Elkészült a Százszorszép Bölcsőde és az Ybl lakótelepi rendelő felújítása

Mintegy 270 millió forintos beruházással elkészült a Százszorszép Bölcsőde és az Ybl Miklós Lakótelepi Rendelő épületének felújítása. Az épület teljes homlokzata megújult és hőszigetelést kapott, kicserélték a nyílászárókat, vidám színekkel tarkították az attikafalat, a rendelőben pedig teljes belső felújítás és átalakítás történt.
2019.04.16. 10:44 |

A Százszorszép Bölcsődében az elektromos és fűtésrendszer felújítása mellett megtörtént a nyílászárók cseréje, tető- és homlokzat szigetelésvolt, illetve akadálymentes vizesblokkokat alakítottak ki. A pályázat lehetővé tette továbbá a Százszorszép Bölcsőde udvari játékainak korszerűsítését, valamint fejlesztőjátékokat is beszereztek az intézményben.

A felújított épületben Cser-Palkovics András polgármester és Kovács Béla Sándor a körzet önkormányzati képviselője a szakemberekkel közösen tartott bejárást kedden délelőtt.

Nagy öröm, hogy a bölcsőde, az orvosi rendelő és a védőnői szolgálat is nagyon szép lett a felújítás után – mondta Cser-Palkovics András Székesfehérvár polgármestere. „Európai Uniós forrás segítségével tudtuk elvégezni a komplex felújítást. Nagyon vidám lett külső megjelenésében is az intézmény, de ugyanúgy fontos, hogy nyílászáró cserék és tetőfelújítás is történt, az akadálymentesítés mellett. Annál nagyobb öröm nincs, amikor bölcsődét vagy óvodát tudunk felújítani a gyerekeknek és ahogy korábban is ígértük haladunk az egészségügyi intézmények felújításával. Néhány év alatt valamennyi fehérvári rendelőintézetet felújítunk részben EU-s támogatással és önkormányzati finanszírozással.” – hangsúlyozta a város polgármestere. A két beruházás megközelítőleg 270 millió forintba került, amiből 200 milliót fordíthattunk a bölcsődére és mintegy 70 millió forintot a rendelő felújítására. Bízom abban, hogy az intézmény környezetében élők is örülnek annak, hogy megújultak az épületek, amik nagyon szép zöld környezetben vannak – mondta Cser-Palkovics András.

Az Ybl Miklós Lakótelepi Rendelőépület felújításával az egészségügyi alapellátás infrastrukturális feltételei lettek 21 századiak. A rendelőépületben a tetőszerkezet korszerűsítése és az épület hőszigetelése mellett a homlokzat is megújult. Lehetőség nyílt a beruházás során a védőnői szolgálat és a rendelő teljes elkülönítésére is, így már két külön bejáraton lehet megközelíteni az egészégügyi szolgálatokat.

Városfejlesztés

 1. Megújul az épületek mögötti burkolat a Budai út 64-68. között

  A munkálatok még augusztusban elkezdődnek, és előreláthatóan két hét alatt készül el a kivitelező. Ez idő alatt nem lehet autóval megállni a területen. A burkolatfelújítást követően felfestik a parkolóhelyeket is illetve kialakítcák a mozgáskorlátozott parkolókat.

  2019.08.15.
 2. Elkészült a járda felújítása a Tóváros 53-58 előtt

  Elkészült a járda felújítása a Tóvárosi 53-58. szám előtt. Az épület melletti járdát és a Balatoni út - Horváth István utcai körforgalomhoz csatlakozó szakasz burkolatát cserélték ki. Összesen 487,5 négyzetméteren újult meg az aszfaltburkolat több mint 14 millió forintból.

  2019.08.15.
 3. Új játszóvár, árnyas homokozó, krétatábla a védett platánok alatt a Családok ligetében

  Átépítették, bővítették és új játszóeszközöket telepítettek a Bátky Zsigmond utcai játszótérre. A Családok ligetét mintegy tízmillió forint értékben újította fel saját költségvetésből a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. A keddi átadáson a gyerekek nagy örömmel vették birtokba az új játszóteret és azt a két táblát, amelyet krétarajzaikkal színesíthetnek mostantól.

  2019.08.13.
 4. Több mint háromezer négyzetméternyi járda újult meg a József Attila utcában

  Elkészült a József Attila utcában, a belső szervizút Skála parkoló - Budai út közötti szakaszán a járdák felújítása. A mintegy 65 millió forintos önkormányzati beruházás keretében 3202 négyzetméter felület újult meg. 

  2019.08.08.
 1. Összesen 36 új jármű, közte 26 új kukásautó a Depóniánál

  A Bregyóban a Napraforgó Tábor utolsó turnusában a gyerekek is megnézhették és beülhettek az új kukásautókba, amiket a napokban már a fehérváriak is láthattak városszerte. Közép-Duna Vidéke Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás húszmilliárdos fejlesztésének köszönhetően lecserélték szinte az összes kukásautót, válogatóművek épülnek és az önkormányzati cég szolgáltatási területén mindenhol bevezetik a kétkukás szeletív gyűjtést.

  2019.08.05.
 2. Elkészült a Köfém lakótelepen átvezető sétány új burkolata

  Több mint 270 méter hosszan 650 négyzetméternyi területen épült térköves burkolat a Köfém lakótelepen átvezető sétányon, mely mellé új padokat is helyeztek. A burkolat szélességét a meglévő fák határozták meg és az építés során semmmilyen károsodás nem érte a zöldterületet.

  2019.07.23.
 3. Világszínvonalú mentőorvosi kocsit állítanak szolgálatba Fehérváron

  Az OMSZ a mentőszolgálat létszámfejlesztésének köszönhetően új mentőorvosi kocsit tud működtetni a székesfehérvári mentőállomáson. A mentőautóban alkalmazott eszközök egy része Magyarországon eddig még nem alkalmazott, világszínvonalú technológia Székesfehérvárra hozatalát jelenti.

  2019.07.19.
 4. Elkészült a Rákóczi úti burkolat javítása

  Befejezték a Rákóczi úti burkolat javítását: déltől átadták a forgalomnak a Várkörút – Watthay utca közötti szakaszt.

  2019.07.17.

Eseménynaptár

2019. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek