Elkészült a Vasvári Pál Általános Iskola tornacsarnokának felújítása

Elkészült a Vasvári Pál Általános Iskola tornatermének felújítása, amelynek keretében a több mint 50 millió forintos állami támogatásból 221,6 négyzetméter nyílászárót cseréltek ki, valamint akadálymentes mosdót alakítottak ki. A tornaterem az Alba Fehérvár Kosárlabda Akadémia egyik utánpótlás bázisául is szolgál.
2020.01.23. 11:03 |

A felújítás keretében 221,6 négyzetméteren cserélték ki a régi kopolit üvegfelületet, modern, műanyag hang- és hőszigetelt nyílászárókra, valamint a tornafolyósón egy akadálymentes mosdót is átadtak a mai napon.

A beruházás kapcsán az iskola igazgatója Laczkó Gábor úgy fogalmazott, hogy nagy előrelépést jelent az intézmény mindennapjaiban a felújítás: „Most már olyan a tornacsarnok, amely megfelel a mindennapos testnevelés követelményeinek. Azért is volt fontos ez az ablakcsere, mivel az iskola tornatermében a tanítási időszak után sem áll meg az élet, a Vasvári az egyik bázis intézménye az Alba Fehérvár Kosárlabda Akadémiának. Bízok abban, hogy a csarnok felújítása itt nem áll meg, remélem a következő lépésben, az akadémiával együttműködve megtörténhet a padlóburkolat cseréje is.”

Dr. Cser-Palkovics András köszönetet mondott a kivitelező cégnek a gyors és precíz munkájáért, valamit örömét fejezte ki, hogy a régen várt beruházás megvalósult. „Ez a beruházás első sorban 363 vasváris kisdiáknak készült, kívánom, hogy érezzék jól, biztonságban és komfortosabban magukat a megszépült és világos csarnokban.” – tette hozzá Fehérvár polgármestere.

„Az állami intézményfenntartó alapfeladata az, hogy mind szakmailag, mind a technikai feltételeket illetően biztosítsa a mindennapok oktató-nevelő munkájához szükséges feltételeket. Ezért is öröm az, amikor egy olyan jelentős megújulást ünnepelhetünk, ami itt, a Vasváriban is tetten érhető. Éppen ezért volt ma más és jó ebbe a tornaterembe jönni, úgy, hogy az fényárban úszik és a balesetveszélyes kopolit üveg helyén korszerű műanyag nyílászárók fogadtak.” – mondta Török Szabolcs tankerületi igazgató.

Az átadó ünnepség további részében az iskola alsó és felső tagozatos diákjai kosárlabda, talajtorna, gimnasztika és akrobatikus rock and roll bemutatót tartottak, valamint elhangzott két kedves és vidám vers a testmozgás fontosságáról.

Városfejlesztés

 1. Elindult az Auchan körforgalom terveinek engedélyeztetése

  "Elkészültek az Auchan körforgalom átépítésének tervei, elindult az engedélyeztetésük!" - számolt be Facebook oldalán Cser-Palkovics András polgármester, aki köszönetet mondott a kormány hatékony intézkedéséért a beruházás kapcsán. Az állami beruházás keretében, központi forrásból megvalósuló beruházás során az Auchannál körgeometriájú, jelzőlámpás irányítású csomópontot alakítanak ki.

  2020.03.25.
 2. Ültetik már az erdőt a Palotavárosi tavak mögött

  Március elején a területrendezéssel és a földmunkákkal kezdődött az erdőtelepítés a Palotavárosi tavak mögött, ahol őshonos magyar fajtákat telepítenek a mintegy három hektáros területre. A Sóstó mellett a Sárkersztúri úti parkolónál is elkezdődött a ligeterdő telepítése, melyet: ötezer juhar, szil, kőris, kocsányos tölgy alkot majd.

  2020.03.25.
 3. Elkezdődött a Vásártéri úti felüljáró felújítása - félpályás lezárás a Balatoni úton

  Hétfőn kezdődik a Vásártéri úti felüljáró statikai megerősítése, a munkavégzés miatt félpályás útlezárás lesz a Balatoni úton, a Vásártéri utca csomópontban.

  2020.03.16.
 4. Új, 60 férőhelyes bölcsőde épül Maroshegyen, az Úrhidai úton

  Maroshegyen közel 60 gyermek ellátását biztosító új bölcsőde épül, a fejlesztéshez 1.15 milliárd forintnyi vissza nem térítendő uniós pályázati forrást kapott Székesfehérvár. Az új bölcsőde 2022. december 31-ig megépül és a mindenben megfelel majd a legkorszerűbb szakmai, szolgáltatási, építészeti és energiahatékonysági kívánalmaknak.

  2020.03.12.
 1. Engedélyezési fázisban az Auchan körforgalom tervei

  A 25. Közutas Napon elhangzott előadásában Bokker István, a Bokút Terv Kft. ügyvezetője az Auchan körforgalom kapacitásnövelő lehetőségeit mutatta be az elkészült terveken és beszámolt arról a friss hírről is, hogy a tervek eljutottak abba a fázisba, hogy jövő héten az építési engedélyezési eljárást is megindíthatják.

  2020.02.29.
 2. Több mint 1.1 milliárd forintot kapott a város az új maroshegyi bölcsőde építésére

  A Maroshegyen egy 50-60 gyermek ellátását biztosító új bölcsőde építésére nyújtott be még tavaly ősszel pályázatot Székesfehérvár, melyhez 1.15 milliárd forintnyi pályázati forrást kapott - adta hírül közösségi oldalán Fehérvár polgármestere Cser-Palkovics András.

  2020.02.28.
 3. Megjelent a közbeszerzése az uszodabővítés tervezésének

  Egy 10 pályás úszómedence is épülhet egy 150 főt befogadó lelátóval együtt a Csitáry G. Emil Uszoda bővítésének keretében, melyhez jelenleg a tervezőt keresik - derül ki a megjelent közbeszerzési tájékoztatóból. A közbeszerzési felhívás a tervezésre vonatkozik!

  2020.02.17.
 4. A Kodály homlokzatfelújításának költségét is tartalmazza a költségvetés tervezete

  Február 14-én pénteken dönthetnek az önkormányzati képviselők a város idei büdzséjéről, mely a 67.4 milliárdos főösszegből az intézményekre 14,16 milliárd forintot tartalmaz. Bár az általános iskolák nem önkormányzati fenntartásúak Székesfehérvár mégis fontosnak tartja, ezen intézményeket is, így többek között a Kodály Zoltán Általános Iskola és Gimnázium homlokzatfelújítását is tartalmazza a büdzsé tervezete. 

  2020.02.12.

Lakossági tájékoztatás

Eseménynaptár

2020. Április
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin