Kezdődik a Városháza díszudvarának felújítása

A Városháza felújítását követően hamarosan megszépül a díszudvar is. A csütörtöki munkaterület-átadással megkezdődik a beruházás, amely a közművek teljes cseréjével indul. Erről közösségi oldalán is hírt adott Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András.
2023.09.25. 13:50 |
Kezdődik a Városháza díszudvarának felújítása

A munkaterület csütörtöki átadásával megkezdődik a Városház téri díszudvar felújítása.

A Polgármesteri Hivatal rekonstrukciójának folytatásaként felújítják az udvartérben található teljes ivóvíz-, szennyvíz- valamint csapadékvíz gyűjtő-hálózatot és a távhővezetékeket is.

A Városháza belső udvarán a régi kor építési szokásainak megfelelően a szennyvíz- és csapadékvíz-elvezetést egy egyesített rendszerű szennyvízelvezető hálózat biztosítja. vízellátása jelenleg egy nagyon régi kis átmérőjű vezetéken keresztül biztosított, udvartéren lévő vízvezetékrendszer, valamint a szerelvényaknák régiek, rossz állapotúak. Az átépítés során elválasztásra kerül a két rendszer. 

A Díszudvar területén található a Városháza északi részének távhőellátó vezetéke, melynek felülete erősen korrodált és szigetelése is rossz állapotban van. A távhőaknában a cső szintje alatt ismeretlen eredetű víz tapasztalható. Az átépítéssel az ingatlanon több, egymással összefüggő, azonban távhőellátás szempontjából eddig széttagolt épület biztonságos ellátása valósul meg.

A közművek mellett persze megújul a kert is az udvaron, az elöregedés, rossz állapot miatt kivágott fákat és cserjéket is pótoljuk.

A zöldfelület méretét az áthelyezett közművek miatt még növelni is tudjuk majd, és vegyes ültetésű növényeket tervezünk, hogy minden évszakban legyen valamilyen látványosság az udvarban. A várhatóan két hónapig tartó munkálatok ideje alatt a díszudvar munkaterület lesz, így lezárják a gyalogosforgalom elől. A kivitelezők arra kérik a lakosságot, hogy kerüljék az átjárást. A munkálatok idejére mindenki türelmét és megértését kérik!

Városfejlesztés

 1. Több mint 200 fát ültetnek

  223 darab háromszor iskolázott fát ültetnek el a napokban a Városgondnokság kertészei a Béla úti temetőben és Börgöndön. A fákat az Alba Aréna kivitelezője, a Market Építő Zrt. ajánlotta fel a környezetvédelmi és társadalmi felelősségvállalás programjának keretében. 

  2023.11.29.
 2. Felújítják a Barátság Házát

  A Modern Városok Program keretében kapott forrásokból indulhat el a Barátság házának részleges felújítása és átalakítása - írta Facebook oldalán Székesfehérvár polgármestere. "Erre az épületre is ráfér a renoválás, hiszen városunk kulturális, közösségi intézményei és civil szervezetei állandó helyhiánnyal küzdenek, ebben is jelenthet majd előrelépést a mostani beruházás."

  2023.11.19.
 3. Óvodák újultak meg

  Hét óvoda, két bölcsőde és két szociális intézmény fejlesztésére összesen 415 millió forintot költött saját forrásból Székesfehérvár Önkormányzata az elmúlt időszakban. A munkálatok sokrétűek voltak, hiszen az igényeknek megfelelően újult meg a tetőszerkezet, a fűtésrendszer, cseréltek nyílászárókat, vagy szépült meg a homlokzat.

  2023.11.16.
 4. Megújult a Táncsics iskola

  Lezárult a komplex energetikai felújítás a Székesfehérvári Táncsics Mihály Általános Iskolában. Közel 300 millió forintból korszerűsítették a nyílászárókat, és elkészült a hőszigetelés és a napelemes rendszer is. A küllemében is megújult, szép és vonzó épületben hétfőn sajtónyilvános bejárást tartottak, ahol elhangzott, hogy hamarosan a Hétvezér iskolában kezdődik hasonló volumenű felújítás.

  2023.11.06.