Első kézből - polgármesteri tájékoztató aktuális témákról

A fehérváriakat érintő aktuális témákról ír szerda délutáni bejegyzésében dr. Cser-Palkovics András. A polgármester közösségi oldalán ad tájékoztatást a járványhelyzet előtt megváltott és hamarosan lejáró parokolóbérletek miatti teendőkről, az aktuális fejlesztésekről, valamint a múzeumi látogatói igények kapcsán indított felmérésben is részvételre kéri a lakosságot. 
2021.10.13. 17:13 |

Kedves Fehérváriak!

Néhány fontos, közérdekű információt szeretnék megosztani Önökkel:

1. Ahogyan 2020-ban, a járvány kitörésekor jeleztük, az akkori, 2020. március 20. előtt kiváltott éves, I-es, II-es, III-as övezetekbe szóló parkolóbérleteket meghosszabbítottuk, ezek idén október 31-én, tehát az ingyenes parkolási hónapokkal arányosan, lejárnak. Kérem, hogy mindenki, akinek parkolóbérlete van, ellenőrizze annak érvényességét, szükség esetén váltsa ki a következő időszakra szóló bérletét. Biztatom egyben mindannyiukat, hogy ha még nem tették meg, váltsák ki az NFC kártyát, mellyel naponta egy órát ingyen parkolhatnak! Minden szükséges tudnivaló itt olvasható: https://www.szekesfehervar.hu/oktober-vegeig-ervenyesek-meg-a-2020-marcius-20-elott-kivaltott-eves-parkoloberletek

2. Megérkeztek a 2021-27-es EU-s költségvetési ciklus megyénkre és városunkra vonatkozó adatai. Ebben az időszakban a Fejér megyei Integrált Településfejlesztési Program bő 23 milliárd forintból gazdálkodhat, ennek körülbelül felét, több mint 11,7 milliárd forintot Székesfehérváron, Székesfehérvárra költhetünk el. A három fő terület, melyre forrásokat kapunk a klímavédelem, a versenyképesség fejlesztése és a szociális, egészségügyi terület.

3. Az utolsó simításokat végzi a kivitelező a Budai út első ütemének felújításán. Megújultak az út alatti közművek, az aszfaltréteg, a buszmegállók és a padkák is. A munkálatok befejezése egyben azt is jelenti, hogy hamarosan indulhat a “kis Budai” felújítása, tehát az egész projekt második üteme. Tudom, hogy jelentős nehézségeket okoz egy ennyire fontos közlekedési ütőér lezárása, forgalomkorlátozása, de fontos felújítás zajlik, kérem és köszönöm mindannyiuk türelmét a következő hónapokra.

4. Több kisebb felújítás és fejlesztés is hátra van még erre az évre: rövidesen indul például a Semmelweis utca járdáinak felújítása, illetve a Tüdőgondozóval szemben 28 új parkolóhelyet is kialakítunk.  További részletek: https://www.szekesfehervar.hu/jardafelujitas-es-parkoloepites-kezdodik-a-semmelweis-ignac-utcaban

5. A fűtési szezon indulásával kérek mindenkit, hogy amennyiben nyílt égésterű kazánjuk, vízmelegítőjük van, szerezzenek be szén-monoxid érzékelőt, illetve a kazánok, kémények állapotát ellenőriztessék szakemberrel! További tudnivalók itt: https://www.szekesfehervar.hu/indul-a-futesi-szezon-elozzuk-meg-lakastuzet-es-szen-monoxid-mergezest

6. Továbbra is él a harmadik oltás felvételének lehetősége, kérem, hogy orvosukkal való konzultációt követően éljenek vele! Aki még egyáltalán nem vette fel a covid-19 elleni védőoltást, őket arra kérem, hogy feltétlen tegyék ezt meg, saját maguk és az egész közösségünk védelme érdekében!

7. A Szent István Király Múzeum kérdőívet indított a Prosperis Alba Kutatóközpont segítségével, ugyanis a Múzeum megújuló épülete nemsokára elkészül, a Múzeum pedig szeretné a látogatói igényeket minél pontosabban felmérni. Kérem, hogy töltsük ki minél többen a kérdőívet: https://forms.prosperisalba.hu/

Vigyázzunk egymásra az ősz beköszöntével is!

dr. Cser-Palkovics András

Székesfehérvár polgármestere

Közélet

 1. Automatizált beléptető rendszer kiépítéséről is szólt a belvárosi lakossági fórum

  Abban mindenki egyetértett a belvárosi lakossági fórumon, hogy nehézkes a parkolás és abban is teljes volt az egyetértés, hogy a jogosulatlan behajtások kiküszöbölésére automata, rendszámfelismerő sorompókat szereljenek fel az Ady Endre, a Kossuth, a Lakatos és a Bástya utca elején. Elhangzott, hogy pénteken kiírja a Palotai úti parkolóház kivitelezésre a közbeszerzést a város közgyűlése.

  2021.10.26.
 2. A Szent György Kórház kertjében ültették el az "Élet fáját"

  Fejér megyei rendőr-főkapitánya és a Magyar Honvédség 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred parancsnok-helyettese az „Élet fája” program keretében a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban ültettek el egy-egy fát.

  2021.10.26.
 3. szekesfehervarparkolas.hu - Online is kiválthatók a lakossági parkolóbérletek

  A Városgondnokság új, parkolási internetes honlapján a lakossági parkolóbérletek online kiváltása mellett lehetőség van az NFC parkolókártyák feltöltésére, a parkolási pótdíjak befizetésére, sőt még az NFC kártyával indított parkolás befejezésére is. Az új reszponzív honlap a szekesfehervarparkolas.hu az összes okoskészüléken is elérhető.

  2021.10.25.
 4. Béri Balogh Ádám Baráti Kör: legyen II. Rákóczi Ferenc szobor Székesfehérváron!

  Székesfehérváron, a Nyitrai út 13-ban található Közösségi Házban november 2-án kedden, 18 órától a Markó S. Mária Emlékalapítvány rendezésében fontos ügyben hívnak, várnak minden érdeklődőt.

  2021.10.25.

Eseménynaptár

2021. Október
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár