Erődemonstrációval kezdte az elődöntőt a MÁV Előre a VOK-ban

Magabiztos győzelemmel indította a Debreceni EAC elleni párharcot a MÁV Előre Foxconn a férfi röplabda Extraliga elődöntőjében. Omar Pelillo vezetőedző csapata szettveszteség nélkül múlta felül ellenfelét húsvét hétfőn Székesfehérváron.
MÁV Előre Foxconn – Debreceni EAC 3-0 (22, 21,19)
2024.04.01. 19:13 |
Erődemonstrációval kezdte az elődöntőt a MÁV Előre a VOK-ban

Az alapszakasz második és harmadik helyezettjének összecsapását nagy várakozás előzte meg az első osztályban.

Mindkét együttes hibátlan teljesítménnyel abszolválta a negyeddöntőt, bár előzetesen a kék-fehér alakulat malmára hajtotta a vizet, hogy a legutóbbi három összecsapásukon egyetlen szettet sem engedélyeztek aktuális riválisuknak.

A hazai együttesből egyetlen játékos hiányzott a meccskeretből, Eke Péternek betegség miatt kellett távol maradnia. A kezdő hatosban a helyét a szezonban már többször bizonyító Tomanóczy Bálint vette át.
A MÁV Előre erőteljesen indította a mérkőzést a szép számban összegyűlt publikum előtt. Redjo Kociék 14-9-re is vezettek, ezután azonban a DEAC megkezdte a felzárkózást, 15-13-nál pedig Willian Cesar nyitásainak köszönhetően meg is fordították az állást. Omar Pelillo 15-17-nél Boa Szabolcsot küldte Christian Janke helyére a pályára. Bár a csere egyenlítést hozott, a fehérvári csapat csak 20-20 után tudta visszavenni az irányítást, amit utána már nem engedett ki a kezéből.

A második felvonásban a debreceniek kezdtek erősebben, 12-12-től viszont a kék-fehérek ismét megzabolázták ellenfelüket. Willian Cesar szervái továbbra is problémát jelentettek a védelemnek, de a játék többi elemében a MÁV Előre játékosai emelkedtek felül. Csakúgy, mint a harmadik játszmában, ahol Redjo Koci révén már végig a hazaiak domináltak.

A MÁV Előre végül szettveszteség nélkül nyerte az elődöntő első mérkőzését. A következő összecsapást április 4-én 20 órától rendezik Debrecenben.

„Az eredmény egy kissé csalóka. A legutóbbi mérkőzésünk után volt egy hosszabb időszakunk edzeni a csapattal, a megfelelő ritmus azonban most egy kicsit hiányzott. Az ellenfelünk az erős nyitásai révén többször is nyomás alá tudott helyezni. Szerencsére a fiúk megőrizték a hidegvérüket, és koncentrált, jó játékkal tudták lezárni a szetteket. Tudjuk, hogy a debreceni összecsapás egy igazi csata lesz. Ennél sokkal nehezebb mérkőzésre számítunk, biztosan vissza akarnak majd vágni. Nekünk idegenben is agresszívnak és fókuszáltnak kell maradnunk” – nyilatkozta a mérkőzés után Omar Pelillo, a MÁV Előre Foxconn vezetőedzője.