Érdemes korán érkezni - színes kísérőprogramok az Alba Aréna nyitányán

Nem csak a pályán várják érdekes programmal a közönséget az Alba Aréna április 19-i és 20-i nyitórendezvényén. A kiérkezők az Aréna épülete előtt és a folyosókon is rengeteg aktivitásba kapcsolódhatnak be. Fontos információ, hogy a büfékben kizárólag bankkártyával lehet fizetni, illetve a sportmérkőzésekre vonatkozó biztonsági előírások miatt többek között PET-palack, illetve esernyő sem vihető be a csarnokba.
2024.04.17. 21:24 |
Érdemes korán érkezni - színes kísérőprogramok az Alba Aréna nyitányán

Kártyás fizetéssel működnek büfék és számos biztonsági intézkedés lesz érvényben a mérkőzésen.

Már csak két nap és elérkezik a régóta várt pillanat: élettel telik meg az Alba Aréna és kipróbálhatjuk az igazi „katlanhangulatot” is a válogatott jégkorongmérkőzésen. Az április 19-i, pénteki és 20-i, szombati program nemcsak a sportról szól: ez a multifunkcionális csarnok megnyitója. A szervezők éppen ezért számos közösségi programmal készülnek, ami a család minden tagjának érdekessé teheti az ott töltött délutánt.

Az Alba Aréna épülete körüli programok pénteken 16.00, szombaton pedig 13.30 órától zajlanak, és ekkortól működik a gyereksarok is a múzeumrészben. Kapunyitás pénteken 16.30, szombaton pedig 14.00 órakor lesz, ekkortól a belső terekben is számos érdekes program lesz. FONTOS TUNDIVALÓ, hogy először a kinti programokat érdemes végigjárni és kipróbálni, mert a biztonsági beléptetés után már nincs lehetőség ismét elhagyni az épületet a mérkőzés előtt!

Az A bejárat előtt a Magyar Honvédség települ ki, ahol többek között lézerfegyver-bemutatóval várják az érdeklődőket, akik ki is próbálhatják ezeket az eszközöket. Kint és bent, az A és a C bejárat közötti területen, folyosókon is számos izgalmas próba várja a vendégeket: akadálypályán és óriás dartsban próbálhatják ki ügyeségüket a vállalkozó kedvű gyermekek és felnőttek, no és persze lesz kapuralövés, ahol a korong gyorsaságát is mérik majd. Lesz óriáspuzzle, keresztrejtvény, memóriajáték – természetesen minden a jégkorong jegyében. Emellett sörcurling, korongtorony és Forma 1-es játékkal is készülnek az érkezőknek.

A gyereksarokban csillámtetoválással, arcfestéssel várják a kicsiket, de lehet sisakot színezni, kocka kirakózni és jégkorongos csocsót játszani.

Április 19-én 18 órakor kezdődik a megnyitó – kérik, hogy addigra mindenki foglalja el a helyét a lelátókon. Számos meglepetéssel találkozhatunk a jégen és a válogatott mérkőzés szüneteiben. Április 20-án 15.45 órától több válogatott játékost, a mérkőzés szünetében pedig a szapporói feljutást kiharcolt egykori jégkorongozókat köszönthetjük majd az Alba Arénában.

FONTOS TUDNIVALÓ, hogy az Alba Aréna készpénzmentes, azaz az épület több pontján működő büfékben bankkártyával lehet majd fizetni. A kínálatban számos étel, nassolni való, üdítő és ásványvíz is megtalálható lesz, hogy a több órás ott-tartózkodás alatt kiszolgálják a vendégeket.

Az Alba Arénában számos biztonsági intézkedést vezetnek be, az érvényben lévő rendszabályokról a megvásárolt jegyeken feltüntetett linken is olvashatnak az érkezők. Ezek között fontos helyet foglal el – hogy más sportmérkőzésekhez hasonlóan – nem lehet többek között PET-palackot, esernyőt, szúró-, illetve pirotechnikai eszközöket bevinni. Ezeket a beléptetésnél ellenőrzik majd.

Érdemes minél előbb kiérkezni az Alba Arénához, mert mindkét napon közel hatezer látogatót várnak a megnyitóra. A közlekedési rendről és mindenről a multifunkcionális csarnok közösségi oldalán is tájékozódhatnak az érdeklődők.

Mindenki együttműködését kérik a szervezők, hogy egy jó hangulatú arénanyitó részesei lehessünk, ahol mindenki önfeledten, ám biztonságban érezheti majd jól magát pénteken, illetve szombaton. Éljük át közösen az élményt!

Fehérvári színes

 1. Piknik a belvárosban

  A pünkösdi hétvégén a belvárosi lakókat is várta a Székesfehérvári Kulturális Központ a Városház térre közös piknikezésre. Játékok, hangszerbemutató, társasjáték-sátor, kincsmosás is volt a kínálatban, a kicsiket a Pitypang zenekar, a felnőtteket pedig Gájer Bálint szórakoztatta, közös programként pedig az ARTE ARAMI Junior csoporttal lehetett táncolni.

  2024.05.18.
 2. VIII. Maroshegyi Családi Mesenap

  A Gárdonyi Géza Művelődési Ház előtti M. Tóth István téren várták szombaton a családokat, ahol koncertek, kézműveskedés és közös játék is várt az érdeklődőkre. A színpadon néptánc, a Magyar Népmese Színház és a Kuttyomfitty Társulat előadása is látható volt, a programot pedig a Pitypang zenekar élőzenés koncertje zárta.

  2024.05.18.
 3. Pünkösdi Virágálom

  Idén is virágba borult Székesfehérvár Belvárosa Pünkösd alkalmából. Ezúttal a köztéri alkotások és épületek kapui helyett raklapból készült fotelekre készítették el pompázatos kompozícióikat hat székesfehérvári virágüzlet mesterei, továbbá a Szent Kristóf Ház lakói is közreműködtek a Városház téri dekorációban.

  2024.05.17.
 4. V. Mesés kiskertek

  A rendkívül változatos időjárás ellenére is sikerült megtartani az V. Mesés kiskertek kertépítő versenyt 18 fehérvári óvoda mintegy 300 kisgyermekének részvételével. A jégeső átmenetileg megzavarta ugyan a vetélkedőt, ám a fellegek gyorsan tovaszálltak, végül a napfény, a kitűnő hangulat, a jókedvű zsibongás győzedelmeskedett a Zichy ligetben.

  2024.05.17.