Döntetlennel folytatta a szezont a Vidi - 1-1-ről jöhet a Mezőkövesd elleni kupacsata második felvonása

A Magyar Kupa elődöntő első mérkőzésének legfőbb eseményei közé egy gyors Vidi-, és egy hazai hajrágól sorolható. A zárt kapus mérkőzésen nem játszott alárendelt szerepet a bajnokság csikócsapata, amely becsülettel támadta a fehérváriak kapuját. Éppen ezért sokat érhet a MOL Fehérvár számára a keddi visszavágón az idegenben szerzett gól.
2020.05.23. 20:34 |

A március közepén félbeszakadt szezon után több mint két hónappal játszott ismét tétmeccset a Vidi, amelynek a bajnokság meglepetéscsapatának otthonában kellett bizonyítania és lendületbe jönnie. Joan Carillo a Kovácsik - Stopira, Vinícius, Musliu, Fiola - Houri, Pátkai - Petrjak, Kovács, Bamgboye - Nikolics kezdőnek szavazott bizalmat Kövesden.

Az első negyed óra egyértelműen a Fehérváré volt, hiszen két perc elteltével Houri lövése szállt veszélyesen, majd a 12. percben máris góllá érett az újabb ziccer. A Mezőkövesdről sok jót lehet elmondani idén, de az, hogy a Vidi egyik legkevésbé langaléta játékosa, Pátkai fejjel vette be kapujukat, nem az érdemek közé tartozik. Ez persze legyen Kuttor Attila gondja, aki alapvetően nem panaszkodhatott csapatára, mivel becsülettel sikerült helyzeteket kialakítania. És persze a Vidinek is! Kovácsiknak egy fejesnél kellett nyújtóznia, a másik oldalon pedig Funsho lövésénél kellett a helyén lennie Szappanosnak. Felváltva forogtak veszélyben a kapuk az első félidő hátralévő részében, de nem változott az állás. Berecz kapufát lőtt, Fiola kétszer is nagyot mentett.

A játék képe a fordulás után sem változott, a 64. percben ismét közel járt az egyenlítéshez a Kövesd, a csereként beállt Nego pedig kis híján kettőre növelte a Vidi előnyét. A hazaiak erőfeszítései a 80. percben értek révbe, amikor egy szöglet utáni szituációban Pillár szerzett gólt, kihasználva védelem megingását. A hajrában Kuttor Attilát kiállították a kispadról, a mester hiánya a visszavágón, a Vidi malmára hajthatja a vízet.

A visszavágót jövő kedden szintén zárt kapuk mögött rendezik a MOL Aréna Sóstóban.

Mezőkövesd - MOL Fehérvár FC 1-1 (0-1)

MOL Fehérvár FC: Kovácsik - Stopira, Vinícius, Musliu, Fiola - Houri, Pátkai - Petrjak, Kovács, Bamgboye - Nikolics.

Gólszerző: Pillár, ill. Pátkai.

Sport

 1. Kétgólos hátrányból egyenlített, de nem jutott be a kupadöntőbe a MOL Fehérvár

  Az idegenben elért 1-1 után a visszavágón hazai pályán hamar hátrányba került a MOL Fehérvár a Mezőkövesd elleni kupaelődöntőben. Sőt, a második félidő elején megduplázták előnyüket a vendégek, és a hatalmasat hajrázó Vidi erejéből csak egyenlítésre futotta. Így pedig idegenben lőtt több góllal a Mezőkövesd jutott be a Magyar Kupa döntőjébe.

  2020.05.26.
 2. Forray Gábor az Alba Fehérvár kosarasainak új vezetőedzője

  A koronavírus miatt félbeszakadt kosárlabdaszezon után az Alba Fehérvár nem hosszabbított szerződést Arie Shivek vezetőedzővel. Az izraeli szakember utódja Kecskemétről érkezik, bár tősgyökeres fehérvári: Forray Gáborral kétéves szerződést kötött az Alba.

  2020.05.26.
 3. Kedd este a Magyar Kupa fináléja lesz a tét a MOL Aréna Sóstóban

  Május 26-án, kedden 18 órakor zárt kapuk mögött rendezik a MOL Fehérvár FC - Mezőkövesd Magyar Kupa elődöntő visszavágóját a MOL Aréna Sóstóban. A csapatok 1-1-es állásról várják a második felvonást. „Nincs más feladatunk, mint kiharcolni a továbbjutást, hogy a döntőben is bizonyíthassunk." - hangsúlyozta Joan Carrillo, vezetőedző az összecsapás előtt a MOL Fehérvár FC hivatalos honlapjának.

  2020.05.26.
 4. A szurkolók szerint Erdély Csanád lőtte az év gólját az EBEL-ben

  Immár több éve minden szezon végén a klubok szimpatizánsai választhatják ki, melyik volt számukra az év legszebb gólja az Erste Bank Eishockey Ligában. Az osztrák bázisú bajnokságban a liga minden évben 64 találatot jelöl a címre, a párosításokból pedig a több szavazatot kapott gól jut tovább.

  2020.05.22.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak