Elismerés Székesfehérvár városgondnokának a polgári védelem nemzetközi világnapján

A polgári védelem nemzetközi világnapjának tiszteletére koszorúzást és ünnepséget tartottak március elsején a Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon. A rendezvénybe a megyei igazgatóságok online kapcsolódtak be. Az ünnepségen főigazgatói elismeréssel köszönték meg munkáját Bozai Istvánnak Székesfehérvár városgondnokának.
2021.03.02. 08:15 |

Az ünnepségen dr. Góra Zoltán országos katasztrófavédelmi főigazgató hatósági és gazdasági helyettese társaságában, majd dr. Tóth Ferenc tűzoltó országos polgári védelmi főfelügyelő, valamint a tervezési és védelmi igazgatási, illetve a veszélyhelyzet-kezelési főosztály vezetője, végül dr. Endrődi István a Magyar Polgári Védelmi Szövetség országos elnöke koszorúzta meg a légoltalom és a polgári védelem hősi halottainak emlékhelyét.

Tóth Ferenc országos polgári védelmi főfelügyelő ünnepi köszöntőjében a biztonságról beszélt. Mint mondta, ez egy olyan érték, amelynek „hiánya nemcsak az életet veszélyezteti, hanem a társadalom fenntartható fejlődését is akadályozza”. Mint fogalmazott, a polgári védelem által nyújtott biztonság éppen ezért minden fejlett ország nemzeti biztonságának alapvető eleme. Jól felszerelt polgári védelem nélkül nem biztosítható egy-egy állam működése, polgárainak biztonsága. A katasztrófák elleni védekezésben fontos szerepük van a civil szervezeteknek és az önkéntes támogatóknak is. Elmondta, hogy a hazai önkéntes mentőszervezetek tavaly több mint kétezer-kétszáz alkalommal vették ki részüket a beavatkozásokból, ezek között a járvánnyal kapcsolatos feladatok éppúgy ott voltak, mint a speciális, keresőkutyás vagy kötéltechnikai szakértelmet igénylő mentések, eltűnt személyek keresése, a heves viharok következményeinek felszámolása, vagy a vizek kártétele ellen védekezés. „A veszélyeztetettség sokrétű. Mi is akkor tudunk rá teljeskörűen reagálni, ha együtt cselekszünk.” – zárta szavait az országos polgári védelmi főfelügyelő.

A beszédet követően a főigazgatóságon és az igazgatóságokon többen elismerést vettek át, amelyet a virtuális ünnepség többi résztvevője online kapcsolaton keresztül követett figyelemmel.

Dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató a katasztrófavédelem munkájának segítése, támogatása érdekében kifejtett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként a Polgári Védelem Napja alkalmából főigazgatói ajándéktárgyat adományozott Bozai István városgondnoknak. Az elismerést Vizi Ignác tűzoltó ezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese adta át Székesfehérváron.

Közélet

 1. Ismét Fehérvárra látogatott a Belarusz Köztársaság magyarországi nagykövete

  A tavalyi év márciusa után ma újra Székesfehérvárra látogatott Aleksandr Ponomarev, a Belarusz Köztársaság magyarországi nagykövete, akit székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András fogadott a Városházán. A kötetlen találkozó során több jövőbeni gazdasági és kulturális együttműködés lehetősége is felmerült.

  2021.05.06.
 2. Székesfehérvár fejlesztési források formájában kap kompenzációt az államtól

  Jelentős adócsökkentést kaptak a kormány döntésének köszönhetően a kis- és középvállalkozások. Az önkormányzatoknál ez bevételkiesést jelent, ezért az állam kompenzációt biztosít majd a településeknek. Az erre biztosított keretösszeget és a felosztási kategóriákat ma a Kormányinfón jelentették be. Székesfehérvár polgármestere közösségi oldalán szólalt meg a témában, ahol leírja: a város fejlesztési források formájában kap majd kompenzációt, és erről már folynak az egyeztetések a kormánnyal. 

  2021.05.06.
 3. Megjelent a Városi Civil Alap kiírása - május 21-ig lehet pályázni

  Megjelent a Miniszterelnökség által biztosított forrásból a Városi Civil Alap civil közösségi tevékenységek támogatását elősegítő pályázati kiírása. A cél, hogy az 5000 fő feletti településeken székhellyel rendelkező civil szervezetek részére is elérhetővé tegyék azon célok támogatását, amelyek a Falusi Civil Alap terhére már támogatásban részesültek. A pályázat benyújtási határideje május 21., péntek 12 óra.

  2021.05.06.
 4. Irány a tér! - infrastrukturális fejlesztés a Fehérvári Civil Központban

  11 millió forint vissza nem térítendő Európai Uniós forrásból infrastrukturális fejlesztést hajtott végre az elmúlt egy év során a Fehérvári Civil Központ Nonprofit Kft. A projektnek köszönhetően kültéri és beltéri prezentációt segítő technikai eszközök színesítik ezentúl az intézmény szolgáltatási palettáját.

  2021.05.06.

Hirdetés

Lakossági tájékoztatás

Hirdetés

Hirdetés

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár