Növekedési pályán - továbbra is népszerű a Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa

Örömteli tényről számoltak a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán, kedden. Mivel ismertté váltak a február 15-én lezárult felsőoktatási jelentkezések adatai, láthatóak a jelentkezői létszámok is, amelyekből kiderült, hogy továbbra is töretlenül népszerű a fehérvári campus. A témában a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusának rektori megbízottja és Székesfehérvár alpolgármestere tájékoztatott részletesen.
2019.04.09. 13:11 |

„A Corvinus Egyetem gazdálkodás,- és társadalomtudományi képzéseire összesen átlagosan 3%-kal nőtt az első helyen jelentkezők száma. Szintén büszkén mondhatom;

az összes jelentkező TOP 10 szakjából a Corvinus Egyetem ötöt is meghirdet, ezen belül három Székesfehérváron is elérhető. (gazdálkodás-menedzsment, pénzügy-számvitel, turizmus-vendéglátás)

Ha a fehérvári campus számadatait tekintjük, akkor az látszik, hogy a tavalyi nagyon magas számokat sikerült megismételni. Két területen különösen is kiemelkedő az elért eredmény, az egyik a tavaly óta elérhető turizmus-vendéglátás szakra jelentkezők száma, a másik a Fehérvárra specializált, nappali-duális formában elérhető sportközgazdász-mesterszak.

Fehérvár a Corvinus Egyetem stratégiájában a duális képzési központ, ami azt jelenti, hogy az itt meghirdetett szakok közül valamennyi duális formában érhető el, ezzel kívánjuk versenyképessé és gyakorlatorientálttá tenni a hallgatók képzését, illetőleg diplomáját.

Fehérváron az akadémiai tartalom és az infrastruktúra tekintetében dinamikus fejlődésnek vagyunk tanúi. Idén ősszel átadásra kerül az egyetem „B”-épülete is, amelyre a létszám ismeretében szükségünk is lesz.

Mindezt a Corvinus Egyetem nem tudná megvalósítani, ha 2016 nyarán nem jött volna létre Magyarország Kormányának támogatásával az a stratégiai együttműködés, amely Székesfehérvár városát és a Corvinus Egyetemet összeköti.” - hangsúlyozta Dr. András Krisztina, a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusának rektori megbízottja.

„Három intézménnyel közösen néhány esztendővel ezelőtt komoly munkába kezdtünk. Természetes és fontos, hogy a város támogatja a Fehérváron működő felsőoktatási intézményeket, hiszen a város hosszú távú érdeke, hogy komoly tudásbázist biztosító, a kutatás-fejlesztésben is aktívan résztvevő egyetemi partnerei legyenek, ami a város ipara szempontjából is kívánatos.

A következő lépés a kollégiumi férőhelyek vizsgálata lesz, hiszen szerencsére a többi területen is tudtunk növekedést produkálni;

a három egyetemre (Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar, Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa és a Kodolányi János Egyetem) összesen 1976 jelentkezés érkezett, ebből 615 az első helyen megjelölt, ami több mint 5%-os növekedést jelent Székesfehérvár felsőoktatási intézményeinek vonatkozásában.

Ez egy magas szám, hiszen látjuk, hogy demográfiai szempontból hullámvölgyben vagyunk, a Székesfehérváron érettségizettek létszáma némileg csökkent, ennek ellenére tudott a város felsőoktatása több mint 5%-ot növekedni” - emelte ki Mészáros Attila, alpolgármester.

A városunkban elérhető duális helyek száma már több mint háromszáz, amelyre még május végéig lehet jelentkezni. A jelentkezés megkönnyítésére és a duális partnerek bemutatására áprilisban duális napra várja majd az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara (április 17.) és a Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa (április 15.) is az érdeklődőket.

Gazdaság

 1. Konferenciával ünnepelt Fehérváron az Energiagazdálkodási Tudományos Egyesület

  Az Energiagazdálkodási Tudományos Egyesület megalakulásának 70., míg a Székesfehérvári Csoport fennállásának 40. évfordulója alkalmából rendeztek ünnepi konferenciát, szerdán, Fehérváron a Városháza Dísztermében. Az eseményen Fehérvár polgármestere mondott köszöntőt, majd Kádár Andrea, a Innovációs és Technológiai Minisztérium helyettes államtitkára „A készülő új nemzeti energiapolitika” című átfogó előadását hallhatták a résztvevők, Bakács István, egyesületi elnök pedig a 70 év történetét foglalta össze.

  2019.06.05.
 2. Innováció napja az Óbudai Egyetemen - középpontban a robotizáció

  Ebben az évben a robotizációt és az ehhez kapcsolódó székesfehérvári felsőoktatási képzési paletta bemutatását választották központi témának az innováció napja alkalmából. Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karára ellátogattak a duális képzésben résztvevő partnervállalatok is.

  2019.06.05.
 3. Nyolc díjat adományoztak a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara küldöttgyűlésén

  A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (FMKIK) 47. küldöttgyűlésének adott otthont a Gazdaság Háza csütörtökön. A Küldöttgyűlés tárgysorozatai között szerepelt a 1018. évi számadás és a 2019. évi üzleti terv elfogadása. Az esemény első részében ünnepélyes keretek között adták át a kamara díjait.

  2019.05.23.
 4. Megerősítette a 81-es négysávosítását az innovációs és technológiai miniszter

  Hat év alatt hatezer buszt cserélnek modern járművekre a közösségi közlekedésben - jelentette be az innovációs és technológiai miniszter pénteken, az Ikarus székesfehérvári gyárában. A miniszter megerősítette, hogy megvalósíthatósági tanulmány készül az M1 autópályáról leágazó 13-as és 81-es négysávúsítására.

  2019.05.17.

Eseménynaptár

2019. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek