Épül már az új kishíd a Malom-csatornán, a Fürdő utcánál

Jövő év tavaszára készül el a Malom-csatorna feletti új kishíd a Fürdő utcánál. A héten a kivitelezők beemelték helyére az átvezetést biztosító vasbeton szerkezeti elemeket.
2022.11.17. 08:56 |
Épül már az új kishíd a Malom-csatornán, a Fürdő utcánál

Október végén kezdődtek a korábban teherbírási problémák miatt a gépjárműforgalom elől lezárt Fürdő utcai híd átépítési munkálatai. A Malom-csatorna felett átvezető szerkezet befejezésének határideje 2023 tavasza, de ha az időjárási körülmények a munkavégzést a téli időszakban lehetővé teszik, akkor várhatóan előbb elkészül.

A régi híd elbontását követően, a hét elején beépítették az átvezetést biztosító, előregyártott, MAGURA típusú vasbeton szerkezeti elemeket. Az új híd építési munkálataival párhuzamosan folynak a Malom-csatornát keresztező közművek építési, kiváltási munkái is. A közművek az új híd szerkezetében fogják keresztezni a csatornát, a régi híd melletti átvezető csőhidakat, valamint a meder alatti átvezetéseket megszüntetik.

A híd átadását követően ismét biztosított lesz a Fürdő sor és a Fürdő utca közötti közúti kapcsolat, a gépjárművek áthaladása.

Ez jelentős segítséget ad a terület feltárásában, tehermentesíti a Fürdő sor leromlott állapotú és keskeny útját. A híd átépítési terveivel párhuzamosan az Önkormányzat elkészítette a terveket a Malom-csatorna mederfelújítására és partfal-megerősítésére, valamint a Fürdő sor útburkolatának megújítására. Ahogy a költségvetési források engedik, az elkövetkező években, ütemekre bontva tervezi a város az útburkolat-, illetve mederfelújítást.

Városfejlesztés