Elkészült a Százszorszép Bölcsőde és az Ybl lakótelepi rendelő felújítása

Mintegy 270 millió forintos beruházással elkészült a Százszorszép Bölcsőde és az Ybl Miklós Lakótelepi Rendelő épületének felújítása. Az épület teljes homlokzata megújult és hőszigetelést kapott, kicserélték a nyílászárókat, vidám színekkel tarkították az attikafalat, a rendelőben pedig teljes belső felújítás és átalakítás történt.
2019.04.16. 10:44 |

A Százszorszép Bölcsődében az elektromos és fűtésrendszer felújítása mellett megtörtént a nyílászárók cseréje, tető- és homlokzat szigetelésvolt, illetve akadálymentes vizesblokkokat alakítottak ki. A pályázat lehetővé tette továbbá a Százszorszép Bölcsőde udvari játékainak korszerűsítését, valamint fejlesztőjátékokat is beszereztek az intézményben.

A felújított épületben Cser-Palkovics András polgármester és Kovács Béla Sándor a körzet önkormányzati képviselője a szakemberekkel közösen tartott bejárást kedden délelőtt.

Nagy öröm, hogy a bölcsőde, az orvosi rendelő és a védőnői szolgálat is nagyon szép lett a felújítás után – mondta Cser-Palkovics András Székesfehérvár polgármestere. „Európai Uniós forrás segítségével tudtuk elvégezni a komplex felújítást. Nagyon vidám lett külső megjelenésében is az intézmény, de ugyanúgy fontos, hogy nyílászáró cserék és tetőfelújítás is történt, az akadálymentesítés mellett. Annál nagyobb öröm nincs, amikor bölcsődét vagy óvodát tudunk felújítani a gyerekeknek és ahogy korábban is ígértük haladunk az egészségügyi intézmények felújításával. Néhány év alatt valamennyi fehérvári rendelőintézetet felújítunk részben EU-s támogatással és önkormányzati finanszírozással.” – hangsúlyozta a város polgármestere. A két beruházás megközelítőleg 270 millió forintba került, amiből 200 milliót fordíthattunk a bölcsődére és mintegy 70 millió forintot a rendelő felújítására. Bízom abban, hogy az intézmény környezetében élők is örülnek annak, hogy megújultak az épületek, amik nagyon szép zöld környezetben vannak – mondta Cser-Palkovics András.

Az Ybl Miklós Lakótelepi Rendelőépület felújításával az egészségügyi alapellátás infrastrukturális feltételei lettek 21 századiak. A rendelőépületben a tetőszerkezet korszerűsítése és az épület hőszigetelése mellett a homlokzat is megújult. Lehetőség nyílt a beruházás során a védőnői szolgálat és a rendelő teljes elkülönítésére is, így már két külön bejáraton lehet megközelíteni az egészégügyi szolgálatokat.

Városfejlesztés

 1. Járdafelújítások Felsővárosban - az Agyag utca után a Kertalja és a Havranek jön

  Közel 580 négyzetméteren, 425 folyóméter hosszan készült el a térköves járda az Agyag utcában, amely közel 16,5 millió forintba került. A járdaépítések nem állnak meg Felsővárosban, két héten belül átadják a munkaterületet a kivitelezőnek a Kertalja és a Havranek utcai járdák felújítására.

  2019.05.22.
 2. Megújult járdákat, lépcsőket, támfalat adtak át a Királysoron

  Műszaki átadást tartottak szerdán délelőtt a Vízivárosban, ahol elkészültek az új bekötőjárdák a Királysor 35 – 61. szám közötti valamennyi lakótömbnél, de megújult több lépcső, rámpa és egy beton támfal is.

  2019.05.22.
 3. A ma parkja a holnap ligete - elkészült a III. Béla király téren a parkfelújítás

  Az utak és a parkolók tavaly őszi felújítása után elkészül és kizöldült a III. Béla király tér. A teljes parkrekonstrukció sok fával, új virágágyakkal és egy új szökőkúttal is gazdagította a teret. A III. Béla király téren a teljes parkfelújítás részeként 31 többször iskolázott, nagy körméretű ostorfát, hársfát, atlaszcédrust, juharfát ültettek a Városgondnokság parkfenntartó szakemberei. Megújult a szökőkút a téren és az új virágágy is mutatja már, hogy milyen szép lett a park. 

  2019.05.21.
 4. Teljesen megújult a Távirda és a Kégl György utca víziközmű-hálózata és útburkolata

  Székesfehérvár Önkormányzata 149,80 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatással valósította meg a Távirda és a Kégl György utca csapadékcsatorna felújítását, így biztonságosabbá és egészségesebbé válhatott a lakókörnyezet. Önkormányzati forrásból megújult mindkét utca út-, valamint járdaburkolata is.

  2019.05.17.
 1. A héten elkezdődik a Berényi úton a temető felőli két sáv bontása

  Végéhez közeledik hamarosan a Berényi út felújítása. A hét elejétől, amennyiben az időjárás engedi, és befejezték a hordréteg aszfaltozását az út városból kivezető oldalán az Olaj utca és a Vértanú utca között, úgy megkezdődik a temető felőli két sáv bontása is. 

  2019.05.13.
 2. Újabb beruházással folytatódik a Sóstó környezetvédelmi rehabilitációja

  A korábbi tulajdonossal kötött gyors és korrekt megállapodást követően megkezdődött az Ózon Kft. volt telephelyének bontása a Temető utcai parkolónál. A bontás után a terület megújul és tájba illeszkedő közfunkciót kap. „A beruházás, teljes tereprendezést jelent, mely a Sóstó Természetvédelmi Terület rehabilitációs projekt része és kormányzati forrásból valósul meg.” - tájékoztatott a pénteki nyilvános bejáráson Fehérvár polgármestere.

  2019.05.10.
 3. Elkészült a Murányi utcai lépcső felújítása az Öreghegyen

  Átadták a Murányi utca és a Máriavölgy közötti lépcsőt. A rossz állapotú, már balesetveszélyes helyen a szakemberek kijavították az alépítményt, illetve biztosították az útvonal akadálymentességét is.

  2019.05.10.
 4. Kezdődik a sportcsarnok és kollégium építése a Corvinus mögött

  Kezdődik egy háromezer férőhelyes kosár- és kézilabdacsarnok építése a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári campusának területén. Hétfőn ünnepélyes keretek között helyezték el az Alba Innovációs Park Tudásközpont Sportcsarnok és Kollégium időkapszuláját az építkezés helyén. A mintegy ötmilliárd forintos beruházás a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének TAO-s támogatásával és másfél milliárdos önkormányzati támogatással valósul meg. 

  2019.05.06.

Kortárs Művészeti Fesztivál

Eseménynaptár

2019. Május
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Webkamera


360 Fehérvár

Óvodai beiratkozás 2019.

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek