Dog Dancing – egész hétvégén kutyatánc a Főnix csarnokban

Elkezdődött és vasárnapig tart a HTM & Freestyle Dog Dancing Nyílt Európa Bajnokság a székesfehérvári Főnix csarnokban. A versenyre közel húsz országból érkeztek gazdik és kutyusok, akik tökéletes szinkronban mutatnak be különböző koreográfiákat a hétvége során. 
2023.09.21. 20:27 |
Dog Dancing – egész hétvégén kutyatánc a Főnix csarnokban

A Dog Dancing Magyarországon idén ünnepli huszadik évfordulóját. Világszerte körülbelül az 1980-as évekre tehető ennek a kutyás sportnak a kialakulása, amikor néhányan elkezdtek engedelmességi gyakorlatokat zenére is bemutatni.

A kutyust és gazdit egyaránt megmozgató sportág viszonylag fiatal mozgásforma. A Dog Dancing, vagy más néven kutyatánc lényege, hogy a kutya és felvezetője látványos elemekkel tarkított, engedelmességi gyakorlatok sorozatát mutatja be, melyek egy összetett kűrt tesznek ki. A bemutatót egy négytagú zsűri pontozza, akik a technikai kivitelezésen túl a művészi értéket is figyelik. A hétvégi székesfehérvári verseny több kategóriában zajlik. Pénteken a Heelwork to music indulói mérettetik meg magukat, a Freestyle kategória döntőjére szombaton kerül sor, vasárnap pedig a top 10 küzdelmeit láthatják a nézők. A három nap alatt közel húsz ország több mint száz versenyzője méri össze tudását.

A rendezvényt csütörtökön dr. Cser-Palkovics András polgármester nyitotta meg.

„Nagy öröm, hogy ennyi versenyző érkezett városunkba, és ezt a rangos versenyt itt rendezhetjük meg Székesfehérváron. Ebben a városban nagyon sokan tartanak kutyát, és nagyon sokan szeretik a kutyusokat, így biztos vagyok benne, hogy sokan érdeklődéssel követik majd a versenyt.” – fogalmazott az ünnepélyes megnyitón dr. Cser-Palkovics András polgármester. A rendezvényen arról is beszélt, hogy miközben a verseny zajlik, a pénteki Közgyűlés dönteni fog a három fehérvári állatmenhely kiegészítő támogatásáról, amivel egy kicsit szebbé tehetik a négylábúak mindennapjait. Dr. Cser-Palkovics András mindenkit arra biztatott, hogy látogasson el a hétvégén a versenyre, ami amellett, hogy látványos, felhívja a figyelmet a felelős állattartásra is.

A hétvégén zajló versenyt nem csak a nézőtérről, de a rendezvény Facebook-oldalán élőben is nyomon követhetik az érdeklődők. A részletes programot a www.dogdancinghungary.com oldalon olvashatják, napi lebontásban.