Növekedési pályán - továbbra is népszerű a Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa

Örömteli tényről számoltak a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán, kedden. Mivel ismertté váltak a február 15-én lezárult felsőoktatási jelentkezések adatai, láthatóak a jelentkezői létszámok is, amelyekből kiderült, hogy továbbra is töretlenül népszerű a fehérvári campus. A témában a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusának rektori megbízottja és Székesfehérvár alpolgármestere tájékoztatott részletesen.
2019.04.09. 13:11 |

„A Corvinus Egyetem gazdálkodás,- és társadalomtudományi képzéseire összesen átlagosan 3%-kal nőtt az első helyen jelentkezők száma. Szintén büszkén mondhatom;

az összes jelentkező TOP 10 szakjából a Corvinus Egyetem ötöt is meghirdet, ezen belül három Székesfehérváron is elérhető. (gazdálkodás-menedzsment, pénzügy-számvitel, turizmus-vendéglátás)

Ha a fehérvári campus számadatait tekintjük, akkor az látszik, hogy a tavalyi nagyon magas számokat sikerült megismételni. Két területen különösen is kiemelkedő az elért eredmény, az egyik a tavaly óta elérhető turizmus-vendéglátás szakra jelentkezők száma, a másik a Fehérvárra specializált, nappali-duális formában elérhető sportközgazdász-mesterszak.

Fehérvár a Corvinus Egyetem stratégiájában a duális képzési központ, ami azt jelenti, hogy az itt meghirdetett szakok közül valamennyi duális formában érhető el, ezzel kívánjuk versenyképessé és gyakorlatorientálttá tenni a hallgatók képzését, illetőleg diplomáját.

Fehérváron az akadémiai tartalom és az infrastruktúra tekintetében dinamikus fejlődésnek vagyunk tanúi. Idén ősszel átadásra kerül az egyetem „B”-épülete is, amelyre a létszám ismeretében szükségünk is lesz.

Mindezt a Corvinus Egyetem nem tudná megvalósítani, ha 2016 nyarán nem jött volna létre Magyarország Kormányának támogatásával az a stratégiai együttműködés, amely Székesfehérvár városát és a Corvinus Egyetemet összeköti.” - hangsúlyozta Dr. András Krisztina, a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusának rektori megbízottja.

„Három intézménnyel közösen néhány esztendővel ezelőtt komoly munkába kezdtünk. Természetes és fontos, hogy a város támogatja a Fehérváron működő felsőoktatási intézményeket, hiszen a város hosszú távú érdeke, hogy komoly tudásbázist biztosító, a kutatás-fejlesztésben is aktívan résztvevő egyetemi partnerei legyenek, ami a város ipara szempontjából is kívánatos.

A következő lépés a kollégiumi férőhelyek vizsgálata lesz, hiszen szerencsére a többi területen is tudtunk növekedést produkálni;

a három egyetemre (Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar, Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa és a Kodolányi János Egyetem) összesen 1976 jelentkezés érkezett, ebből 615 az első helyen megjelölt, ami több mint 5%-os növekedést jelent Székesfehérvár felsőoktatási intézményeinek vonatkozásában.

Ez egy magas szám, hiszen látjuk, hogy demográfiai szempontból hullámvölgyben vagyunk, a Székesfehérváron érettségizettek létszáma némileg csökkent, ennek ellenére tudott a város felsőoktatása több mint 5%-ot növekedni” - emelte ki Mészáros Attila, alpolgármester.

A városunkban elérhető duális helyek száma már több mint háromszáz, amelyre még május végéig lehet jelentkezni. A jelentkezés megkönnyítésére és a duális partnerek bemutatására áprilisban duális napra várja majd az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara (április 17.) és a Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa (április 15.) is az érdeklődőket.

Gazdaság

 1. Ugródeszkára léptek az ingatlanárak Székesfehérváron

  Székesfehérváron mind a családi házak, mind a lakások négyzetméter árai jelentősen megugrottak az elmúlt egy évben. Idén februárban pedig a székesfehérvári családi házak és panellakások átlagárai már az országos átlagot is meghaladták - derül ki az ingatlannet.hu fehérvári elemzéséből.

  2019.04.18.
 2. 70 éve a város szolgálatában - díszvacsorával ünnepelték a SZÉPHŐ-t

  A SZÉPHŐ Zrt. megalakulásának hetvenedik évfordulója alkalmából szerveztek díszvacsorát csütörtökön a Hotel Magyar Királyban, ahol egy dokumentumfilmet is láthattak a résztvevők a cég működéséről. A társaság 70 éves története az elmúlt évtizedekben szorosan összefonódott a város életével.

  2019.04.11.
 3. Átadták a Videoton EAS új, 8.25 milliárdért épített gyártócsarnokát

  Csütörtökön délelőtt adták át a Videoton vállalatcsoport egyik legnagyobb leányvállalatának, az elektronikus alkatrész beültetéssel és elektromechanikai szereléssel foglalkozó Videoton EAS Kft. új gyártócsarnokát. A beruházás összesen 8,25 milliárd Ft-ba került, de a Vidoton tavaly összesen 14 milliárdnyi feljesztést hajtott végre.

  2019.04.11.
 4. 70 esztendeje a város szolgálatában - a Széphő Zrt. múltja, jelene és jövője

  A Széphő Zrt. történetéről szóló visszatekintéssel, valamint jelenéről és jövőjéről szóló előadással emlékeztek a székesfehérvári cég megalapításának 70. évfordulójára. Az érdeklődők dr. Demeter Zsófia, történész, Fehérvár díszpolgára és Szauter Ákos, vezérigazgató vetítettképes bemutatóit láthatták szerdán este a Városháza Dísztermében. 

  2019.04.10.
 1. Lehetőségek széles spektruma az V. Fejér Megyei Hírlap Állásbörzén

  Ötödik alkalommal várta állásbörzére a munkaadókat és az álláskeresőket a Fejér Megyei Hírlap hétfőn, Székesfehérváron, az MKOSZ-csarnokban. A börzén magyar tulajdonú kis-, és középvállalatok, valamint a multinacionális nagyvállalatok képviselőit is megtalálhatták az érdeklődők. 

  2019.04.08.
 2. Világmárkák gépbemutatója - nemzetközi konferenciát szervezett az Agrolánc Kft.

  Nemzetközi szakmai konferenciának és világmárkák gyakorlati gépbemutatójának adott otthont a MOL Aréna Sóstó csütörtökön. Az eseményt az Agrolánc Kft. rendezte kiemelt partnerei számára, immár nyolcadik alkalommal.

  2019.04.04.
 3. Fehérvárra érkezett az AmCham karrierorientációs programja

  Csütörtökön Székesfehérvárra érkezett az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham Hungary) Karrierorientációs Programjának három részes roadshow-ja. A kampányban, a karrierorientáció mellett, kiemelt szerepet kapnak az MTMI - matematika, természet- és mérnöktudományok, valamint informatika - tantárgyak népszerűsítése is.

  2019.03.28.
 4. Üzleti fórum Fehérváron a város és az ország legfontosabb gazdasági szereplőivel

  Üzleti fórumot szervezett szerdán Székesfehérváron a Videoton Holding Zrt., ahol a város és az ország legfontosabb vállalatainak vezetői tartottak szakmai konferenciát. Az előadások és a kerekasztalbeszélgetések a globális lassulás kontra bérnövekedés téma köré összpontosultak.

  2019.03.27.

Hirdetés

Eseménynaptár

2019. Április
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Webkamera


360 Fehérvár

Óvodai beiratkozás 2019.

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek