Először kapott ki a szezonban a Fehérvár AV19 a Klagenfurttól

A középszakasz első hazai mérkőzésén az idényben már négyszer legyőzött Klagenfurtot fogadta a Fehérvár AV19. Ez a meccs azonban nem idézte a korábbiakat, igaz, csak a legvégén tudta eldönteni a KAC. A sokkal többször próbálkozó vendégek a hajrában magabiztossá is tették sikerüket.
2019.02.15. 20:34 |

Érezhető volt a Klagenfurton, hogy elégtételt akar venni az alapszakaszban elszenvedett vereségekért, óriási elánnal játszott, kapuvasat is ütött és soakkal többször lőtt kapura, mint a Volán. A 8. percig úszta csak meg a ziccereket is hibázó vendégek rohamait a Fehérvár, a vezető gól után pedig újabbakat is lőhetett volna a nagy erővel támdó KAC. Jól jött a szünet a mieinknek, a második harmad pedig főleg az emberelőnyökről szólt. MIndkét csapat próbálkozhatott becsülettel, de jól álltak a védelmek, a két kapus is bravúrokat mutatott be, így nem született gól.

Hajtott az egyenlítésért a telt ház által biztatott Volán, és a harmadik harmad első előnyét végre gólra is váltotta. Wishart talált be, ezzel első gólját szerezte a bekk fehérvári színekben. Utána is volt esély, de az újabb emberelőny kimaradt, a Klagenfurt pedig büntetett: bő egy perc alatt két gólt is ütött, eldöntve a meccset. A legvégén levitte kapusát Hannu Järvenpää, amit szintén góllal büntetett a KAC, így még fölényes is lett szezonbéli első győzelme Háriék ellen. A középszakasz rajtjánál tehát beragadt a Volán, másodszor is kikapott és még pont nélkül áll.

Fehérvár AV19 - Klagenfurt 1-4 (0-1, 0-0, 1-3)

Gl: Wishart, illetve Kozek, Geier, Wahl, Bischofberger.

Sport

  1. Temes Bernadett szerződést hosszabbított az Alba Fehérvár KC-vel

    A fehérvári női kézilabda-csapat honlapján jelentette be, hogy a bajnokságban hetedik helyen végzett klub szerződést hosszabbított rutinos, válogatott irányítójával, Temes Bernadettel, aki így további egy évig biztosan az Alba FKC színeiben játszik.

    2019.05.23.
  2. Öreghegyi Novatlon a Fejér Megyei Szabadidősport Szövetséggel

    A gyaloglás és a Nordic walking szerelmeseinek rendezett tájékozódási versenyt a Fejér Megyei Szabadidősport Szövetség. Az Öreghegyi túrának állomása volt a Bory-vár, a Milleniumi emlékmű, a Lehel utcai szabadidőpark és a Túrózsáki úti sportcentrum is.

    2019.05.23.
  3. Sárkányhajó-verseny lesz általános,- és középiskolások számára a Csónakázó-tavon

    A Magyar Kajak-Kenu Szövetség és a Vitál Club Sportegyesület június 5-én és június 12-én, szerdai napokon sárkányhajó-versenyt szervez általános,- és középiskolások számára a fehérvári Csónakázó-tavon. Jelentkezni lehet a vitalclub@vitalclub.hu e-mail címen, a Vitál Club Sportáruházban (Királysor 60.) vagy a Csónakázó-tavon Szipola Antalnál létszám, korcsoport és javasolt időpont megjelölésével.

    2019.05.22.
  4. Jól sikerült versenyek vannak Czipó Vivien mögött

    A darts sportág egyik legnagyobb magyarországi tehetsége, a tizennyolc éves iszkaszentgyörgyi Czipó Vivien több nemzetközi viadalon is bizonyította képességeit az elmúlt hetekben. Dániában, majd Lengyelországban is értékes világranglista pontokat és helyezéseket gyűjtött.

    2019.05.22.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak