Elkészült a Poprádi utca komplex felújítása - a közműveket is kicserélték

A Homonnai utca után elkészült a Poprádi utca felújítása is az Öreghegyen. Az utca teljes hosszában új pályaszerkezet készült egyoldali járdával és kétoldali szegélyekkel, illetve csapadékvíz elvezető csatornával. A 850 méter hosszú Poprádi utca komplex felújítása nagy munkának tekinthető, hiszen az összes közművet kicserélték beleértve az erősáramú vezetékeket is.
2021.03.17. 10:05 |

Az öreghegyi útfelújítási program a Poprádi utca felújításával folytatódott.

Az útburkolat felújítása előtt a régi, azbesztcement anyagú ivóvízvezetékeket cserélték ki az utcában, ugyanis az elöregedett, régi vízvezetékek miatt sok csőtörés volt az utcákban és az útfelújítás előtt érdemes volt ezzel kezdeni a munkálatokat. A beruházáshoz tartozott, hogy az új vezetékeket bekötötték a házakhoz is. Ezt követően következhetett az útépítés csapadékvíz elvezetéssel, és járdaépítéssel – mondta Horváth Miklós Csaba öreghegyi önkormányzati képviselő.

Teljes felújításon esett át a több mint nyolcszáz méter hosszú utca, ugyanis nem csak az út és a járda épült meg, hanem a teljes közműrendszert is felújították. Önkormányzati beruházásban kicserélték az utcában az ivóvíz vezetéket, az erősáramú vezetékeket új oszlopokra az utca szélére helyezték és a gyengeáramú vezetékeket is (TV, internet), melyek korábban külön oszlopokon voltak a betonoszlopokra helyezték át.

Tavaly májusban volt a munkaterület átadás, azonban a járványhelyzet miatt csak július közepén kezdődtek a munkák az erősáramú vezetékek áthelyezésével. Az útépítés ősszel kezdődött és az utca egyik felét karácsonyra befejezték, majd januárban folytatódott a munka és mostanra fejeződött be a teljes kivitelezés.

Jól látható a különbség a korábbi és a jelenlegi állapot között.

Városfejlesztés

 1. Rekortán borítású futópálya épül Maroshegyen

  Újabb rekortán borítású futópálya épül Székesfehérváron. Az Országos Futópálya-építési Program keretében idén elnyert támogatással és saját forrás felhasználásával Maroshegyen, az Aradi és a Nagyszebeni utcák közötti szabad területen valósul meg a fejlesztés. 

  2021.04.09.
 2. Faültetés teljes földcserével a Vízivárosban - nyolc nagy csemetét telepítettek

  A Vízivárosban az iskola udvara melletti murvás területen ültettek csütörtökön nagy előnevelt fákat a Városgondnokság kertészei. Egy ginkgo, kettő mezei juhar, egy-egy darab 'Elsrijk' és 'Pacific Sunset' fajtájú juhar, illetve kettő oszlopos 'Lobel' szil került a területre.

  2021.04.08.
 3. A Szivárvány Óvodában fejeződik be a tavaly indult udvarfelújítási program

  Tavaly nyáron indult az a program, aminek köszönhetően öt székesfehérvári óvoda udvara újult meg bruttó 141 millió forintos uniós forrásból. Biztonságos eszközökkel és tereprendezéssel szépültek meg az udvarok a Napsugár, az Árpád úti, a Liget sori, a Szivárvány és a Tolnai utcai óvodában. Összesen kilencszáz kisgyermek mindennapjait teszik komfortossá a fejlesztések.

  2021.04.08.
 4. A Móri úton is lesz kerékpárút a hét hónapig tartó felújítás után

  Székesfehérvár önkormányzata az elmúlt években számos fontos gyűjtőutat megújított. Ennek folytatásaként készül a város a Móri út felújítására is, amit évtizedek óta óriási forgalom terhel. Az útszerkezetet, az út- és járdafelületet, a vízelvezetést, a közvilágítást, a kerékpáros létesítményeket és a forgalmi rendet érintő változásokat is tartalmazó felújítás pályázati forrásból valósul meg.

  2021.04.07.
 1. Ütemezetten halad a felújítás - már építik a Kodály Zoltán Iskola új tornateremét

  A tervezett ütemben halad a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola felújítása, bővítése. Jelenleg a tető bontása zajlik azon az épületszárnyon, melynek beépítésével új tantermek valósulnak meg, illetve készül már az új, a korábbinál kétszer nagyobb tornaterem alapja is. A részletekről Kneifel Imre, az intézmény igazgatója adott tájékoztatást.

  2021.03.31.
 2. Restaurálják az Ybl-szobrot - április végén kerül vissza a Zichy ligetbe

  Megszépült formában egy hónap múlva tér vissza eredeti helyére Ybl Miklós szobra a Zichy ligetbe. Az alkotáson állagmegóvást végeznek, megtisztítják, statikai vázát megerősítik. A felújítási munkát az alkotó, Lestány-Goda János szobrászművész és öntőmester végzi.

  2021.03.23.
 3. Éjszaka emelték be a déli összekötő vasúti hídjának gerendáit

  Hétfőn késő estétől kezdték beemelni a déli összekötőút építésénél a budapesti vasútvonal fölé a hídgerendákat. A munkák este kezdődtek és egészen hajnalig tartottak. A tervek szerint öt este és éjszaka alatt megtörténik a hossztartók daruzása, és a kapcsolódó munkák elvégzése. 

  2021.03.23.
 4. Kerékpársávok lesznek a Zámoly utcában és megépül a járda Kiskút útján a Park centerig

  A tervek szerint még idén elkezdődik a Zámoly utcai körforgalomtól a Fecskeparti útig a kerékpársávok építése. Onnantól pedig egészen a Kiskút útja végéig önálló nyomvonalon járda és kerékpárút épül az év második felében induló beruházás keretében.

  2021.03.23.

Hirdetés

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár