Együttműködési megállapodás Székesfehérvár jövőjéért

Együttműködési megállapodást írt alá Székesfehérvár Önkormányzata, a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Kar és a Prosperis Alba Kutatóközpont pénteken délelőtt. A közgyűlés által is elfogadott együttműködés szerint a felek közös célja, hogy olyan kutatásokat valósítsanak meg, amelyek eredményei alapul szolgálhatnak a gazdasági szereplők, közfeladatokat ellátó és más szervezetek részére egyes fejlesztési irányok meghatározásához.
2019.05.03. 11:01 |

Az aláírást megelőző sajtótájékoztatón Dr. Cser-Palkovics András polgármester, Dr. Zoltayné Dr. Paprika Zita dékán és Csanády László ügyvezető számolt be a részletekről.

Elindul egy olyan közös munka, ami arról szól, hogy városfejlesztési és üzemeltetési kérdésben kapjunk tudományos és szakmai segítséget hazai és nemzetközi térből – mondta Cser-Palkovics András Fehérvár polgármestere. Fontos, hogy ne csak a mában, hanem a jövőben is egy dinamikus erős város legyen. Ezért pedig ma kell tenni, és hogy pontosan mit, ahhoz szükséges a tudományos munka.

Kedveljük a fehérvári lehetőségekben, hogy olyan dolgokat tudunk itt csinálni, amit Budapesten nem lehet.

A képzésünk nagy átalakuláson megy keresztül és sok olyan formát alkalmazunk, ami megtanítja a diákjainkat problémák kezelésére, amire az üzleti világban szükségük lesz – emelte ki Dr. Zoltayné Dr. Paprika Zita a Corvinus dékánja. A hallgatókat korábban a 9. kerületben az önkormányzattal együttműködve bevontuk a tudományos munkába és ugyanezt szeretnénk Fehérváron is. Kiemelte, hogy a publikált rangsor szerint a Corvinusra jelentkeztek a legtöbben, ami azt is jelenti, hogy magasak lesznek a pontszámok és kiváló hallgatókat vehetnek majd fel. „Nagy várakozással tekintünk az együttműködésre, mert szeretünk Fehérváron tanítani.”

A Prosperis Alba azért dolgozik, hogy a jövőben is büszkék lehessünk Fehérvárra és ennek a felelősségnek igyekszünk megfelelni – hangsúlyozta Csanády László az önkormányzati cég ügyvezetője.

A Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) mások mellett a székesfehérvári Campus oktatóinak, hallgatóinak bevonásával feltáró, összehasonlító kutatásokat végez az alábbi főbb területeket érintően: versenyképesség, innováció, vállalkozás, digitalizáció, környezet, és társadalmi fenntarthatóság, energia és agrárgazdaság, társadalmi diverzitás, nemzetköziesedés, kultúra, sport, hálózatok, tanulás és tudás. A kutatás kiterjed a közlekedés, egyéb közszolgáltatások, kulturális élet gazdaságfejlesztésre gyakorolt hatásának vizsgálatára, valamint lehetőség szerint több európai nagyváros gyakorlatának összevetésére is.

Az együttműködésben az Önkormányzat vállalja, hogy a Prosperis Alba Kft. útján a jogszabályi keretek között információkat, adatokat ad át a BCE részére, továbbá felvet olyan aktuális, megoldásra váró kérdéseket, amelyek kapcsolódnak a kutatási tevékenységhez. A Prosperis Alba Kft. az együttműködés során koordináló, kapcsolattartó feladatokat lát el, amelynek keretén belül közreműködik a BCE és gazdasági szereplők, civil szervezetek, egyéb közösségek, a munkavállalók, a lakosság kutatással érintett részével történő kapcsolat kialakításában.

Közélet

 1. A Királyi Napok legszebb pillanatai 2019-ben

  Látványos fényekkel kezdődtek a Székesfehérvári Királyi Napok, majd másnap együtt énekeltünk a fúvósokkal, néztük a fényjátékot a Bíróság épületén. Kiállítás nyílt IV. Béla életéről a múzeumban, róla, illetve koráról szólt a Koronázási Ünnepi Játékok és a szertartásjáték; Rúzsa Magdi koncertjén egy gombostűt sem lehetett leejteni; kimulattuk magunkat az Öreghegyen és táncosok hozták el a világot Fehérvárra.

  2019.08.22.
 2. Köszönet a Székesfehérvári Királyi Napokon dolgozóknak és résztvevőknek

  Székesfehérvár polgármestere – a közösségi oldalain már közzétettek szerint – a város Önkormányzata és minden szervező nevében ezúton is köszöni a 2019-es Székesfehérvári Királyi Napokon dolgozóknak a programsorozaton tanúsított helytállásukat, amellyel hozzájárultak ahhoz, hogy idén is felejthetetlen élményekkel zárult a látogatók számára az ünnepi időszak.

  2019.08.21.
 3. Véradást szerveznek a Videoton Orvosi Rendelőjében augusztus 22-én

  Augusztus 22-én csütörtökön mindenkit szeretettel várnak 9 és 16 óra között a VIDEOTON Orvosi Rendelőjében, ahol minden véradót értékes meglepetés vár.

  2019.08.21.
 4. Itt a gyermek nevetni mer, OTTHON a szó, mit keresel - Díszközgyűlés a Szent István téren

  Szent István napját a hagyományoknak megfelelően díszközgyűléssel ünnepelte Székesfehérvár Önkormányzata a Szent István téren. Az ünnepségen Cser-Palkovics András polgármester különleges városnak nevezte otthonunkat, Székesfehérvárt, ahol a közösség erejével segítettük át magunkat az akadályokon, mindig szem előtt tartva a minket egyesítő célokat. Az ünnepi közgyűlésen átadták az idei Székesfehérvár Díszpolgára és a Pro Civitate díjakat, valamint a Székesfehérvár Tiszteletbeli Polgára címet is.

  2019.08.20.

Eseménynaptár

2019. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek