Elismerések március 15. alkalmából a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon

Ünnepi állománygyűlésen emlékezett a katasztrófavédelem az 1848-49-es forradalom és szabadságharc örökségére március tizennegyedikén. A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság rendezvényén elismerések átadására is sor került.
2019.03.15. 11:33 |

Dr. Szigeti Enikő tűzoltó alezredes köszöntőjében az 1848-49-es forradalom és szabadságharc örökségéről szólt. A megemlékezésen 1848. március tizenötödikének eseményeit dokumentumfilm vetítésével elevenítették fel, majd az ünnepség elismerések átadásával folytatódott.

Dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója a katasztrófavédelem érdekében végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként, nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából főigazgatói ajándéktárgyat adományozott Czehmeiszter Mihály tűzoltó főhadnagynak, a dunaújvárosi hivatásos tűzoltó-parancsnokság rajparancsnokának, Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó főhadnagynak, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjének, Virág Imrének, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hatósági osztály szakügyintézőjének és Zahola Éva tűzoltó zászlósnak, a székesfehérvári katasztrófavédelmi kirendeltség hatósági osztály referensének.

Az elismeréseket Erdélyi Krisztián tűzoltó dandártábornok, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság általános főigazgató-helyettese adta át március 14-én Budapesten.
Magosi Lajos tűzoltó ezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója huzamosabb időn át végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából ajándéktárgyat adományozott Bajcsi Béla tűzoltó őrnagynak, a Fejér megyei katasztrófavédelmi mobil labor kiemelt főelőadójának, Bauer Ákos tűzoltó főhadnagynak, a dunaújvárosi hivatásos tűzoltó-parancsnokság szolgálatparancsnokának és Zsöllei Tamás tűzoltó zászlósnak, a székesfehérvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság különlegesszer-kezelőjének.

Közélet

 1. A Katonai Emlékpark Titkai - tájékozodási versenyre várják a családokat Pákozdon

  Március 23-án, szombaton 10-16 óra között a Pákozdi Katonai Emlékparkban ingyenes, regisztrációhoz kötött tájékozódási versenyen megismerhető a magyar hadtörténelem 170 éve. Nevezni több kategóriában lehet: felnőttek, családok és diákok a tájékozódási futás szabályai szerint térképpel felkeresik a jelzett pontokat, ahol kvízkérdések vagy feladatok várják őket. A táv 5 km. Jelentkezni lehet az esemény regisztrációs oldalán.

  2019.03.20.
 2. "Hétköznapi hősök" díj - ma még szavazhatunk Lengyel Zsófira

  2019. március 23-án adja át a Mozdulj! Közhasznú Egyesület a "Hétköznapi hősök" díjat, amit olyan magánszemélyeknek adományoznak, akik sokat tettek a fogyatékossággal élőkért, illetve akik önkéntes munkájukkal segítettek. A jelölések közül a zsűri a székesfehérvári Lengyel Zsófit is beválasztotta azon hat ember közé, akikre az egyesület Facebook oldalán lehet szavazni március 20-án éjfélig.

  2019.03.20.
 3. Új generáció új perspektívákkal - zárult a Modell Európai Parlament fehérvári ülése

  A kedd esti záróprogrammal véget ért a Modell Európai Parlament (MEP) XVII. Nemzeti ülése Székesfehérváron. Múlt csütörtök óta csaknem száz, az ország számos pontjáól érkezett középiskolás modellezte az Európai Parlament működését bizottsági és plenáris üléseken, vitákon. A Városháza Dísztermében rendezett záró esten többek között külföldi tanulmányutakkal, nemzetközi továbbjutással és képzési lehetőséggel jutalmazták a legkiválóbban szerepelt diákokat.

  2019.03.19.
 4. Az éltető víz - Muráncsik Beáta előadása a Fekete Sas Patikamúzeumban

  Március 22-én, pénteken 16 órakor a Víz Világnapja alkalmából Muráncsik Beáta „Az éltető víz” című előadására várják az érdeklődőket a Fekete Sas Patikamúzeumba. A belépés díjtalan.

  2019.03.19.

Hirdetés

Eseménynaptár

2019. Március
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek