Edzenek, készülnek, ismerkednek a Fehérvár AV19 játékosai

Már a második hetét kezdte meg jégen a Fehérvár AV19. Az EBEL-szezon rajtjáig még nagyon sok van hátra, de a fehérvári játékosok minden jégen töltött perccel egyre jobban megismerik egymást. A játékosokat pedig nem kíméli Hannu Järvenpää vezetőedző. Nem véletlenül, hiszen együttesével szemben kimondva, kimondatlanul a szurkolók elvárása a rájátszásba kerülés. Pénteken jön az első edzőmeccs: a Volán Nyitrán lép pályára.
2018.08.09. 07:18 |

A Volán egyik új igazolása, Zack Philips számára egy régi ismerős is segít abban, hogy minél hamarabb beilleszkedjen: „Svédországban játszottam két évvel ezelőtt, majd az Egyesült Királyságban, Nottinghamban töltöttem egyet, szóval ez lesz a harmadik szezonom Európában. Ismerem az EBEL-t, több barátom is játszik a ligában. Erős, gyors bajnokság, izgatottam várom a rajtot. A Fehérvárról is csak jókat hallottam. Jonathan Hartyt ismerem a csapatból, sokat beszélgettem vele a döntésem előtt. Tudom, hogy a szurkolók fantasztikusak, minden együtt van ahhoz, hogy sikeres évünk legyen. A srácok barátságosan fogadtak. A város is tetszik, közel lakom a belvároshoz, így már volt időm kicsit körbenézni. Magamról annyit, hogy vérbeli csatár vagyok, gólerősnek tartom magam, de a gólpasszokkal sem állok hadilábon. És persze ha kell, a védőharmadban is be tudok segíteni. Alapvetően támadó szellemű játékos vagyok, de a pálya egész területén hasznosnak tartom magam.”

Ha Philipsnek nagy segítség, hogy Hartyval ismerik egymást, akkor mit mondjon a fehérváriak friss finn légiósa, Harri Tikkanen, aki a következő szezonban Székesfehérváron több honfitársával is együtt játszhat majd? „Ellenfélként is jó volt itt játszani, hiszen a szurkolók remek hangulatot teremtenek! Sosem játszottam ilyen hangos közönség előtt, szóval nagyon izgatott vagyok, hogy hétről hétre itt játszhatok majd. Az edzőnket, Hannu Järvenpää-t ismerem már, korábban Finnországban dolgoztunk együtt. Felhívott, és csupa jó dolgot mondott a klubról, a városról. Nem volt nehéz a döntés, hogy itt folytassam. Több finn csapattársam is van, és bár az öltözőben angolul beszélünk, azért megkönnyíti az életemet ez. Hogy jégen mennyit számít majd, az a sorok összetételétől is függ, de Tero Koskirantával tavaly együtt játszottam, nagyon jól ismerjük egymást, és Arttu Luttinen ellen is játszottam már. Meglátjuk, ebből a jégen mit tudunk kihozni! Minden meccsen a legjobbat akarom nyújtani, elkövetek mindent, amit csak lehet, hogy a Fehérvár ott legyen a rájátszásban. Ha ez sikerül, nagyon boldog leszek!”

Ryan Glenn, a Fehérvár AV19 új kanadai légiósa sem gondolkodott sokat, amikor befutott a Volán ajánlata: „Hallottam már másoktól a csapatról, könnyű döntés volt ide igazolnom. Tisztában vagyok vele, hogy az idősebbek közé tartozom, az a dolgom, hogy a tapasztalatommal segítsek a csapatnak. Abszolút profi körülmények és szervezettség vesz körül, mindenre odafigyelnek. Elsőre azt kérdeztem, hol vagyok, de Fehérvár egy remek város, az emberek nagyon kedvesek, szóval boldog vagyok itt!”

Tero Koskiranta számára nem ismeretlen a fehérvári közeg, hiszen a finn légiós a Medveščaktól érkezett Székesfehérvárra, a zágrábiak mezében pedig már játszott az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban: „Amikor a Medveščakkal itt játszottunk, éreztem, hogy remek az atmoszféra. A szurkolók nagyon összetartók. Mindig pozitív élmény volt itt jégen lenni, a legjobb meccseimet itt játszottam. Végiggondoltam a lehetőségeimet, Hannu Järvenpää hívott, én meg igent mondtam. Komoly céljai vannak a klubnak, az idei keret pedig nagyon jónak tűnik. Úgy érzem, meg tudunk felelni az elvárásoknak. Jó játékosokat igazolt a csapat, ezt láthatjuk a statisztikákból is. Jó csapatunk van, amely ebben a ligában is jónak számít. Szeretek gólt szerezni és lehetőséget teremteni a csapattársaimnak. A titkom leginkább annyi, hogy keményen dolgozom. Akik láttak, tudhatják: minden meccsen beleadok mindent!”

Sport

 1. "Könnyed, hátradőlős": egyetlen ponttal verték a fehérvári kosarasok a Jászberényt

  A portói európai kupameccs után hosszú utazással a lábakban játszottak bajnokit az Alba Fehérvár kosarasai Jászberényben. Az öt külföldivel felálló és azokat alig forgató berényiek kamikáze-stílusban kezdtek, tíz fölött vezettek egy negyed után. Felébredt a sok triplát dobó Alba, sikerült fordítani, de a győzelem az utolsó pillanatig kétséges volt.

  2018.10.20.
 2. Három góllal kikapott a Fehérvár AV 19 a bajnoktól

  A címvédő Bolzano ellen teljesítette a "húzósnak" ígérkező hétvége első felvonását a Volán, amely az első harmadban még tudott egyenlíteni, de aztán alulmaradt a Rókákkal szemben. A szurkolók örömére jutott egy szépségtapasz a végére, Szabó Dániel találatával három gólra jött fel a Fehérvár AV 19. Vasárnap is szép feladat vár a Volánra, amely a Salzburgot fogadja az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban.

  2018.10.20.
 3. Győzelem Szombathelyen - nem botlott a kiesőjelölt otthonában a MOL Vidi

  A Haladás ellen lépett pályára idegenben a MOL Vidi a válogatott szünet után folytatódó labdarúgó bajnokságban. Az első félidőben a legnagyobb ziccert a hazaiak hagyták ki, ezt pedig bánhatták szünet után, amikor két fehérvári gól eldöntötte a meccset. Győzelmével harmadik helyre jött fel a táblázaton a Vidi.

  2018.10.20.
 4. Zsinórban a harmadik is megvan - ezúttal a Mosnmagyaróvárt verte a Fehérvár

  Végig jól játszott, és magabiztosan nyert az újonc Mosonmagyaróvár ellen az Alba Fehérvár KC a női kézilabda bajnokság hatodik fordulójában. A fehérváriak végül nyolc góllal, 29-21-re győztek.

  2018.10.20.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak