Elkészült az új agility pálya és kutyafuttató a Sóstó Természetvédelmi Terület bejáratánál

Elkészült és használható már a Sóstó Természetvédelmi Terület Sárkeresztúri úti bejárata mellett épített új agility pálya és kutyafuttató. A természetvédelmi területen négylábú kedvenceinket csak pórázon lehet sétáltatni, ezért alakított ki egy zárt kutyafuttatót a Városgondnokság, ahol a gazdik szabadon engedhetik kedvenceiket.
2022.06.22. 14:11 |

Nagyon sokan látogatják a természetvédelmi területet és többen kutyával érkeznek. Vannak persze sokan, akik betartják a szabályokat és a természetvédelmi területen pórázon sétáltatják kedvencüket, de úgy gondoltuk, hogy jó lenne egy olyan helyet kialakítani, ahol el lehet engedni a kutyákat – mondta Mészáros Attila alpolgármester az környék önkormányzati képviselője. A Városgondnoksággal közösen döntöttünk úgy, hogy a Sóstó bejáratánál, a Vadvédelmi Központ előtt alakítunk ki egy zárt agility pályát.

"A mintegy 2.5 millió forintba kerülő munkát a Városgondnokság saját forrásból valósította meg, amit ezúton is köszönök! Az elmúlt napokban már sokan kezdték használni a pályát és szeretnék kérni mindenkit, hogy tartsa be a természetvédelmi területen a szabályokat és kedvenceiket csak a zárt agility pályán engedjék el. Természetesen nem marad fa nélkül a terület, amiket ősszel ültetnek majd el a Városgondnokság parkfenntartói." - hangsúlyozta Mészáros Attila.

Azért volt fontos megépíteni ezt a kutyafuttatót a Sóstón, mert a természetvédelmi területen a kutyákat nem lehet póráz nélkül sétáltatni, amire táblákkal is felhívjuk a figyelmet – mondta Bozai István városgondnok. Erre azért van szükség, mert fokozottan védett növények, állatok vannak a Sóstón és a szabadon engedett kutyák komoly veszélyt jelentenek a fészkelő madarakra. A most megépült kutyafuttatóval viszont alternatívát szeretnénk adni a gazdiknak, hogy a kutyákat elengedhessék.

A régi vadhálós kerítés elbontása után betonoszlopos drótkerítést építettek a játszótereken is megszokott bejárattal. A kutyákkal való játékhoz pedig eszközöket telepítettek és két pad, illetve szemetes is került az új agility pályára. Ősszel pedig természetesen fákat is telepít a Városgondnokság.

Aranybulla emlékév 2022.

Kiállítás

Facebook

Eseménynaptár

2022. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár