Elindult a palotavárosi buszjárat - hétvégén már közlekednek az éjszakai járatok is

 Holnaptól menetrend szerint közlekedik a Palotavárosban a 29-es autóbuszjárat. A járatok csúcsidőben 15, csúcsidőn kívül 30, esténként pedig óránként közlekednek. Az első próbajáratot ma tartották az Alba Volán vezérigazgatójának és a város polgármesterének jelenlétében. Warvasovszky Tihamér hangsúlyozta, hogy a fiatalok kérésére éjszakai járatok indulnak szeptember 1-től. A négy buszjárat a város minden részébe eljut, így akik éjszaka szórakoznak, ezentúl kulturált módon és olcsón tudnak majd hazajutni. Az éjszakai buszokra egységesen 200 Forintba kerül a jegy. A Dániából hozott két darab 9 méteres felújított autóbuszt 50 millió forintért vásárolta az Alba Volán. Töltse le innen az éjszakai járatok menetrendjét!
2006.08.31. 21:00 |

 Holnaptól menetrend szerint közlekedik a Palotavárosban a 29-es autóbusz. A járatok csúcsidőben 15, csúcsidőn kívül 30, esténként pedig óránként közlekednek. Az első próbajáratot ma tartották az Alba Volán vezérigazgatójának és a város polgármesterének jelenlétében. Warvasovszky Tihamér hangsúlyozta, hogy a fiatalok kérésére éjszakai járatok indulnak szeptember 1-től. A négy buszjárat a város minden részébe eljut, így akik éjszaka szórakoznak, ezentúl kulturált módon és olcsón tudnak majd hazajutni.

 A Dániából hozott két darab 9 méteres felújított autóbusz a Jancsár utcától a Selyem és Kelemen Béla utcán keresztül a Hübner András utcáig közlekedik. A megállóhelyek átlagosan 400 méterenként követik egymást. Ugyancsak újdonság, hogy a hétvégétől pénteken és szombaton éjszakai buszjáratok közlekednek Székesfehérváron, amik 1E, 2E, 3E és 4E jelzéssel közlekednek majd és minden városrészt érintenek. Töltse le innen az éjszakai járatok menetrendjét!

 A Palotavárosban régi igénye volt a lakóknak egy buszjárat. Ebben a városrészben egyébként 20 ezer ember él. A végállomással együtt 10 megállóhelye van az új járatnak. A 9 méteres buszokat egyenként 25 millió forintból vásárolta az Alba Volán -tájékoztatott Tóth István vezérigazgató.

 Az idei évben az önkormányzat saját forrásból 90 milliót adott a tömegközlekedés fejlesztéséhez, ehhez pályázat útján további 94 milliót nyert, így összesen 184 millió forinttal tudta támogatni új buszok beszerzését, illetve új járatok üzemeltetését. Warvasovszky Tihamér polgármester elmondta, hogy az önkormányzat azt kérte a Volántól, hogy elsősorban alacsonypadlós buszokat vásároljanak annak érdekében, hogy könnyebben tudjanak felszállni a mozgáskorlátozottak, idősek és babakocsival közlekedők is.

Városfejlesztés

 1. Megkezdődött a gyermekorvosi rendelés is a megújult Köfém rendelőben

  Február 1-jével elindult a házi gyermekorvosi rendelés és a védőnői tanácsadás a felújított Köfém rendelőben. A KÖFÉM rendelő vonzáskörzetében található utcákban és a lakótelepen több mint hatszáz 14 év alatti gyermek lakik, őket szerda délelőttönként várja Dr. Gayor Kiran Prabhat gyermekorvos és Balog Eszter területi védőnő.

  2019.02.18.
 2. A fehérvári Decathlon parkolójában is lesznek elektromos töltők

  Keretmegállapodást írt alá a Nemzeti Közművekhez tartozó NKM Mobilitás Kft. a Decathlon áruházak tulajdonosával, a társaság az áruházlánc 12 parkolójában összesen 26 elektromosautó-töltőállomást helyez üzembe az év végéig, többek között a székesfehérvári sportáruház parkolójában is.

  2019.02.13.
 3. Jelentős fejlesztések a Traumatológiai Ambulancián - megújult az eszközpark is

  A biztonságos betegellátás érdekében jelentősen fejlesztették az eszközparkot a Szent György Kórház baleseti ambulanciáján. A közel 50 millió forintos támogatásból megvalósult felújítás részeként hordágyakat, székeket, mobil műtőslámpákat, bútorzatot, kéziműszer-szetteket, eszközöket vásároltak és kialakítottak két új váróhelységet is.

  2019.02.08.
 4. Megújul a Százszorszép Bölcsőde - 229 milliót költenek az épületre

  Székesfehérvár területén a TOP-6.2.1-16-SF1-2017-00004 azonosítószámú „Százszorszép Bölcsőde felújítása” című projekt keretében lehetőség nyílik a családbarát, munkába állást nyújtó szolgáltatás fejlesztésére. A beruházás 229 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatás felhasználásával valósul meg, ami az épület külső és részleges belső korszerűsítésére terjed ki.

  2019.02.06.
 1. Folytatódnak a faültetések - egy év alatt 1200 fát és 11.000 bokrot ültettek Fehérváron

  Pénteken a zöld beruházások témakörben folytatódott a város polgármesterének 2018-as fejlesztéseket értékelő tájékoztató sorozata. Elhangzott, hogy csak a tavalyi évben 1200 nagy körméretű fát, több mint 11.000 bokrot és cserjét telepítettek Székesfehérváron és a 170.000-et is meghaladta az elültetett virágok száma. Hamarosan pedig erdőtelepítés is kezdődik a város szélén.

  2019.01.18.
 2. Hétfőn elkezdődnek a Rendház épület felújításának előkészítő munkálatai

  Az Árpád-ház Program keretében újul meg a Szent István Király Múzeum főépülete, a Rendház. A barokk műemlék a felújítást követően országos jelentőségű kiállításnak ad helyet, és a Belváros új élményhelyszínévé válva alkalmas lesz nemzetközi tárlatok fogadására is. A javaslatot pénteken tárgyalja a közgyűlés, az előkészítő munkálatok hétfőn kezdődnek.

  2019.01.17.
 3. További közműcserékkel folytatódik a Berényi út felújítása

  Amint az időjárás lehetővé teszi tovább folytatódik a Berényi út felújítása. A Királykúti körforgalom alatt már kicserélték az összes nagy közművezetéket. Ez a munka tovább folytatódik egészen a Vértanú utcáig, majd ezután teljes pályaszerkezet cserével együtt újítják fel az utat. A járdák is megújulnak mindkét oldalon, illetve kerékpársáv is épül. A kivitelező nyárra szeretne végezni a teljes felújítással.

  2019.01.16.
 4. Kezdődik a Vadmadárkórház és egy új közösségi épület építése a Sóstón

  A Sóstó Természetvédelmi Terület keleti kapujánál hamarosan elkezdődhet a vadmadár bemutató és gondozó épület, illetve egy új közösségi ház kialakítása. A Vadmadárkórház Természetvédelmi Alapítvány számára létesítendő bázis, gondozó és bemutató épület, illetve közösségi ház az önkormányzati tulajdonban lévő, 25 ezer négyzetméteres területen valósul meg a Sárkeresztúri út mellett.

  2019.01.08.

Eseménynaptár

2019. Február
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek