Együttműködési megállapodás Székesfehérvár jövőjéért

Együttműködési megállapodást írt alá Székesfehérvár Önkormányzata, a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Kar és a Prosperis Alba Kutatóközpont pénteken délelőtt. A közgyűlés által is elfogadott együttműködés szerint a felek közös célja, hogy olyan kutatásokat valósítsanak meg, amelyek eredményei alapul szolgálhatnak a gazdasági szereplők, közfeladatokat ellátó és más szervezetek részére egyes fejlesztési irányok meghatározásához.
2019.05.03. 11:01 |

Az aláírást megelőző sajtótájékoztatón Dr. Cser-Palkovics András polgármester, Dr. Zoltayné Dr. Paprika Zita dékán és Csanády László ügyvezető számolt be a részletekről.

Elindul egy olyan közös munka, ami arról szól, hogy városfejlesztési és üzemeltetési kérdésben kapjunk tudományos és szakmai segítséget hazai és nemzetközi térből – mondta Cser-Palkovics András Fehérvár polgármestere. Fontos, hogy ne csak a mában, hanem a jövőben is egy dinamikus erős város legyen. Ezért pedig ma kell tenni, és hogy pontosan mit, ahhoz szükséges a tudományos munka.

Kedveljük a fehérvári lehetőségekben, hogy olyan dolgokat tudunk itt csinálni, amit Budapesten nem lehet.

A képzésünk nagy átalakuláson megy keresztül és sok olyan formát alkalmazunk, ami megtanítja a diákjainkat problémák kezelésére, amire az üzleti világban szükségük lesz – emelte ki Dr. Zoltayné Dr. Paprika Zita a Corvinus dékánja. A hallgatókat korábban a 9. kerületben az önkormányzattal együttműködve bevontuk a tudományos munkába és ugyanezt szeretnénk Fehérváron is. Kiemelte, hogy a publikált rangsor szerint a Corvinusra jelentkeztek a legtöbben, ami azt is jelenti, hogy magasak lesznek a pontszámok és kiváló hallgatókat vehetnek majd fel. „Nagy várakozással tekintünk az együttműködésre, mert szeretünk Fehérváron tanítani.”

A Prosperis Alba azért dolgozik, hogy a jövőben is büszkék lehessünk Fehérvárra és ennek a felelősségnek igyekszünk megfelelni – hangsúlyozta Csanády László az önkormányzati cég ügyvezetője.

A Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) mások mellett a székesfehérvári Campus oktatóinak, hallgatóinak bevonásával feltáró, összehasonlító kutatásokat végez az alábbi főbb területeket érintően: versenyképesség, innováció, vállalkozás, digitalizáció, környezet, és társadalmi fenntarthatóság, energia és agrárgazdaság, társadalmi diverzitás, nemzetköziesedés, kultúra, sport, hálózatok, tanulás és tudás. A kutatás kiterjed a közlekedés, egyéb közszolgáltatások, kulturális élet gazdaságfejlesztésre gyakorolt hatásának vizsgálatára, valamint lehetőség szerint több európai nagyváros gyakorlatának összevetésére is.

Az együttműködésben az Önkormányzat vállalja, hogy a Prosperis Alba Kft. útján a jogszabályi keretek között információkat, adatokat ad át a BCE részére, továbbá felvet olyan aktuális, megoldásra váró kérdéseket, amelyek kapcsolódnak a kutatási tevékenységhez. A Prosperis Alba Kft. az együttműködés során koordináló, kapcsolattartó feladatokat lát el, amelynek keretén belül közreműködik a BCE és gazdasági szereplők, civil szervezetek, egyéb közösségek, a munkavállalók, a lakosság kutatással érintett részével történő kapcsolat kialakításában.

Közélet

 1. Személyes és online fogadóórát is tart július 7-én, kedden Barlabás András

  Fogadóóárt tart Barlabás András önkormányzati képviselő július 7-én, kedden késő délután, a Városház tér 2. szám alatt. Ugyanezen a napon reggel 8 órától online fogadóóra is lesz a képviselő közösségi oldalán.

  2020.07.02.
 2. Elsőcsütörtöki Eucharisztia-ünnep a Prohászka templomban

  Július 2-án, csütörtökön 18 órakor a székesfehérvári Prohászka templomban lesz a város egyházközségeinek közös első csütörtöki Eucharisztia-ünnepe. A szentmisét a Spányi Antal, megyés püspök celebrálja a város papságával, amely után a közös szentóra kezdődik. Az esemény egyben felkészülés a 2021-ben megrendezésre kerülő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra.

  2020.07.02.
 3. Szent Iván-napi püspöki liturgia és koljivo szentelés lesz a rác utcai templomban

  Püspöki liturgia lesz július 5-én, vasárnap Szent Iván (Keresztelő Szent János) ünnepén a Rác utcai szerb ortodox templomban, amelyet kalács és koljivo szentelés követ. Székesfehérváron minden évben az Iván napjához közeli vasárnapon van a templombúcsú, a fehérvári szerbség egyik legnagyobb ünnepe.

  2020.07.01.
 4. Júliusban is folytatódik a diplomák átadása a Kodolányin

  Elkészültek azoknak a hallgatóinknak az oklevelei, akik 2002-ben, 2003-ban, 2004-ben vagy 2005-ben kezdték meg tanulmányaikat a Kodolányin. Ezeket a diplomákat július 7-től vehetik át a régi főiskolai képzésben tanuló és ott záróvizsgázott hallgatók azon az oktatási helyszínen, ahol tanulmányaikat végezték vagy záróvizsgáztak.

  2020.07.01.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2