Egész nap pattogott a labda – Sportnapot rendezett a Székesfehérvári Diáktanács

Három korosztályban focizhattak, röplabdázhattak és streetballozhattak a fiatalok a Székesfehérvári Diáktanács Sportnapján. A mérkőzések már reggel nyolc órától zajlottak a Bregyó közi Atlétikai Központ pályáin, de a sport mellett előadások és slam poetry is szórakoztatta a résztvevőket.
2023.05.26. 17:16 |
Egész nap pattogott a labda – Sportnapot rendezett a Székesfehérvári Diáktanács

Összesen 23 fiú és lány csapat versengett egymással a Székesfehérvári Diáktanács Sportnapján pénteken a Bregyóban, amit három év szünet után rendeztek meg újra.

A csapatok három korosztályban adhatták le nevezésüket, összesen négy sportágban. A kispályás foci, a streetball és a strandröplabda mellett folyamatosan pörögtek az események a Teqball asztalnál, ahol azok is kipróbálhatták magukat, akik számára korábban véget ért a bajnokság. A nap során a mérkőzések mellett érdekes beszélgetések is zajlottak. Meglátogatták a fiatalokat Pavelcze László és Klupács Péter különleges mentők, Szakáll Panna, a Magyar Szinkronúszó Válogatott tagja, Koza Márk és Burián Bendegúz kempo világbajnokok, valamint Rozs Gergely, aki az Exatlon reality-sportvetélkedőben vált ismertté. A beszélgetésekről és a jó hangulatról a helyszínen a Táska Rádió gondoskodott.


Csüri Bence, a Székesfehérvári Diáktanács elnöke az ÖKK kérdésére elmondta, a rendezvénnyel szeretnék közelebb hozni a diákokhoz a sportot. „Minden alkalommal azt üzenjünk a diákoknak, hogy a sportolás jó dolog. Játszunk, új ismeretségeket kötünk és közben teszünk az egészségünkért.” – fogalmazott a 2021-ben megválasztott elnök. Hozzátette, a pandémia és az energiaválság okozta szünet után újra szeretnének hagyományt teremteni a Sportnap megrendezésével. Terveik szerint a következő években több új sportágat is kipróbálhatnak majd a fiatalok, az elmúlt alkalmakon például frizbi és rögbi is volt a palettán, az idén pedig a teqball aratott sikert.

A délutáni eredményhirdetésen Mészáros Attila alpolgármester gratulált a csapatoknak, a díjakat pedig Rozs Gergely, az Exatlon korábbi szereplője adta át a helyezést elérő csapatoknak.