Elismerések március 15. alkalmából a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon

Ünnepi állománygyűlésen emlékezett a katasztrófavédelem az 1848-49-es forradalom és szabadságharc örökségére március tizennegyedikén. A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság rendezvényén elismerések átadására is sor került.
2019.03.15. 11:33 |

Dr. Szigeti Enikő tűzoltó alezredes köszöntőjében az 1848-49-es forradalom és szabadságharc örökségéről szólt. A megemlékezésen 1848. március tizenötödikének eseményeit dokumentumfilm vetítésével elevenítették fel, majd az ünnepség elismerések átadásával folytatódott.

Dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója a katasztrófavédelem érdekében végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként, nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából főigazgatói ajándéktárgyat adományozott Czehmeiszter Mihály tűzoltó főhadnagynak, a dunaújvárosi hivatásos tűzoltó-parancsnokság rajparancsnokának, Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó főhadnagynak, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjének, Virág Imrének, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hatósági osztály szakügyintézőjének és Zahola Éva tűzoltó zászlósnak, a székesfehérvári katasztrófavédelmi kirendeltség hatósági osztály referensének.

Az elismeréseket Erdélyi Krisztián tűzoltó dandártábornok, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság általános főigazgató-helyettese adta át március 14-én Budapesten.
Magosi Lajos tűzoltó ezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója huzamosabb időn át végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából ajándéktárgyat adományozott Bajcsi Béla tűzoltó őrnagynak, a Fejér megyei katasztrófavédelmi mobil labor kiemelt főelőadójának, Bauer Ákos tűzoltó főhadnagynak, a dunaújvárosi hivatásos tűzoltó-parancsnokság szolgálatparancsnokának és Zsöllei Tamás tűzoltó zászlósnak, a székesfehérvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság különlegesszer-kezelőjének.

Közélet

 1. Meghívást kapott Székesfehérvár a Communities in Bloom virágosítási világversenyre

  A tavalyi évben csatlakozott Magyarország a "Communities in Bloom" virágosítási világversenyhez, melyre idén a nagyvárosi kategóriában Székesfehérvár kapott meghívást, melyet őexcellenciája Isabelle Poupart Kanada magyarországi nagykövete, Cser-Palkovics András Fehérvár polgármestere és Bocsi Andrea a "Communities in Bloom" virágos világverseny zsűritagja csütörtökön jelentett be a Városházán.

  2019.05.23.
 2. Hősök napi megemlékezés lesz szombaton délután a Zobori úti keresztnél

  Május 25-én, szombaton 16.30 órától Hősök napi megemlékezést tartanak a Zobori út - Donát út sarkán található Hősök keresztjénél. A Donát utca és a Zobori út kereszteződésében található II. világháborús emlékművet 1946-ban közadakozásból emelték.

  2019.05.23.
 3. Idén is KÉPESEK rá - négy fehérvári óvodaudvar újul meg nyáron

  2019-ben négy fehérvári óvodaudvart újítanak fel a KÉPES Program keretében. A Rákóczi Utcai Óvoda, a Nefelejcs Óvoda, a Palotavárosi Óvoda és a Szárazréti Óvoda udvaráról elbontják a javíthatatlan és balesetveszélyes játszóeszközöket és újak kerülnek a helyükre.A felújítási munkálatokat az előző évekhez hasonlóan a Városgondnokság szakemberei végzik a nyári hónapokban, az óvodák működésének lehető legkisebb mértékű zavarása mellett.

  2019.05.22.
 4. Hősök-napi ünnepi püspöki szentmise lesz vasárnap a Don-kanyar Emlékkápolnánál

  Május 26-án, vasárnap, a Hősök napján 15 órakor Spányi Antal, megyés püspök celebrál szentmisét a Don-kanyar Emlékkápolnánál (Pákozd, Mészeg-hegy) az első és a második világháborúban elesett katonákért.

  2019.05.22.

Hetedhét Játékfesztivál

Ünnepi Könyvnapok

Eseménynaptár

2019. Május
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Webkamera


360 Fehérvár

Óvodai beiratkozás 2019.

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek