Danny Bain és Ágoston Béla mesekoncertje, vasárnap az Igézőben

Mesekoncertre várja a közönséget az Igéző február 5-én, vasárnap 11-kor. Danny Bain és Ágoston Béla érkezik a belvárosi játszóhelyre. A duó a hagyományos hangszerek mellett jó pár különlegességet is hoz magával. Egy-egy dal megszólaltatásához pedig a gyerekek segítségére is szükség lesz.
2023.02.01. 09:06 |
Danny Bain és Ágoston Béla mesekoncertje, vasárnap az Igézőben

Meséktől a jazzig - avagy konyharsonás és a multiinstrumelista

A 2010-ben Magyarországra érkezett ütőshangszeres mesélő, Danny Bain, jellegzetes mesemondó stílusát már sokan ismerik, gyerekelőadásaival számos díjjal és elismeréssel jutalmazta a magyar színházi világ. Ágoston Béla multiinstrumelista pedig lényegében minden hangszeren játszik. Zeneszerzőként lemezeken, filmekben és gyerekszínházi előadásokban is letette már a névjegyét. Ágoston Béla zeneközelítő, zeneszerző. Formációi közt ott a Zuboly, az Agostones, az Ágoston Quartet, a Gabona, a Zuboly Plays Jazz, a Vízöntő, ahol a jazz, az etno és a világzene keveredik egymással.

Így hangzott a gyerekkel alapított "Kutyaütő Zenekar csirkeszólója" nemrégiben a Hagyományok Házában 

A duó a 2019-es Művészetek Völgyében debütált közös koncertjével, melyben megmutatja hogyan kell játékos módon, létező és eddig még nem létezett hangszereken bolondosabbnál bolondosabb történetekkel szórakoztatni gyerekeket és felnőtteket egyaránt.

Az előadásban a klasszikus fúvós hangszerek – így a szopránszaxofon, basszusklarinét – mellett magyar és különböző népek fúvós hangszerei is megszólalnak. Így a gyerekek ismerkedhetnek egyebek mellett a balafonnal, a didzseriduval, havasi kürttel, kecskedudával, brácsával és amerikai házi készítésű gitárokkal is. Ugyanakkor nagy szerepet kapnak majd a mesekoncert során a „nem-hangszer hangszerek” is! Így például kutya játékok és a sípok is!

A február 5-én, vasárnap 11-kor kezdődő mesekoncertre érdemes előre jegyet foglalni az Igéző facebook oldalán, a 06 22/790-758-s telefonszámon, vagy a igezo2014@gmail.com email címen! Az előadásokkal kapcsolatos további részletekért pedig érdemes az Igéző közösségi oldalán böngészni.