Először kapott ki a szezonban a Fehérvár AV19 a Klagenfurttól

A középszakasz első hazai mérkőzésén az idényben már négyszer legyőzött Klagenfurtot fogadta a Fehérvár AV19. Ez a meccs azonban nem idézte a korábbiakat, igaz, csak a legvégén tudta eldönteni a KAC. A sokkal többször próbálkozó vendégek a hajrában magabiztossá is tették sikerüket.
2019.02.15. 20:34 |

Érezhető volt a Klagenfurton, hogy elégtételt akar venni az alapszakaszban elszenvedett vereségekért, óriási elánnal játszott, kapuvasat is ütött és soakkal többször lőtt kapura, mint a Volán. A 8. percig úszta csak meg a ziccereket is hibázó vendégek rohamait a Fehérvár, a vezető gól után pedig újabbakat is lőhetett volna a nagy erővel támdó KAC. Jól jött a szünet a mieinknek, a második harmad pedig főleg az emberelőnyökről szólt. MIndkét csapat próbálkozhatott becsülettel, de jól álltak a védelmek, a két kapus is bravúrokat mutatott be, így nem született gól.

Hajtott az egyenlítésért a telt ház által biztatott Volán, és a harmadik harmad első előnyét végre gólra is váltotta. Wishart talált be, ezzel első gólját szerezte a bekk fehérvári színekben. Utána is volt esély, de az újabb emberelőny kimaradt, a Klagenfurt pedig büntetett: bő egy perc alatt két gólt is ütött, eldöntve a meccset. A legvégén levitte kapusát Hannu Järvenpää, amit szintén góllal büntetett a KAC, így még fölényes is lett szezonbéli első győzelme Háriék ellen. A középszakasz rajtjánál tehát beragadt a Volán, másodszor is kikapott és még pont nélkül áll.

Fehérvár AV19 - Klagenfurt 1-4 (0-1, 0-0, 1-3)

Gl: Wishart, illetve Kozek, Geier, Wahl, Bischofberger.

Sport

 1. Ismét lesz Rotpunkt Nehézségi Falmászó Verseny Székesfehérváron

  Ötödik alkalommal szervezi meg Nehézségi Falmászó Versenyét március utolsó hétvégéjén a Rotpunkt Sziklamászó Egyesület az István Király Általános Iskolában. A Minitől (-2010) a Senior kategóriában versenyzők részére az előnevezés március 21-én, csütörtökön zárul, de lehetőség lesz még a versenynapon is a mászókhoz csatlakozni.

  2019.03.20.
 2. Amatőr box - öt fehérvári versenyző öt érmet szerzett a X. Nemzetközi Szalacska Kupán

  Öt versenyzővel nevezett a Varkocs György Box Club a X. Nemzetközi Szalacska Kupára. A Magyar Ökölvívó Szakszövetség versenyén Németh Zsolt (serdülő, 52 kg) bajnok lett, Balogh Bálint (junior, 60 kg) bronzérmet szerzett. Nagy Evelin (junior, 57 kg) a döntőig menetelt, ott viszont vereséget szenvedett, így ezüstéremmel térhetett haza. Major Milán (ifi 64 kg) szintén döntőt vívott, ahol kiütéssel nyert és Lénárt Péter (felnőtt +91 kg) szintén bajnok lett.

  2019.03.20.
 3. Hiába a kétgólos előny, végül kikapott a Fehérvár AV19 Salzburgabn

  Két harmad után úgy tűnt, remek játékkal visszaveheti a pályaelőnyt a Fehérvár AV19 a Red Bull Salzburgtól az EBEL negyeddöntőjében. Az utolsó játékrészt azonban hárommal nyerték a hazaiak, így a meccset is behúzták és a továbbjutás küszöbére léptek.

  2019.03.19.
 4. Karate: fehérvári éremdömping a diákolimpia selejtezőjében

  Vasárnap Várpalotán, a városi sportcsarnokban rendezték a kyokushin karate diákolimpia nyugat-magyarországi selejtezőjét. A formagyakorlat és küzdelem versenyszámokban összesen 375 nevezés érkezett, a tét pedig nem volt kisebb, mint az országos döntőn való szereplés jogának kivívása.

  2019.03.18.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak