Elkészült a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központ második üteme is

Elkészült és Kerkay Rita kiállításával hivatalosan is megnyílt a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központ és Kultúrudvar második üteme. A városrészben három éve kezdték tervezni, hogy egy olyan kulturális központ kialakítását az új közösségi ház mögötti udvaron, mely sokszínű, sokfunkciójú, széles közösséget szólít meg, kiszolgálja a városrész összes korcsoportját és hozzájárul az oktatás színesítéséhez.
2018.09.10. 13:15 |

Az épülethez közvetlenül kapcsolódik egy pergolával fedett faburkolatos terasz, aminek egyik felébe települt a büfé.

Első ütemben a kultúrudvar szabadtéri színpada és fedett nézőtere készült el a közösségi ház déli részén, ahol sok koncertet, színházi esteket és közösségi programot szerveznek. A most elkészült második ütemben pedig elkészült a rendezvények kiszolgálására is hivatott épület, melyben helyet kapott egy több mint száz főt kiszolgáló büfé, mosdók, nyilvános WC és egy raktárhelyiség. Az emeleten kialakítottak egy tágas és fényes galériát.

A Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központ és Kultúrudvar két üteme összesen mintegy háromszáz millió forintból, teljes egészében önkormányzati beruházásként valósult meg.

Szeretnénk, hogy minden városrésznek legyen olyan közösségi tere, ahol az ott élők össze tudnak jönni és különböző programokat rendezvényeket is meg lehessen tartani – mondta Cser-Palkovics András Székesfehérvár polgármestere az új épület átadásán. Sokszor szoktuk mondani, hogy túlságosan főváros központú az ország, ebből kifolyólag pedig ránk is vonatkozik az az elv, hogy nem mindennek a Belvárosban kell lennie. A Feketehegy-Szárazréten egy gyönyörű közösségi tér alakult ki kívül-belül.

Szikora János arról beszélt, hogy aki ismeri a színház plakátjait, azokon rendszeresen találkozhat azzal a jelmondattal, hogy a „Vörösmarty Színház a közösség színháza.” Mint mondta nem csak előadások létrehozásában merül ki a színház tevékenysége, hanem olyan rendezvények megtartásában, amikben számítunk arra, hogy a közönség tevékenyen vesz részt a programban legyen. "Két éve, amikor Szigli István megkeresett és kicsábított a Szárazrétre, akkor egyből fontolóra vettem, hogy érdemes-e kihozni a Nyári Színházat. A mögöttünk lévő két nyár és az itt megfordult több ezres nézőközönség minősíti. Az, hogy a városban olyan terek vannak, mint Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központ és Kultúrudvar óriási lehetőségeket rejt magában." - emelte ki a színházigazgató.

A hivatalos átadó ünnepség után az épület új galériáját Kerkay Rita színművész kiállításával avatták fel. A galériamegnyitón Varga Lili és Kricsár Kamill az érdeklődőket szavalatával, könnyűzenei előadásával és tárlatvezetésével szórakoztatta. A kiállítás egy hónapig látogatható hétköznapokon reggel 8 órától este 8 óráig, illetve hétvégéken előzetes bejelentkezés alapján.

Városfejlesztés

 1. Vízvezetékeket építenek át a Fiskális úton - öt hónapig tart a rekonstrukció

  A Fiskális út teljes keresztmetszetét érintő rekonstrukció zajlik október 1-től, elsőként a víz gerincvezetékek átépítési munkálatai kezdődnek meg. Az átépítés a Budai úti tolózáraknától a Béla úti csatlakozásig tart és várhatóan 5 hónapot vesz igénybe.

  2018.09.20.
 2. Több ütemben valósul meg a Vásárhelyi út felújítása

  A közgyűlés pénteki ülésén döntött arról, hogy több ütemre bontva valósítja meg a Vásárhelyi út felújítását. Az elkészült engedélyes tervek alapján a beruházás egymilliárd forintba kerülne, amihez csak közel 365 millió forint pályázati forrás biztosított – ezért döntött a több évre bontott, ütemezett felújítás mellett a város, ami saját forrásból valósul majd meg. 

  2018.09.15.
 3. Újabb tér újul meg a Belvárosban – tervezői tájékoztató a Bartók Béla térről

  Két ütemben – elsőként a kiszolgáló közművek tekintetében, majd a tér közösségi funkcióinak kialakításával – újul meg a Bartók Béla tér. A tervezők látványtervet is bemutattak, de ez még munkaanyag, a véglegesítés előtt az érdeklődő fehérváriak széles körben megismerhetik majd a Bartók Béla tér kialakítására vonatkozó terveket. A képviselőknek a tervezők tartottak bemutatót a héten.

  2018.09.13.
 4. Önkéntes nap a Tolnaiban - idén három fehérvári óvodaudvar újult meg

  A KÉPES program keretében végeztek önkéntes munkát szerdán a Tolnai Úti Óvoda udvarán, amely szeptemberre mintegy 15 millió forintos beruházás keretében újult meg. Őszre új udvari játékok és megszépült környezet várta a gyerekeket a Brunszvik Teréz Óvodában és a Felsővárosi Óvodában is. 

  2018.09.12.
 1. Elkészült a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központ második üteme is

  Elkészült és Kerkay Rita kiállításával hivatalosan is megnyílt a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központ és Kultúrudvar második üteme. A városrészben három éve kezdték tervezni, hogy egy olyan kulturális központ kialakítását az új közösségi ház mögötti udvaron, mely sokszínű, sokfunkciójú, széles közösséget szólít meg, kiszolgálja a városrész összes korcsoportját és hozzájárul az oktatás színesítéséhez.

  2018.09.10.
 2. Megújult épületben kezdték az évet a Rákóczi Úti Óvodában is

  Közel 400 millió forintból kívül és belül is megújult a Rákóczi Utcai Óvoda épülete. Az intézmény 210 férőhellyel és 7 csoporttal kezdte meg az új nevelési évet. Teljesen felújították az elektromos- és a fűtésrendszert, kicseréltek valamennyi nyílászárót és a belső falfelületek is újak. Az megújult intézményben csütörtökön reggel a város polgármestere Cser-Palkovics András tartott bejárást.

  2018.09.06.
 3. Plusz sávval is bővítik a Széchenyi - Horváth István kereszteződést

  Munkaterület-átadással kezdődött hétfőn délután az a fejlesztés, melynek során megújul, kibővül a Széchenyi út és a Horvát István utca kereszteződése. A jövőben négy sávos lesz a belváros felé vezető oldalon, egy jobbra, kettő egyenesen, egy pedig balra, megtartva ezzel Tóváros könnyebb elérhetőségét. A fejlesztés járdákat és kerékpárutakat is érint. A kivitelezőnek 90 nap áll rendelkezésére, hogy a terveket megvalósítsa.

  2018.09.03.
 4. Dobot Magician - újabb robotok érkeztek az Alba Innovárba

  Szeptember 3-án hétfőn az iskolával együtt az Alba Innovár második évadja is elindult. Az ipari robotok gyors térhódításával együtt pedig ide is megérkeztek Magyarországon elsőként azok a Dobot Magician típusú robotok, amikkel hatékonyan meg lehet mutatni a tényleges ipari környezetet és tökéletesen szimulálja a világ legnagyobb ipari robotjainak a működését. 

  2018.09.03.

A legszebb pillanatok

Eseménynaptár

2018. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek