Emberhátrányban nyert a Sóstón a Gyirmót ellen a MOL Fehérvár

A MOL Fehérvár emberhátrányban két gólt rúgva 3-2-re legyőzte a vendég Gyirmótot a labdarúgó OTP Bank Liga 14. fordulójában.
MOL Fehérvár FC-Gyirmót FC Győr 3-2 (1-1)

2021.11.27. 19:48 |

A MOL Fehérvár FC labdarúgói a Gyirmót FC Győr gárdáját fogadták az OTP Bank Liga újabb fordulójában. Ha erre a mérkőzésre tippversenyt rendeztek volna, akkor nemhogy országos egyest, tehát hazai győzelemre fogadtak volna a széles néptömegek, hanem a nemzetközi egyes is helytálló megállapítás lett volna. És úgy is haladtak a csapatok.  

A Fehérvár kezdte jobban a mérkőzést, a Vidi játékosainál volt rendre a labda, a gyirmótiak pedig igyekeztek nyomozni annak az útját, de minden hiába, nem sok sikerrel tették ezt. Így gyorsan vezetéshez jutott az otthon játszó társaság, és egészen a 37. percig nem okozott igazán nagy gondot számukra a gyirmóti együttes. Ekkor egy szabálytalanság után azonban nem csupán büntetőhöz jutott és egyenlített a vendéggárda, hanem emberelőnybe is került. Hideg zuhany a hideg időben. (Bár voltak, akiket a második játékrészben felmelegített kedvenceik játéka és félmeztelenül drukkoltak nekik...)

A szünetig nem tudta kihasználni létszámfölényét a Gyirmót, a fordulást követően pedig szinte azonnal újra hátrányba került a meccs harmadik értékesített büntetője után. Szabics Imre tanítványai ezek után magabiztosan őrizték előnyüket. Hamar eldönthették volna 2-1 után mérkőzést a vendéglátók, de elmaradt a Makarenko-pofon, mert az ilyen nevű játékosuk óriási helyzetben kapásból az ellenfél kapusát találta el, nem a kaput. A Gyirmót csak ritkán került helyzetbe, a hajrában pedig Kodro egy szép támadás végén eldöntötte a három pont sorsát. A 93. percben a vendégek még szépítettek, de ez már csupán szépségtapasz volt részükre. 

A MOL Fehérvár FC-ben pályára lépők minden dicséretet megérdemeltek, mert emberhátrány ide, vagy oda, határozottan, jól futballoztak, dominálták a mérkőzést, egy pillanatig sem látszott, hogy kevesebben voltak a páylán. A Gyirmót FC Győr pedig nem élt, nem tudott élni a lehetőséggel, mert esélyt sem adott nekik erre a hazai csapat. 

Sport

 1. A Honvéd Szondi SE kiemelt egyesület, új szakosztályokkal

  A székesfehérvári Honvéd Szondi SE tájékoztatóra hívta szerdán a sajtó munkatársait. A megbeszélés témája a H. Szondi SE szerepe a város életében. Erről az elnök és még két szakosztály vezetője beszélt. Szentes László elnök mellett Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere, Volsik Tibor az asztaliteniszezők és Takács Péter a triatlonosták vezetője mondta el a gondolatait.

  2022.01.26.
 2. Jégkorong: a Hydro Fehérvár AV19 a Znojmo együttesét fogadja

  Ismét jégre lép a Hydro Fehérvár AV19 jégkorongcsapata az ICE HL-ben, szerdán este 19.15 perckor a Tesla Orli Znojmo együttesét fogadja a Raktár utcai jégcsarnokban. A fehérváriak a vasárnapi Magyar Kupa döntő után lépnek jégre, a győzelem esélyével.

  2022.01.26.
 3. MÁV Előre röplabda - négyoldalú megállapodás a sikeres jövőért

  Kedden késő délutánon a Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán sajtótájékoztatót tartottak. A tájékoztató témája a négyoldalú megállapodás megkötésének az aláírása volt a MÁV Előre Sport Club, a MÁV Előre Sport Akadémia, az Észak-dunántúli Röplabda Akadémia, valamint a Dabronc Marcal-völgye Egyesület között.

  2022.01.25.
 4. Röplabda: utánpótlás eredmények, hét győzelemmel, négy vereséggel

  Öt korosztályos bajnokság küzdelmeiben voltak érdekeltek az ÉDRA-MÁV Előre különböző utánpótláscsapatai a mögöttünk hagyott hétvégén. Női NB II-es csapatunk fordulatos mérkőzésen maradt alul Veszprémben, ugyanakkor a férfiak legyőzték a Széchenyi Győrt. Az U19-es lányok két győzelmet és egy vereséget begyűjtve utazhattak haza Lovasberényből, a szuperminik pedig Tahitótfaluban mutatták meg, mit tudnak.

  2022.01.25.
Nyitott tornatermek

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak