Együttműködési megállapodás Székesfehérvár jövőjéért

Együttműködési megállapodást írt alá Székesfehérvár Önkormányzata, a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Kar és a Prosperis Alba Kutatóközpont pénteken délelőtt. A közgyűlés által is elfogadott együttműködés szerint a felek közös célja, hogy olyan kutatásokat valósítsanak meg, amelyek eredményei alapul szolgálhatnak a gazdasági szereplők, közfeladatokat ellátó és más szervezetek részére egyes fejlesztési irányok meghatározásához.
2019.05.03. 11:01 |

Az aláírást megelőző sajtótájékoztatón Dr. Cser-Palkovics András polgármester, Dr. Zoltayné Dr. Paprika Zita dékán és Csanády László ügyvezető számolt be a részletekről.

Elindul egy olyan közös munka, ami arról szól, hogy városfejlesztési és üzemeltetési kérdésben kapjunk tudományos és szakmai segítséget hazai és nemzetközi térből – mondta Cser-Palkovics András Fehérvár polgármestere. Fontos, hogy ne csak a mában, hanem a jövőben is egy dinamikus erős város legyen. Ezért pedig ma kell tenni, és hogy pontosan mit, ahhoz szükséges a tudományos munka.

Kedveljük a fehérvári lehetőségekben, hogy olyan dolgokat tudunk itt csinálni, amit Budapesten nem lehet.

A képzésünk nagy átalakuláson megy keresztül és sok olyan formát alkalmazunk, ami megtanítja a diákjainkat problémák kezelésére, amire az üzleti világban szükségük lesz – emelte ki Dr. Zoltayné Dr. Paprika Zita a Corvinus dékánja. A hallgatókat korábban a 9. kerületben az önkormányzattal együttműködve bevontuk a tudományos munkába és ugyanezt szeretnénk Fehérváron is. Kiemelte, hogy a publikált rangsor szerint a Corvinusra jelentkeztek a legtöbben, ami azt is jelenti, hogy magasak lesznek a pontszámok és kiváló hallgatókat vehetnek majd fel. „Nagy várakozással tekintünk az együttműködésre, mert szeretünk Fehérváron tanítani.”

A Prosperis Alba azért dolgozik, hogy a jövőben is büszkék lehessünk Fehérvárra és ennek a felelősségnek igyekszünk megfelelni – hangsúlyozta Csanády László az önkormányzati cég ügyvezetője.

A Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) mások mellett a székesfehérvári Campus oktatóinak, hallgatóinak bevonásával feltáró, összehasonlító kutatásokat végez az alábbi főbb területeket érintően: versenyképesség, innováció, vállalkozás, digitalizáció, környezet, és társadalmi fenntarthatóság, energia és agrárgazdaság, társadalmi diverzitás, nemzetköziesedés, kultúra, sport, hálózatok, tanulás és tudás. A kutatás kiterjed a közlekedés, egyéb közszolgáltatások, kulturális élet gazdaságfejlesztésre gyakorolt hatásának vizsgálatára, valamint lehetőség szerint több európai nagyváros gyakorlatának összevetésére is.

Az együttműködésben az Önkormányzat vállalja, hogy a Prosperis Alba Kft. útján a jogszabályi keretek között információkat, adatokat ad át a BCE részére, továbbá felvet olyan aktuális, megoldásra váró kérdéseket, amelyek kapcsolódnak a kutatási tevékenységhez. A Prosperis Alba Kft. az együttműködés során koordináló, kapcsolattartó feladatokat lát el, amelynek keretén belül közreműködik a BCE és gazdasági szereplők, civil szervezetek, egyéb közösségek, a munkavállalók, a lakosság kutatással érintett részével történő kapcsolat kialakításában.

Közélet

 1. Megemlékezés a Fejér megyei zsidóság deportálásának 75. évfordulóján

  Vasárnap délelőtt a Mártírok Emléknapján, a Fejér megyei zsidóság deportálásának 75. évfordulóján tartottak megemlékezést a fehérvári zsidó temető mellett található Mártírok Emlékcsarnokában. Az elhurcolt több ezer fehérvári zsidó ember közül mindössze 131-en vergődtek vissza a koncentrációs táborokból, 119-en pedig a munkaszolgálatból.

  2019.06.16.
 2. Ami közös, ami összeköt - jótékonysági színházi előadás a MOL Arénában

  Az Imre Sándor Szeretetszínház ép és sérült művészeinek előadásában mutatták be szombaton a Padlás című musicalt a MOL Aréna Sóstó rendezvénytermében. A rendhagyó színházi előadáson az Arany János EGYMI, Ezredéves Óvodája, Általános Iskolája és Készségfejlesztő Iskola tanulói is jelen voltak és fontos szerepet vállaltak a színészekkel karöltve.

  2019.06.15.
 3. A közszolgáltatásban dolgozók elismerésére várják a javaslatokat

  Elismerő okleveleket adományoz az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért 2019-ben is Székesfehérváron. Az elismerést olyan magánszemély kaphatja, aki legalább öt éve dolgozik állami, önkormányzati intézménynél, szervezetnél vagy többségi önkormányzati tulajdonú vállalkozásnál a megyeszékhelyen.

  2019.06.14.
 4. Fridel Marianna vehette át idén a Székesfehérvár Ifjúságáért díjat

  Az idei évben Fridel Marianna, a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium tanárnője vehette át a Székesfehérvár Ifjúságáért díjat, aki a kezdetek óta lelkes támogatója a Székesfehérvári Diáktanács tevékenységének. A gimnáziumban három éve segíti a diákok munkáját, előtte a Németh László Általános Iskolában látta el ugyanezt a feladatot.

  2019.06.12.

Eseménynaptár

2019. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Webkamera


360 Fehérvár

Óvodai beiratkozás 2019.

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek