Diákönkormányzati napot tartottak a Kossuth Iskolában

Diák- önkormányzati napot tartottak pénteken a fennállásának 60. évfordulóját ünneplő Kossuth Lajos Általános Iskolában. A rendezvényen tartották a Határtalanul pályázati program ünnepélyes zárórendezvényét is, amelynek keretében képes beszámolót tartottak a diákok, majd akadályversennyel zárult a DÖK-nap.
2013.05.17. 10:34 |
Diákönkormányzati napot tartottak pénteken a fennállásának 60. évfordulóját ünneplő Kossuth Lajos Általános Iskolában. A rendezvényen tartották a Határtalanul pályázati program ünnepélyes zárórendezvényét is, amelynek keretében képes beszámolót tartottak a diákok, majd akadályversennyel zárult a DÖK-nap.
Csütörtökön jubileumi hangversenyt tartottak a Kossuth Lajos Általános Iskolában, a 60 éves fennállását ünneplő oktatási intézmény aulájában az ének-zenét emelt szinten tanuló diákok adtak műsort. Pénteken Diákönkormányzati nappal folytatódott a jubileumi rendezvénysorozat.
A diákközgyűlés megnyitóján Mészáros Attila ifjúsági tanácsnok megköszönte azt az aktivitást, amit az iskola tanulói tanúsítanak a városi közéletben. „Nem volt olyan diákrendezvény a városban, amelyen ne találkozhattunk volna a Kossuth iskola fiataljaival.” – mondta a tanácsnok, aki reményét fejezte ki, hogy egy pályázatnak köszönhetően hamarosan megújul az intézmény tornaterme.
A Kossuth iskola diákjai már gyakorolnak a Városi Falfestő versenyre, amelyet május 23-án 10 órától rendeznek meg a Széna Téri Iskolában.

Közélet

 1. Élelmiszercsomaggal, kesztyűvel, maszkkal segítettek az utcán élőknek

  A veszélyhelyzetben az utcán élő hajléktalanoknak is segítséget nyújtott a város. Az elmúlt öt hétben a teajárat útvonalán járva 85-88 embert értek el hetente, és az élelmiszercsomag mellett védőkesztyűt és eldobható szájmaszkot adtak át a Kríziskezelő Központ utcai szolgálatának munkatársai. 

  2020.05.27.
 2. Elstartoltak hétfőn a komplex szakmai írásbeli vizsgák

  Egy tanteremben maximum tíz fő tartózkodásával, megkezdődtek hétfőn az idei iskolai rendszerű szakképzés szakmai írásbeli vizsgái is. Idén május 25-e és 29-e között szervezik meg a kizárólag írásbeli (és később gyakorlati) vizsgákat a szakgimnáziumokban, szakközépiskolákban és szakiskolákban.

  2020.05.27.
 3. Több mint kétszáz fehérvári iskolás csatlakozott a Közlekedési Kultúra Napjához

  Kilenc székesfehérvári általános iskola 220 diákja csatlakozott idén a Közlekedési Kultúra Napja alkalmából szervezett online kvízhez. Az összesítésből kiderült, hogy a gyerekek 80-90 százalékos eredménnyel ismerték fel a közlekedési táblákat, de egyéb, számukra kevésbé egyszerű feladatokat is szép eredménnyel oldottak meg. A legnagyobb létszámmal résztvevő iskolák tanulói ajándékot kapnak.

  2020.05.26.
 4. Fényképes hibabejelenő is van a Székesfehérvár applikációban

  A legfrissebb hírek és tájékoztatók mellett egy térképes hibabejelentő is a fehérváriak rendelkezésére áll a Székesfehérvár alkalmazásban. Itt egyszerűen, néhány kattintással elküldhetőek a városi szolgáltatásokkal, közterületekkel kapcsolatos jelzések és fényképek, melyek nagy segítséget jelentenek a városüzemeltetésben.

  2020.05.26.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Május
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V