Energetikai fejlesztések az Alba Regia Sportcsarnokban

Korszerű világítás, komfortosabbá vált belső terek, megújult vizesblokkok fogadják az Alba Regia Sportcsarnokba érkezőket. Az Alba Regia SC a várossal közösen, két ütemben valósítja meg az energetikai és egyéb fejlesztési beruházást mintegy 485 millió forint értékben.
2023.09.05. 20:27 |
Energetikai fejlesztések az Alba Regia Sportcsarnokban

Az Alba Regia Sportcsarnokban folytatódtak a város intézményeit érintő energetikai korszerűsítések. A két ütemben zajló fejlesztés első szakaszában a nyár folyamán elkészült a tetőszigetelés és korszerűsítették a világítást.

Az új LED izzók nagyobb fényt adnak kevesebb energiafogyasztással - hangzott el azon a keddi bejáráson, amelyen részt vett dr. Cser-Palkovics András polgármester, Mészáros Attila alpolgármester és Balássi Imre, az Alba Regia SC elnöke.

Dr. Cser-Palkovics András tájékoztatása szerint a 140 milliós TAO-támogatásból teljesen felújították a tetőszigetelést és a fénytechnikát, amely az üzemeltetési költségekben jelentős megtakarítást eredményez majd. Hozzátette, a csarnok korszerűsítésében és energiafogyasztásának csökkentésében a következő lépést a napelemek felszerelése és a LED-falak cseréje jelenti majd. Ezek 2024 nyarára megtörténnek. Közös ügynek nevezte a felújítási folyamatot, hiszen a két ütem együtt összesen közel 500 millió forintba kerül, melynek jelentős részét a TAO, a szponzorok és egyéb támogatók adják.

Székesfehérvár Önkormányzata kevesebb mint 10%-át kell, hogy állja a költségeknek, ez néhány tízmilliós nagyságrendet jelent - tette hozzá.

Az energetikai korszerűsítések mellett az első ütemben felújították az épületben lévő öt apartmant, a női és férfi vizesblokkokat, a bírói öltözőt és az egészségügyi szobát - ismertette Balássi Imre. Az Alba Regia SC elnöke hozzátette, a szövetségi előírásoknak megfelelően kiépítették a rendőrségi vezetési pontot és a közvetítő állványt, valamint az informatikai hálózat karbantartása mellett új eszközöket is beszereztek, és csarnok teljes belső festése is megtörtént.

A felújítás második ütemében több mint 340 millió Ft értékben 2024 júniusáig megtörténik a napelemek és az energiatároló akkumulátorok beszerzése, az új eredményjelző és LED-falak telepítése és a pályaborítás cseréje is.

Városfejlesztés

 1. Épületbejárás diákokkal

  Befejeződött a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium, valamint a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ épületegyüttesének teljes körű felújítása. Pénteken dr. Cser-Palkovics András polgármester a végzős gimnazistákkal közösen nézte meg a kívül-belül megújult intézményt. Az iskola a nyár folyamán visszaköltözik az épületbe, az új tanévet már itt kezdhetik majd a tópartis tanulók és tanáraik.

  2024.05.31.
 2. Tanösvény a Rácbányában

  Tematikus tanösvényt alakítottak ki a Rácbányában, ami a Velencei-hegység legnyugatibb látható része. A terület geológiai érdekességei mellett a Rácbánya növény- és állatvilágát is bemutatják úgy, hogy a tanösvény alkalmas környezetismeret, természetismeret és földrajz órák megtartására is. A Rácbánya 2012 óta természeti emlék besorolású területe Székesfehérvárnak.

  2024.05.30.
 3. Elkészült a körforgalom

  Elkészült a végleges körforgalom a Pozsonyi út – Zsolnai út – Pöstyéni utca kereszteződésben. Mostantól a minden irányban kialakított, akadálymentes gyalogos-átkelőhelyeknek köszönhetően biztonságosan lehet átkelni az utcák között – hangzott el a csütörtöki műszaki átadáson, amelyen jelen volt Östör Annamária önkormányzati képviselő is.

  2024.05.30.
 4. Zöld bajnok Fehérvár!

  A lakossági LED-csereprogram legjobbjai között szerepelt Székesfehérvár. A CYEB Kft. által két évvel ezelőtt indított, a lakossági energiamegtakarítást segítő ingyenes programhoz Székesfehérvár Önkormányzata is sikeresen csatlakozott.

  2024.05.29.