Első kézből – polgármesteri tájékoztató több aktuális témában

Az oltási akciónapokra, illetve a parkolási bírsággal fenyegető csalókra is felhívja a figyelmet pénteki tájékoztatójában dr. Cser-Palkovics András. Székesfehérvár polgármestere az Aranybulla Emlékév január 18-i megnyitójáról és az idei költségvetés összeállítása kapcsán zajló egyeztetésekről is ír közösségi oldalán.
2022.01.14. 09:24 |

Tisztelt Fehérváriak!

1. Oltási akciónapok

Ezen a héten is zajlanak az oltási akciónapok, azaz időpont-foglalás nélkül van lehetőség az első vagy bármely ismétlő oltás felvételére a kórházi oltóponton. A fehérvári háziorvosok is csatlakoztak ehhez a nagyon fontos kezdeményezéshez. Arról, hogy melyik körzeti orvosi rendelőben mikor van lehetőség az oltások bejelentkezés nélküli beadatására, ezen a linken tájékozódhatnak.

2. Vigyázat, csalók!

A Városgondnokságra több olyan jelzés is érkezett, miszerint a napokban csalók parkolási bírság befizetésére kérnek gyanútlan idős embereket. Ezúton is szeretnénk mindenki figyelmét felhívni, hogy a Városgondnokság semmilyen estben sem keresi fel személyesen az ügyfeleket! A parkolási pótdíjak befizetése kizárólag online, a szekesfehervarparkolas.hu oldalon, a járművön a parkolóőr által hagyott postai csekken vagy a Szent Vendel utcai ügyfélszolgálaton lehetséges. A Városgondnokság az ügyben megtette a szükséges intézkedéseket, de kérjük, hívják fel idős hozzátartozóik figyelmét, hogy ne dőljenek be a csalóknak! 

3. Földszállítás kezdődik hétfőn

Az Alba Aréna kivitelezéséhez kapcsolódóan január 17-én, hétfőtől megkezdődik az alapozás során kitermelt töltésföld elszállítása. Körülbelül egy hónapot vesz igénybe a 62 ezer m3-nyi mennyiség elhelyezése, ezért ebben az időszakban megnövekedett forgalomra kell számítani a Budai út – Nagyszombati út kereszteződésében és környékén. Köszönjük a közlekedők és az érintett lakók megértését! Részletes tájékoztató ITT olvasható!

4. Készül a város költségvetése

Folyamatosan zajlanak az egyeztetések, készül a város idei költségvetése. Csütörtökön a város képviselőtestületének tagjait is részletesen tájékoztattam az előttünk álló lehetőségekről és kihívásokról. Kiemelt feladatunk, hogy továbbra is garantáljuk a stabil és biztonságos működést, biztosítsuk a bérfejlesztéseket és folytatódhassanak azok a nagyszabású fejlesztések, amelyek saját, kormányzati, illetve uniós forrásokból a város jövőjét szolgálják.
Terveink szerint a 2022-es költségvetést a január végén esedékes közgyűlésen tárgyalja majd a képviselőtestület. Természetesen az elfogadást követően a legfontosabb elemekről és adatokról széles körben tájékoztatást fogok adni! 

5. Aranybulla Emlékév megnyitása

Székesfehérvár az Aranybulla kiadásának 800. évfordulója alkalmából Emlékévet hirdetett. 2022 egészét átfogó programsorozattal szeretnénk méltón megemlékezni nemzetünk első írott alkotmányának fehérvári kiadásáról. Az Emlékévet 2022. január 18-án 14 órakor ünnepi Díszközgyűléssel nyitjuk meg a Városháza Dísztermében. A járványhelyzetre tekintettel korlátozott létszámmal hívtunk vendégeket, de szeretnénk, ha az eseménynek a helyi közösség minden tagja részese lehetne, ezért a Díszközgyűlést élőben közvetíti a Fehérvár TV és a város YouTube csatornája, ahol később is visszanézhető lesz a program. 

6. Nyílt napok a fehérvári egyetemeken

Csütörtökön megnyitotta kapuit az Educatio, a legnagyobb oktatási szakkiállítás. Emellett a fehérvári egyetemek is tartanak jövő héten nyílt napot az általuk nyújtott képzésekről. A részletes tájékoztató a pontos időpontokkal ITT érhető el!

Sajnos minden erőfeszítés közepette is a koronavírus-járvány ötödik hullámába léptünk. A veszély továbbra is jelen van, így mindenkit arra kérek, hogy tartsa be a járványügyi előírásokat, vigyázzon saját és szerettei egészségére, emellett pedig ismételten a védőoltás fontosságára hívom fel a figyelmet!

Vigyázzunk egymásra!

dr. Cser-Palkovics András polgármester

Aranybulla emlékév 2022.

Kiállítás

Facebook

Eseménynaptár

2022. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár