Elindult a Vidipédia - böngészhető a fehérvári foci történelem

Évekkel ezelőtt merült fel az ötlet, hogy egy olyan egyedülálló, online klubtörténeti adatbázist hozzon létre a klub, amely a Vidi 79 éve íródó történelmét tárja szurkolók elé. Bár nincs még teljesen készen az online "múzeum", de a helyzetre való tekintettel a vidipedia.hu elindult és rengeteg szép fehérvári futbal emlékkel ajándékoz meg minket.
2020.03.24. 10:10 |

A szerkesztők igyekeztek a lehető legtöbb elérhető adatot feltölteni mielőtt bemutatják az oldalt, ám tekintettel az egész világon kialakult helyzetre, és arra, hogy sokan kénytelenek otthon tölteni az időt, úgy döntött a klub, itt az idő, hogy mindenki elmerülhessen a Vidi elmúlt nyolc évtizedébe.

A Vidipedia nincsen még kész, és sosem lehet kész teljesen, hiszen mindig előkerülnek újabb részletek, folyamatosan fejlődik, mindig lesz mivel kiegészíteni a klubtörténelmet. A Vidipedia bővítésében a szurkolók segítségére is számítanak.

Amennyiben az oldal olvasása közben hibára akadna, vagy rendelkezik olyan információval fotóval, videóval vagy régi újsággal, amellyel hozzá tudna járulni az adatbázis szélesítéséhez, az emlek@vidipedia.hu email címen léphet kapcsolatba a szerkesztőkkel.

Sport

 1. 18 millió forint adomány a koronavírus-járvány elleni védekezésre a Viditől

  A koronavírus okozta járvány elleni harc mindenkitől áldozatot követel, azonban vitán felül áll, hogy az igazi hősök ezekben a hetekben az egészségügyi intézményekben dolgozók és a védekezésben aktívan résztvevő honfitársaink. A MOL Fehérvár labdarúgói, a szakmai stáb tagjai és a klub alkalmazottai közösen próbálnak segíteni.

  2020.04.03.
 2. A röplabdázók a következő szezonra készülnek

  A koronavírus-járvány miatt gyakorlatilag teljesen megállt a sportélet hazánkban. Ez alól nem kivétel a MÁV Előre Sport Club röplabda szakosztálya sem. A kialakult, nem éppen örömteli helyzethez mindenki igyekszik alkalmazkodni.

  2020.04.02.
 3. Jövő nyáron lesz az elhalasztott tokiói olimpia

  Július 23-án kezdődik és augusztus 8-ig tart majd 2021-ben a tokiói olimpia - jelentette be hétfőn a Nemzetközi Olimpiai Bizottság. Japán sajtóértesülések szerint a szervezőbizottság vezető testületének hétfői ülése után erről az időpontról állapodott meg egymással a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, Tokió városa és a japán kormány.

  2020.03.30.
 4. Demeter Bence: kibírom az egy év halasztást

  A tokiói kvótás öttusázó, Demeter Bence pályafutásának nem vet véget az olimpia elhalasztása, ám felkészülését megnehezíti a világkupák törlése. Demeter Bence szerint komolyabb felkészülés, csak akkor kezdődhet, ha véget ér a járvány, és a versenyeknek lesz kitűzött időpontjuk, amihez a formát lehet igazítani.

  2020.03.30.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak