Elkészült a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központ második üteme is

Elkészült és Kerkay Rita kiállításával hivatalosan is megnyílt a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központ és Kultúrudvar második üteme. A városrészben három éve kezdték tervezni, hogy egy olyan kulturális központ kialakítását az új közösségi ház mögötti udvaron, mely sokszínű, sokfunkciójú, széles közösséget szólít meg, kiszolgálja a városrész összes korcsoportját és hozzájárul az oktatás színesítéséhez.
2018.09.10. 13:15 |

Az épülethez közvetlenül kapcsolódik egy pergolával fedett faburkolatos terasz, aminek egyik felébe települt a büfé.

Első ütemben a kultúrudvar szabadtéri színpada és fedett nézőtere készült el a közösségi ház déli részén, ahol sok koncertet, színházi esteket és közösségi programot szerveznek. A most elkészült második ütemben pedig elkészült a rendezvények kiszolgálására is hivatott épület, melyben helyet kapott egy több mint száz főt kiszolgáló büfé, mosdók, nyilvános WC és egy raktárhelyiség. Az emeleten kialakítottak egy tágas és fényes galériát.

A Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központ és Kultúrudvar két üteme összesen mintegy háromszáz millió forintból, teljes egészében önkormányzati beruházásként valósult meg.

Szeretnénk, hogy minden városrésznek legyen olyan közösségi tere, ahol az ott élők össze tudnak jönni és különböző programokat rendezvényeket is meg lehessen tartani – mondta Cser-Palkovics András Székesfehérvár polgármestere az új épület átadásán. Sokszor szoktuk mondani, hogy túlságosan főváros központú az ország, ebből kifolyólag pedig ránk is vonatkozik az az elv, hogy nem mindennek a Belvárosban kell lennie. A Feketehegy-Szárazréten egy gyönyörű közösségi tér alakult ki kívül-belül.

Szikora János arról beszélt, hogy aki ismeri a színház plakátjait, azokon rendszeresen találkozhat azzal a jelmondattal, hogy a „Vörösmarty Színház a közösség színháza.” Mint mondta nem csak előadások létrehozásában merül ki a színház tevékenysége, hanem olyan rendezvények megtartásában, amikben számítunk arra, hogy a közönség tevékenyen vesz részt a programban legyen. "Két éve, amikor Szigli István megkeresett és kicsábított a Szárazrétre, akkor egyből fontolóra vettem, hogy érdemes-e kihozni a Nyári Színházat. A mögöttünk lévő két nyár és az itt megfordult több ezres nézőközönség minősíti. Az, hogy a városban olyan terek vannak, mint Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központ és Kultúrudvar óriási lehetőségeket rejt magában." - emelte ki a színházigazgató.

A hivatalos átadó ünnepség után az épület új galériáját Kerkay Rita színművész kiállításával avatták fel. A galériamegnyitón Varga Lili és Kricsár Kamill az érdeklődőket szavalatával, könnyűzenei előadásával és tárlatvezetésével szórakoztatta. A kiállítás egy hónapig látogatható hétköznapokon reggel 8 órától este 8 óráig, illetve hétvégéken előzetes bejelentkezés alapján.

Városfejlesztés

 1. A Sóstó rehabilitációjáról készült filmmel avatták fel a Látogatóközpontot

  Csütörtökön este ünnepélyes keretek között nyílt meg a sóstói Látogatóközpont, ahol bemutatták a természetvédelmi terület rehabilitációjáról készült filmet. A Látogatóközpont a stadion épületének déli oldalán található, helyet kapott benne a természeti kincseket bemutató állandó kiállítás és egy konferenciaterem is. 

  2018.11.15.
 2. Új játszópark és műfüves focipálya is épül a Palotavárosban

   Sok gyermek és család veheti birtokba a Palotaváros szívében nemsokára elkészülő játszóparkot a Halász utca Bátky Zsigmond utca közötti területen. Az új játszóeszközök és a fedett fitneszpark sportszerei már a helyükön állna. A múlt héten 20 darab fát ültettek el a területen, és a Városgondnokság szakemberei most kezdik el a műfüves focipálya kialakítását, hangzott el a mai helyszíni bejáráson.

  2018.11.15.
 3. Tavasz végére készülhet el a Corvinus székesfehérvári campusának B épülete

  Várhatóan 2019 májusában készülhet el a Székesfehérvári Campus B épületének felújítása a Corvinus Egyetemen. A beruházás, amely az épület teljes gépészeti és esztétikai rekonstrukcióját foglalja magába, jelenleg 50%-os készültségi szinten van. A közel kétezer négyzetméteres épület öt előadóteremnek, több konferenciateremnek és a campus könyvtárának is helyet ad majd.

  2018.11.14.
 4. Faültetés a Felsővárosban - Ostorfa sort telepítettek szerdán a Királykúton

  A Királykúton az elöregedett és beteg nyárfák helyére 16, az átlagosnál jóval nagyobb, 20-25cm körméretű ostorfát telepített a Városgondnokság szerdán. Ezek a fajták rendkívül jól bírják a városi klímát és viszonylag gyors növekedésűek. Összesen mintegy kilencezer tő fás szárú növény kerül idén ősszel és kora tavasszal a fehérvári közterületekre. 

  2018.11.14.
 1. Kerékpáros fejlesztések idén és jövőre Székesfehérváron

  Idén és jövőre mintegy 14 km új kerékpárút és kerékpáros nyomvonal épül városszerte. Még idén elkészül az Alvinci, a Dési, a Segesvári, a Cserkész és a Kertalja utcákban a kerékpáros nyomvonal, jövőre pedig a Gáz utcában, a Széna téren, a Mikszáth Kálmán utcában, a Kiskút útján és Berényi úton is új kerékpárúton közlekedhetünk majd.

  2018.11.12.
 2. A III. Béla király téren és a Csapó utcában folytatódik a fatelepítés

  A III. Béla király téren a teljes parkfelújítás részeként 35 többször iskolázott, nagy körméretű ostorfát, hársfát, atlaszcédrust, juharfát, a Csapó utcában pedig a készülő új játszótér és fitnesz park mellé 20 darab perzsafát, díszcseresznyét, selyemakácot és hársfát ültetnek a Városgondnokság parkfenntartó szakemberei.

  2018.11.09.
 3. Csütörtökön már a kopóréteget aszfaltozták a Bajmóci utcában

  A Városgondnokság ÚT 2017-19 programjának keretében hamarosan befejeződik az Öreghegyen a Bajmóci utca felújítása, ami teljes hosszában új útburkolatot kap, és szintén teljes hosszában térköves járda épül. Az utcának megújult a csapadékvízelvezetési rendszere is. 

  2018.11.08.
 4. Több mint hatszáz fát és nyolcezer cserjét telepítenek idén ősszel Fehérváron

  Elkezdte a Városgondnokág az őszi a faültetéseket. Székesfehérváron összesen 617 darab díszfát telepítenek ősszel és kora tavasszal. A fák mellett pedig 7903 tő díszcserjét és 413 örökzöld növényt ültetnek számos helyszínen. Összesen mintegy kilencezer tő fás szárú növény kerül a fehérvári közterületekre. Egy szezon alatt ennyi növényt még soha nem ültetettek Székesfehérváron.

  2018.11.08.

Eseménynaptár

2018. November
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek