Energetikai fejlesztések az Alba Regia Sportcsarnokban

Korszerű világítás, komfortosabbá vált belső terek, megújult vizesblokkok fogadják az Alba Regia Sportcsarnokba érkezőket. Az Alba Regia SC a várossal közösen, két ütemben valósítja meg az energetikai és egyéb fejlesztési beruházást mintegy 485 millió forint értékben.
2023.09.05. 20:27 |
Energetikai fejlesztések az Alba Regia Sportcsarnokban

Az Alba Regia Sportcsarnokban folytatódtak a város intézményeit érintő energetikai korszerűsítések. A két ütemben zajló fejlesztés első szakaszában a nyár folyamán elkészült a tetőszigetelés és korszerűsítették a világítást.

Az új LED izzók nagyobb fényt adnak kevesebb energiafogyasztással - hangzott el azon a keddi bejáráson, amelyen részt vett dr. Cser-Palkovics András polgármester, Mészáros Attila alpolgármester és Balássi Imre, az Alba Regia SC elnöke.

Dr. Cser-Palkovics András tájékoztatása szerint a 140 milliós TAO-támogatásból teljesen felújították a tetőszigetelést és a fénytechnikát, amely az üzemeltetési költségekben jelentős megtakarítást eredményez majd. Hozzátette, a csarnok korszerűsítésében és energiafogyasztásának csökkentésében a következő lépést a napelemek felszerelése és a LED-falak cseréje jelenti majd. Ezek 2024 nyarára megtörténnek. Közös ügynek nevezte a felújítási folyamatot, hiszen a két ütem együtt összesen közel 500 millió forintba kerül, melynek jelentős részét a TAO, a szponzorok és egyéb támogatók adják.

Székesfehérvár Önkormányzata kevesebb mint 10%-át kell, hogy állja a költségeknek, ez néhány tízmilliós nagyságrendet jelent - tette hozzá.

Az energetikai korszerűsítések mellett az első ütemben felújították az épületben lévő öt apartmant, a női és férfi vizesblokkokat, a bírói öltözőt és az egészségügyi szobát - ismertette Balássi Imre. Az Alba Regia SC elnöke hozzátette, a szövetségi előírásoknak megfelelően kiépítették a rendőrségi vezetési pontot és a közvetítő állványt, valamint az informatikai hálózat karbantartása mellett új eszközöket is beszereztek, és csarnok teljes belső festése is megtörtént.

A felújítás második ütemében több mint 340 millió Ft értékben 2024 júniusáig megtörténik a napelemek és az energiatároló akkumulátorok beszerzése, az új eredményjelző és LED-falak telepítése és a pályaborítás cseréje is.

Városfejlesztés

 1. Megújul a Városháza díszudvara

  A Városháza felújítását követően hamarosan megszépül a díszudvar is. A csütörtöki munkaterület-átadással megkezdődik a beruházás, amely a közművek teljes cseréjével indul. Erről közösségi oldalán is hírt adott Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András.

  2023.09.25.
 2. Tisztító robotot teszteltek

  Több nemzetközi gyártó, a legújabb technológiával dolgozó tisztítórobotját tesztelik a Sóstói Stadionban. Guti Péter, a Városfejlesztési Kft. ügyvezetője elmondta, hogy az általuk üzemeltetett nagyméretű létesítmények tisztítására keresnek modern, innovatív megoldást a jövő vonatkozásában.

  2023.09.21.
 3. Kész a Sziget utcai iskola

  Elkészült a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola Sziget Utcai Tagintézményének teljes energetikai felújítása. A több mint negyvenéves épület a munkálatok során hő- és tetőszigetelést kapott, modern nyílászárókat szereltek fel, és elvégezték a fűtési rendszer korszerűsítését is. A részletekről hétfőn délelőtt számoltak be a Sziget utcai Iskola udvarán.

  2023.09.18.
 4. Bokrétaünnep az új kórházi tömbnél

  A Modern Városok Program keretében megvalósuló fehérvári fejlesztések egyik legfontosabb eleme a Szent György Kórház új épülettömbje. A Magyar Kormány összességében több mint 16 milliárd forintos támogatásával zajló nagyberuházás eredményének köszönhetően még modernebb és teljesebb körű gyógyítási munka valósulhatnak majd meg, szolgálva a fehérváriakat és az ellátási területen élőket.

  2023.09.15.