Elkészült a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központ második üteme is

Elkészült és Kerkay Rita kiállításával hivatalosan is megnyílt a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központ és Kultúrudvar második üteme. A városrészben három éve kezdték tervezni, hogy egy olyan kulturális központ kialakítását az új közösségi ház mögötti udvaron, mely sokszínű, sokfunkciójú, széles közösséget szólít meg, kiszolgálja a városrész összes korcsoportját és hozzájárul az oktatás színesítéséhez.
2018.09.10. 13:15 |

Az épülethez közvetlenül kapcsolódik egy pergolával fedett faburkolatos terasz, aminek egyik felébe települt a büfé.

Első ütemben a kultúrudvar szabadtéri színpada és fedett nézőtere készült el a közösségi ház déli részén, ahol sok koncertet, színházi esteket és közösségi programot szerveznek. A most elkészült második ütemben pedig elkészült a rendezvények kiszolgálására is hivatott épület, melyben helyet kapott egy több mint száz főt kiszolgáló büfé, mosdók, nyilvános WC és egy raktárhelyiség. Az emeleten kialakítottak egy tágas és fényes galériát.

A Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központ és Kultúrudvar két üteme összesen mintegy háromszáz millió forintból, teljes egészében önkormányzati beruházásként valósult meg.

Szeretnénk, hogy minden városrésznek legyen olyan közösségi tere, ahol az ott élők össze tudnak jönni és különböző programokat rendezvényeket is meg lehessen tartani – mondta Cser-Palkovics András Székesfehérvár polgármestere az új épület átadásán. Sokszor szoktuk mondani, hogy túlságosan főváros központú az ország, ebből kifolyólag pedig ránk is vonatkozik az az elv, hogy nem mindennek a Belvárosban kell lennie. A Feketehegy-Szárazréten egy gyönyörű közösségi tér alakult ki kívül-belül.

Szikora János arról beszélt, hogy aki ismeri a színház plakátjait, azokon rendszeresen találkozhat azzal a jelmondattal, hogy a „Vörösmarty Színház a közösség színháza.” Mint mondta nem csak előadások létrehozásában merül ki a színház tevékenysége, hanem olyan rendezvények megtartásában, amikben számítunk arra, hogy a közönség tevékenyen vesz részt a programban legyen. "Két éve, amikor Szigli István megkeresett és kicsábított a Szárazrétre, akkor egyből fontolóra vettem, hogy érdemes-e kihozni a Nyári Színházat. A mögöttünk lévő két nyár és az itt megfordult több ezres nézőközönség minősíti. Az, hogy a városban olyan terek vannak, mint Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központ és Kultúrudvar óriási lehetőségeket rejt magában." - emelte ki a színházigazgató.

A hivatalos átadó ünnepség után az épület új galériáját Kerkay Rita színművész kiállításával avatták fel. A galériamegnyitón Varga Lili és Kricsár Kamill az érdeklődőket szavalatával, könnyűzenei előadásával és tárlatvezetésével szórakoztatta. A kiállítás egy hónapig látogatható hétköznapokon reggel 8 órától este 8 óráig, illetve hétvégéken előzetes bejelentkezés alapján.

Városfejlesztés

 1. Folytatódnak a faültetések - egy év alatt 1200 fát és 11.000 bokrot ültettek Fehérváron

  Pénteken a zöld beruházások témakörben folytatódott a város polgármesterének 2018-as fejlesztéseket értékelő tájékoztató sorozata. Elhangzott, hogy csak a tavalyi évben 1200 nagy körméretű fát, több mint 11.000 bokrot és cserjét telepítettek Székesfehérváron és a 170.000-et is meghaladta az elültetett virágok száma. Hamarosan pedig erdőtelepítés is kezdődik a város szélén.

  2019.01.18.
 2. Hétfőn elkezdődnek a Rendház épület felújításának előkészítő munkálatai

  Az Árpád-ház Program keretében újul meg a Szent István Király Múzeum főépülete, a Rendház. A barokk műemlék a felújítást követően országos jelentőségű kiállításnak ad helyet, és a Belváros új élményhelyszínévé válva alkalmas lesz nemzetközi tárlatok fogadására is. A javaslatot pénteken tárgyalja a közgyűlés, az előkészítő munkálatok hétfőn kezdődnek.

  2019.01.17.
 3. További közműcserékkel folytatódik a Berényi út felújítása

  Amint az időjárás lehetővé teszi tovább folytatódik a Berényi út felújítása. A Királykúti körforgalom alatt már kicserélték az összes nagy közművezetéket. Ez a munka tovább folytatódik egészen a Vértanú utcáig, majd ezután teljes pályaszerkezet cserével együtt újítják fel az utat. A járdák is megújulnak mindkét oldalon, illetve kerékpársáv is épül. A kivitelező nyárra szeretne végezni a teljes felújítással.

  2019.01.16.
 4. Kezdődik a Vadmadárkórház és egy új közösségi épület építése a Sóstón

  A Sóstó Természetvédelmi Terület keleti kapujánál hamarosan elkezdődhet a vadmadár bemutató és gondozó épület, illetve egy új közösségi ház kialakítása. A Vadmadárkórház Természetvédelmi Alapítvány számára létesítendő bázis, gondozó és bemutató épület, illetve közösségi ház az önkormányzati tulajdonban lévő, 25 ezer négyzetméteres területen valósul meg a Sárkeresztúri út mellett.

  2019.01.08.
 1. Járdákat újítottak fel és parkolót építettek a Szeder utcai bolt környékén

  Befejeződött az út- és járdafelújítás, valamint parkolóépítés a Szeder utcában. A beruházás a Városgondnokság ÚT 2017-19. program keretében, mintegy 86 millió forintból valósult meg. A térköves járda mellett 24 újabb parkolóhely is segíti ezentúl a szedreskertiek mindennapjait.

  2018.12.21.
 2. SafeCross okos zebra védi a gyalogosokat a Horvát István és a Gyümölcs utca között

  A Horvát István és a Gyümölcs utca kereszteződésében már működik a SafeCross Okos Zebra rendszer, ami biztonságosabbá teszi az átkelést a gyalogosok számára. A mintegy 2 millió forintért a Generali a Biztonságért Alapítvány által telepített megoldás az útburkolatban elhelyezett aktív LED prizmák segítségével, villogó fénnyel hívja fel a figyelmet az autósok figyelmét az éppen áthaladó gyalogosokra. 

  2018.12.17.
 3. Fehérvár az okosvárosok útján - különleges parkolási infrastruktúrát telepítettek

  Országosan is különleges fejlesztést mutattak be hétfőn Székesfehérváron; a város - a Vodafone NB-IoT SmartParking szenzoraival bővítve digitális eszközparkját - lehetővé teszi lakói számára az okosparkolás lehetőségét. A szolgáltató rendszerének köszönhetően Fehérváron mintegy száz parkolóhely foglaltsági állapotát követhetik nyomon az autósok mobiltelefonjuk segítségével. A századik parkolószenzort Fehérvár polgármestere személyesen telepítette a Jávor Ottó téren.

  2018.12.10.
 4. Vízelvezetéssel védik a Fehérvárnak is kulcsfontosságú csóri vízbázist

  Fontos beruházás készült a közelmúltban a Székesfehérvár város vízellátásában meghatározó szerepet játszó csóri vízbázis védelmére. Kiépítettek egy 98 méter hosszú túlfolyó vezetéket, amely a következő években – átmeneti megoldásként – biztonságosan elvezeti a felesleges vízmennyiséget. Közben tervezik a végleges, hosszú távú megoldást is.

  2018.12.06.

Eseménynaptár

2019. Január
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek