Elkezdődött az új bölcsőde építése a Maroshegyen

Az új maroshegyi bölcsőde a tervek szerint jövő év végéig megépül, és mindenben megfelel majd a legkorszerűbb szakmai, szolgáltatási, építészeti és energiahatékonysági elvárásoknak. A földmunkákkal már elkezdődött az építkezés és a kivitelező még idén végezni szeretne az alapozási munkákkal.
2021.12.16. 12:17 |

Négy csoportszobás, ötvenhat kisgyermek befogadására alkalmas bölcsődét építenek az Úrhidai úton, az új társasházakkal szembeni lévő önkormányzati területen. 

Az épülő bölcsődénél Törő Gábor országgyűlési képviselő, Cser-Palkovics András polgármester és Brájer Éva Maroshegy önkormányzati képviselője közösen számoltak be a beruházásról.

A fejlesztéshez több mint egymilliárd forintos vissza nem térítendő uniós pályázati forrást nyert el Székesfehérvár.

Egy új közintézmény építése mindig fontos dolog egy közösség életében – hangsúlyozta Cser-Palkovics András Székesfehérvár polgármestere. „Nagy öröm, hogy a Maroshegyen egy új bölcsőde építését kezdhettük el, ami várhatóan egy év alatt be is fejeződik. Öröm továbbá, hogy egy fehérvári vállalkozás nyerte el közbeszerzésen a kivitelezési munkát. Biztos vagyok benne, hogy igazi jó és biztonságos helye lesz a kicsiknek az új bölcsődében.”

Az új bölcsődében helyet kap egy hatvan fő ellátására alkalmas főzőkonyha is, ahol speciális igényű, laktóz-, tojás- és gluténérzékeny gyerekeknek is főznek majd. Az építkezésen túl a program tartalmazza az üzemeltetéshez és a gondozási feladatok ellátásához szükséges eszközök beszerzését is.

Köszönöm a Törő Gábor országgyűlési képviselőnek és Cser-Palkovics András polgármesternek azt a támogatást, hogy az új bölcsőde Maroshegyen épülhet meg – mondta Brájer Éva maroshegyi önkormányzati képviselő. A Harmatosvölgy 2006 előtti felszabályozásnak köszönhetően a városrész népessége tekintélyes mértékben növekszik és ez így is lesz még várhatóan az elkövetkezendő években is. Ez is indokolja, hogy miért a Harmatosvölgy mellett épül az új bölcsőde. Egy gyermekbarát szép épületegyüttes jön létre, ami mellett van egy szintén városi tulajdonban lévő terület, ami park funkciót kap majd. Brájer Éva kiemelte, hogy az új bölcsődét, mint intézményt meg kell még alapítani és a város képviselő-testülete ezután írja majd ki az intézményvezetői posztra a pályázatot. Az új igazgató feladata lesz majd, hogy kialakítsa az új bölcsőde gondozói csapatát.

Törő Gábor országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy a kormány fókuszában a családok támogatása áll éppen ezért fontos, hogy zöldmezős beruházásban egy új bölcsőde épülhet egy dinamikusan fejlődő városrészben. Mint monda bízik abban, hogy folytatni lehet majd azokat a családtámogatási programokat, melynek egyik része a személyi jövedelemadó visszatérítés is.

A Maroshegyen a Harmatosvölgyben számos magántulajdonú beruházás zajlik, a területnek több mint a fele épült be mostanáig és számos társasház is épül, intenzíven fejlődik a környék, így a következő években is várhatóan sok család költözik majd a város ezen részére.

Városfejlesztés

Aranybulla emlékév 2022.

Kiállítás

Facebook

Eseménynaptár

2022. Május
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár