Elkészült a Vasvári Pál Általános Iskola tornacsarnokának felújítása

Elkészült a Vasvári Pál Általános Iskola tornatermének felújítása, amelynek keretében a több mint 50 millió forintos állami támogatásból 221,6 négyzetméter nyílászárót cseréltek ki, valamint akadálymentes mosdót alakítottak ki. A tornaterem az Alba Fehérvár Kosárlabda Akadémia egyik utánpótlás bázisául is szolgál.
2020.01.23. 11:03 |

A felújítás keretében 221,6 négyzetméteren cserélték ki a régi kopolit üvegfelületet, modern, műanyag hang- és hőszigetelt nyílászárókra, valamint a tornafolyósón egy akadálymentes mosdót is átadtak a mai napon.

A beruházás kapcsán az iskola igazgatója Laczkó Gábor úgy fogalmazott, hogy nagy előrelépést jelent az intézmény mindennapjaiban a felújítás: „Most már olyan a tornacsarnok, amely megfelel a mindennapos testnevelés követelményeinek. Azért is volt fontos ez az ablakcsere, mivel az iskola tornatermében a tanítási időszak után sem áll meg az élet, a Vasvári az egyik bázis intézménye az Alba Fehérvár Kosárlabda Akadémiának. Bízok abban, hogy a csarnok felújítása itt nem áll meg, remélem a következő lépésben, az akadémiával együttműködve megtörténhet a padlóburkolat cseréje is.”

Dr. Cser-Palkovics András köszönetet mondott a kivitelező cégnek a gyors és precíz munkájáért, valamit örömét fejezte ki, hogy a régen várt beruházás megvalósult. „Ez a beruházás első sorban 363 vasváris kisdiáknak készült, kívánom, hogy érezzék jól, biztonságban és komfortosabban magukat a megszépült és világos csarnokban.” – tette hozzá Fehérvár polgármestere.

„Az állami intézményfenntartó alapfeladata az, hogy mind szakmailag, mind a technikai feltételeket illetően biztosítsa a mindennapok oktató-nevelő munkájához szükséges feltételeket. Ezért is öröm az, amikor egy olyan jelentős megújulást ünnepelhetünk, ami itt, a Vasváriban is tetten érhető. Éppen ezért volt ma más és jó ebbe a tornaterembe jönni, úgy, hogy az fényárban úszik és a balesetveszélyes kopolit üveg helyén korszerű műanyag nyílászárók fogadtak.” – mondta Török Szabolcs tankerületi igazgató.

Az átadó ünnepség további részében az iskola alsó és felső tagozatos diákjai kosárlabda, talajtorna, gimnasztika és akrobatikus rock and roll bemutatót tartottak, valamint elhangzott két kedves és vidám vers a testmozgás fontosságáról.

Városfejlesztés

 1. Megjelent a közbeszerzése az uszodabővítés tervezésének

  Egy 10 pályás úszómedence is épülhet egy 150 főt befogadó lelátóval együtt a Csitáry G. Emil Uszoda bővítésének keretében, melyhez jelenleg a tervezőt keresik - derül ki a megjelent közbeszerzési tájékoztatóból. 

  2020.02.17.
 2. A Kodály homlokzatfelújításának költségét is tartalmazza a költségvetés tervezete

  Február 14-én pénteken dönthetnek az önkormányzati képviselők a város idei büdzséjéről, mely a 67.4 milliárdos főösszegből az intézményekre 14,16 milliárd forintot tartalmaz. Bár az általános iskolák nem önkormányzati fenntartásúak Székesfehérvár mégis fontosnak tartja, ezen intézményeket is, így többek között a Kodály Zoltán Általános Iskola és Gimnázium homlokzatfelújítását is tartalmazza a büdzsé tervezete. 

  2020.02.12.
 3. A tetővel és a homlokzattal kezdődik az Arany János Iskola felújítása

  Kezdődik az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és EGYMI épületének felújítása, amit a város Önkormányzata 600 millió forinttal támogat. A jövő héten kezdődő bruttó 235 millió forintos beruházással elsőként az épület homlokzata és tetőszerkezete újul meg.

  2020.02.07.
 4. Alba Bástya Központ - jövő áprilisra készül el a korszerű, összevont intézmény

  Zajlanak a felújítási munkálatok az Irányi Dániel utca 4. számú épületben, ahol innovatív, összevont szociális szolgáltató központot alakítanak ki jövő áprilisra. Itt kap helyet a Székesfehérvári Család- és Gyermekjóléti Központ, amely jelenleg 16 telephelyen látja el feladatait városszerte. A több mint 500 millió forintos, uniós finanszírozású beruházásból létrejövő új intézmény Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ néven fog működni. 

  2020.02.05.
 1. Elkészült a Vasvári Pál Általános Iskola tornacsarnokának felújítása

  Elkészült a Vasvári Pál Általános Iskola tornatermének felújítása, amelynek keretében a több mint 50 millió forintos állami támogatásból 221,6 négyzetméter nyílászárót cseréltek ki, valamint akadálymentes mosdót alakítottak ki. A tornaterem az Alba Fehérvár Kosárlabda Akadémia egyik utánpótlás bázisául is szolgál.

  2020.01.23.
 2. Négy új, ingyenes e-töltőt adott át Székesfehérváron az ALDI

  Két új helyen is ingyenes töltési lehetőség várja az e-autósokat Székesfehérváron: az ALDI Jancsár közben és a Szent Flórián körúton található üzletének parkolóiban összesen négy AC töltőpontjának segítségével tölthetők fel az elektromos- és plug-in hybrid autók akkumulátorai.

  2019.12.17.
 3. További 8 milliárd a középiskolai campusra - a tanév végén kezdődhet a beruházás

  A fehérvári középiskolai campus kialakítására további 8 milliárd 375 millió forintot hagyott jóvá a kormány, a Modern Városok Program keretében. A kivitelezésre vonatkozó közbeszerzési eljárás folyamatban van és várhatóan a jövő év első hónapjaiban lezárulhat. A beruházás a tanév végével kezdődhet.

  2019.12.10.
 4. Városszerte folyamatosan kerülnek ki a kerékpártámaszok

  Az 1000 kerékpártámasz program keretében a Városgondnokság tél végéig 438 biciklitárolót helyez ki Fehérvár különböző pontjain. A több mint 15 millió forintból megvalósuló munkát az önkormányzat saját forrásból finanszírozza. Szombaton délelőtt a Zichy ligetbe frissen kihelyezett biciklitámaszok mellett a város polgármestere ismertette a program jelenlegi állását.

  2019.12.07.

Eseménynaptár

2020. Február
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek