Elkészült a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központ második üteme is

Elkészült és Kerkay Rita kiállításával hivatalosan is megnyílt a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központ és Kultúrudvar második üteme. A városrészben három éve kezdték tervezni, hogy egy olyan kulturális központ kialakítását az új közösségi ház mögötti udvaron, mely sokszínű, sokfunkciójú, széles közösséget szólít meg, kiszolgálja a városrész összes korcsoportját és hozzájárul az oktatás színesítéséhez.
2018.09.10. 13:15 |

Az épülethez közvetlenül kapcsolódik egy pergolával fedett faburkolatos terasz, aminek egyik felébe települt a büfé.

Első ütemben a kultúrudvar szabadtéri színpada és fedett nézőtere készült el a közösségi ház déli részén, ahol sok koncertet, színházi esteket és közösségi programot szerveznek. A most elkészült második ütemben pedig elkészült a rendezvények kiszolgálására is hivatott épület, melyben helyet kapott egy több mint száz főt kiszolgáló büfé, mosdók, nyilvános WC és egy raktárhelyiség. Az emeleten kialakítottak egy tágas és fényes galériát.

A Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központ és Kultúrudvar két üteme összesen mintegy háromszáz millió forintból, teljes egészében önkormányzati beruházásként valósult meg.

Szeretnénk, hogy minden városrésznek legyen olyan közösségi tere, ahol az ott élők össze tudnak jönni és különböző programokat rendezvényeket is meg lehessen tartani – mondta Cser-Palkovics András Székesfehérvár polgármestere az új épület átadásán. Sokszor szoktuk mondani, hogy túlságosan főváros központú az ország, ebből kifolyólag pedig ránk is vonatkozik az az elv, hogy nem mindennek a Belvárosban kell lennie. A Feketehegy-Szárazréten egy gyönyörű közösségi tér alakult ki kívül-belül.

Szikora János arról beszélt, hogy aki ismeri a színház plakátjait, azokon rendszeresen találkozhat azzal a jelmondattal, hogy a „Vörösmarty Színház a közösség színháza.” Mint mondta nem csak előadások létrehozásában merül ki a színház tevékenysége, hanem olyan rendezvények megtartásában, amikben számítunk arra, hogy a közönség tevékenyen vesz részt a programban legyen. "Két éve, amikor Szigli István megkeresett és kicsábított a Szárazrétre, akkor egyből fontolóra vettem, hogy érdemes-e kihozni a Nyári Színházat. A mögöttünk lévő két nyár és az itt megfordult több ezres nézőközönség minősíti. Az, hogy a városban olyan terek vannak, mint Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központ és Kultúrudvar óriási lehetőségeket rejt magában." - emelte ki a színházigazgató.

A hivatalos átadó ünnepség után az épület új galériáját Kerkay Rita színművész kiállításával avatták fel. A galériamegnyitón Varga Lili és Kricsár Kamill az érdeklődőket szavalatával, könnyűzenei előadásával és tárlatvezetésével szórakoztatta. A kiállítás egy hónapig látogatható hétköznapokon reggel 8 órától este 8 óráig, illetve hétvégéken előzetes bejelentkezés alapján.

Városfejlesztés

 1. Felújítják a Zsolt utca felső részét a Kadocsától a Karinthy térig

  Mintegy 45 millió forintos beruházással újítják fel a Zsolt utca felső részét a Kadocsától a Karinthy térig, a Zsolt utca és a Géza utca csomópontjában pedig egy új gyalogosátkelőhelyet is kialakítanak. A munkálatok két héten belül elkezdődnek, a kivitelezés várhatóan 45 napot vesz majd igénybe.

  2019.04.18.
 2. Elkészült a Százszorszép Bölcsőde és az Ybl lakótelepi rendelő felújítása

  Mintegy 270 millió forintos beruházással elkészült a Százszorszép Bölcsőde és az Ybl Miklós Lakótelepi Rendelő épületének felújítása. Az épület teljes homlokzata megújult és hőszigetelést kapott, kicserélték a nyílászárókat, vidám színekkel tarkították az attikafalat, a rendelőben pedig teljes belső felújítás és átalakítás történt.

  2019.04.16.
 3. Üzembe helyezték az NKM e-töltőit Székesfehérváron a Dechatlon parkolójában

  Üzembe helyezték a NKM Mobilitás Kft. elektromos töltőállomásait Székesfehérváron, a Decathlon áruház parkolójában. Székesfehérváron a 2x22 kilowattos gyorstöltő mellett 50 kilowattos villámtöltő is épült, a két ottani állomásra négy jármű csatlakozhat egyszerre. Az NKM állomásait az autósok mobil alkalmazáson keresztül indíthatják el. 

  2019.04.11.
 4. Hétszáz négyzetméternyi járda újult meg a Palotavárosban

  Négy helyszínen újultak meg járdaszakaszok a Városgondnoksága ÚT 2017-19 programja keretében a Palotavárosban. Szerdán délután megtörtént a műszaki átadása a Jancsár utca 1.-5. és 39-41. szám közötti, illetve a Sziget utca 33-35., 35-41. és 47-51. szám alatti felújított járdaszakaszoknak.

  2019.04.10.
 1. Megújult a Zombori út - felújították a víziközműveket és a járdákat is

  A Zombori út felújításához kapcsolódó műszaki átadásra került sor pénteken, az út, a csapadékcsatorna és a vízvezeték felújításának együttes összege meghaladta a 443 millió forintot. A felújítás során 740 méter szennyvízcsatorna és összesen 913 méter csapadékcsatorna épült át.

  2019.04.05.
 2. Folytatódik a Berényi út felújítása – időszakos forgalomkorlátozások május végéig

  A Berényi út II. üteméhez kapcsolódó kivitelezési munkálatok május 25-ig tartanak. A közmű- és útfelújításra, valamint a járdaépítés miatt időszakos forgalomkorlátozásokra, lezárásokra kell számítaniuk a közlekedőknek. A cikkben részletes táblázatot talál, hogy melyik héten hol és milyen munkálatok zajlanak majd!

  2019.04.04.
 3. Beszámoló a Városgondnokság elmúlt öt éves munkájáról

  Az elmúlt öt évben elvégzett közfeladatok ellátásáról, vagyontárgyak üzemeltetéséről és a felújítási-beruházási feladatok elvégzéséről tartott beszámolót Székesfehérvár polgármestere Cser-Palkovics András és Bozai István városgondnok. Több mint harmincmilliárd forintot költöttek az elmúlt öt évben városüzemeltetésre és városfejlesztésre. A ma 640 embert foglalkoztató Városgondnokság vagyona és eszközparkja meghaladja a 2 milliárd forintot.

  2019.04.03.
 4. Agility eszközök is vannak az új öreghegyi kutyafuttatóban

  Elkészült a Béla út- Fiskális utca kereszteződésével szemközti zöldterületen kialakított új, 750 négyzetméteres, agility eszközökkel felszerelt kutyafuttatót. A beruházást örömmel fogadták a kutyatulajdonosok, akik kedvenceikkel együtt biztonságos körülmények között tölthetik itt a szabadidejüket.

  2019.04.02.

Hirdetés

Eseménynaptár

2019. Április
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Webkamera


360 Fehérvár

Óvodai beiratkozás 2019.

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek