Digitális detoxikáció: az Egészségfejlesztési Iroda vendége Dr. Zacher Gábor lesz kedden

Az Egészségfejlesztési Iroda szokásos online előadás-sorozatának következő vendége Dr. Zacher Gábor ismert és elismert toxikológus lesz. A főorvos az április 6-án, kedden 18 órakor kezdődő, ingyenesen elérhető, online szemináriuma keretében a digitális világ csapdáiról és a függőségek új formáiról fog beszélni az EFI Facebook-oldalán.
2021.04.06. 08:15 |

Sok mindentől válhatunk függővé: a kábítószer, az alkohol és a nikotin talán a legismertebbek, azonban napjainkban a digitális világ újabb függőségeket hozott magával, úgy mint az okostelefon, a Facebook vagy a sorozatoktól való függés.

Ezek a tevékenységek nem csak az időnk nagy részét emésztik fel, de a gyermekek és fiatalok számára veszélyeket is rejthetnek például a futótűzként terjedő internetes játékok, kihívások... Ezek akár az életüket is veszélyeztethetik. Ma a közösségi média a kábítószerekkel megegyező függőséget okoz. Este például az ember általában még akár félálomban is megnézi, ha valaki írt, és egy negatív dolgot olvasva máris kevésbé alszik jól – már ha tud pihenni egyáltalán.

„Meg kell tanulnunk kikapcsolni a telefont, és az on-line világon kívül jól érezni magunkat. Fontos a keretrendszer kialakítása, olyan időszakok beiktatása, amelyben teljesen kizárjuk az online teret, és előnyben részesítjük a hagyományos kommunikációt. Ilyenkor értékes perceket tölthetünk a családunkkal, barátainkkal, ezáltal csökken a feszültség, és az alvás előtti digitális detoxikációval a pihenésünk is jelentősen javulhat.” – tanácsolja Dr. Zacher Gábor főorvos, toxikológus és címzetes egyetemi docens, aki április 6-án, kedden 18 órától az Egészségfejlesztési Iroda Facebook-oldalán élő előadásában beszél majd a digitális detoxikáció hatásairól.

A szeminárium ingyenesen követhető majd, valamint a későbbiekben is visszanézhető az iroda közösségi média felületén.

Közélet

 1. Polgármesteri egyeztetés Székesfehérvár és Schwäbisch Gmünd között

  A jelenlegi járványügyi helyzetről, a védelmi intézkedésekről, a nyitással kapcsolatos lehetőségekről, tapasztalatokról is szó esett azon az online beszélgetésen, amelyet Székesfehérvár polgármestere folytatott a németországi testvérváros, Schwäbisch Gmünd főpolgármesterével.

  2021.04.14.
 2. Maximális teljesítményt és példaértékű hozzáállást mutatnak a fehérvári katonák

  Bázis- és laktanyaüzemeltetés, raktározás, anyagellátás, vagy lakásügy – mindez egyszerre, egy időben, helyőrségi szinten. Csak néhány ,,falat” abból a sokrétű, szerteágazó tevékenységből, amelyet az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred helyőrségtámogató parancsnoksága végez nap, mint nap.

  2021.04.14.
 3. Ételintolerancia vagy ételallergia? - Prof. Dr. Izbéki Ferenc online előadása az EFI oldalán

  Az Egészségfejlesztési Iroda szokásos online előadás-sorozatának következő témája a különböző ételallergiák és ételintoleranciák lesznek. A korunk népbetegségeként említett kórokról az április 20-án, kedden 18 órakor kezdődő, ingyenesen elérhető online szemináriumot az EFI Facebook-oldalán követhetik az érdeklődők.

  2021.04.14.
 4. Fitz 100 emlékév - Pokrovenszi Krisztián igazgató a Múzeumi beszélgetésekben

  Elindult a Múzeumi beszélgetések sorozat: az első adásban Pokrovenszki Krisztián jelenlegi igazgató beszélt az intézmény jelenéről, jövőbeli terveiről, illetve megidézte az emlékév kapcsán az egykori legendás igazgató, Fitz Jenő alakját, munkásságát.

  2021.04.13.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár