Elkészült a Balatoni úti szervízút felújításának első üteme

Elkészült a Balatoni úti szervízút rekonstrukciójának első üteme. A Vörösmarty tér és a Tolnai utca közötti szakaszon megújultak a közművek, a közvilágítás, az út és a járda burkolata, valamint új parkolókat alakítottak ki. A beruházás második üteme a pénzügyi lehetőségek függvényében valósulhat meg – hangzott el a csütörtöki sajtónyilvános bejáráson.
2022.11.03. 12:50 |
Elkészült a Balatoni úti szervízút felújításának első üteme

Október 27-én sikeresen lezárult a műszaki átadás a Balatoni út 3-15. szám közötti szervízút felújításának első üteme kapcsán. A 3-7. szám közötti rész rekonstrukciója teljes egészében önkormányzati forrásból valósult meg bruttó 104 millió forint értékben.

Kicserélték az ívóvíz gerincvezetéket, a házakat ellátó bekötővezetékeket, emellett felújították a csapadékcsatornát és a közvilágítást is. A szervízút mintegy 152 méter hosszúságban újult meg térkőburkolással, 45 parkolóhelyet alakítottak ki, illetve a társasházak mellett járdákat építettek a gyalogosok számára.

A csütörtöki sajtónyilvános bejáráson Farkas László önkormányzati képviselő örömét fejezte ki, hogy hosszú idő után, a járvány és az energiaválság okozta nehézségek ellenére elkészült a beruházás, mellyel korszerű, kulturált körülményeket teremtettek. Köszönetét fejezte ki Székesfehérvár Közgyűlésének, polgármesterének és minden szereplőnek, aki közreműködött a felújításban.

Dr. Cser-Palkovics András polgármester elsőként megköszönte a lakóknak, hogy türelemmel viselték a felújítással járó nehézségeket. Elmondta, hogy nagy beavatkozás volt a közművek vezetékhálózatának rendbetétele, melyet az út- és a járdafelületek, illetve parkolók kialakítása követett. A szervízút mentén öt fát kellett eltávolítani, döntő többségük beteg volt, így azokat mindenképpen kivágták volna, és egyetlen fa került eltávolításra a nyomvonal szélesítése miatt. A pótlási kötelezettség okán új fákat fognak ültetni a közelben. Fontos, hogy a kerékpáros nyomvonallal történő összekötés lehetővé teszi a biztonságos biciklis közlekedést a Hosszúsétatér teljes hosszában, gyakorlatilag az ipari parkig – emelte ki a polgármester.

Hozzátette, hogy a munkát folytatni kívánják a szervízút másik felén, a második ütemmel. Megvizsgálják, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben miként tudnák biztosítani a beruházás pénzügyi fedezetét.

Városfejlesztés

 1. Új zebra a Kassain

  Elkészült az új gyalogos átkelőhely a Kassai út és a Vágújhelyi utca sarkán, a buszmegállók mellett. A környéken élők kérésére készült el a fejlesztés, ami nem pusztán a burkolati jelek felfestését jelentette, hiszen egy biztonságos gyalogos átkelőhely létesítéséhez a megfelelő közvilágítást és a járdakapcsolatokat is ki kellett építeni a szegélyek szintbe süllyesztésével együtt - mondta Östör Annamária a terület önkormányzati képviselője.

  2022.12.06.
 2. Szinte kész a déli összekötő

  Végéhez közeledik a Seregélyesi és Sárkeresztúri utak közötti déli összekötő kivitelezése. Elérték a 95%-os készültséget, a tervek szerint a lakosság a műszaki átadás után, kora tavasszal veheti használatba a modern közvilágítással és kerékpárúttal szegélyezett, közel 5 kilométeres szakaszt.

  2022.12.02.
 3. Pályaválasztási nap a Rákócziban

  Robotikai bemutatóval, tájékoztató előadásokkal, interaktív foglalkozásokkal várta a KÉPES programban részt vevő nyolc nagyvállalat a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola felső tagozatosait a hétfői pályaorientációs napon. Az iskolában tartott rendezvényen a diákok megismerkedtek azokkal a képességekkel, készségekkel, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy a jövőben sikeres munkavállalók lehessenek Székesfehérváron.

  2022.11.21.
 4. Épül már az új kishíd

  Jövő év tavaszára készül el a Malom-csatorna feletti új kishíd a Fürdő utcánál. A héten a kivitelezők beemelték helyére az átvezetést biztosító vasbeton szerkezeti elemeket.

  2022.11.17.