és a Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa (április 15.) is az érdeklődőket.

Gazdaság

 1. Így változtak eddig Fehérvár ingatlanpiaci árai a koronavírus alatt

  A járvány az ingatlanpiacot is befolyásolja, ami alól hazánk egyetlen települése sem képez kivételt. Mivel még a koronavírus hatásai most jelennek meg az ingatlanpiacon, ezért egyelőre nagy változások nem mentek végbe. Székesfehérváron viszont az már most látszik, hogy az áremelkedés kezd mérséklődni, illetve a panellakásoknál már némi áresés is felfedezhető - irja az ingatlannet.hu legfrissebb jelentése.

  2020.05.21.
 2. Ötmilliárdos városi tőkealap a fehérvári fejlesztésekért

  A tavaly októberi bejelentést követően az MFB Csoporthoz tartozó, elsősorban közepes méretű vállalkozások tőkefinanszírozásával foglalkozó MFB Invest elindította a vállalkozásfejlesztési magántőke alapját Székesfehérváron.

  2020.05.21.
 3. Már lehet jelentkezni az ingyenes informatikai képzésekre

  A gazdaságvédelmi akciótervhez kapcsolódó újratervezés programban megnyílt a jelentkezési lehetőség az ingyenes, 8 hetes informatikai online oktatásra május 11-én.

  2020.05.12.
 4. A fehérvári VT ES Kft. 3D nyomtatott alkatrészek segítségével támogatja a vírus elleni küzdelmet

  A VIDEOTON tagvállalata, a székesfehérvári VT ES Kft. 2016-ban kezdte meg együttműködését egy SLA 3D nyomtatók fejlesztésére és gyártására szakosodott vállalattal. A maszk átalakításához elengedhetetlen 3D nyomtatott elemek – szájsebészetben is használt – biokompatibilis gyanta felhasználásával készülnek. 

  2020.05.11.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V