Családi délelőtt a vizek világában, madárleső ökotúra és mesetúra – márciusi programkínálat a Sóstón

Márciusban is folytatódnak a szórakoztató, ismeretterjesztő, közösségi programok a Sóstón. A most szombati családi délelőtt a víz világnapja jegyében telik, jövő szombaton a hazatérő madaraink nyomába eredhetünk, míg március 16-án a természetvédelmi terület egyedülálló állatvilágának megismerésére lesz lehetőség a mesetúra keretében.
2024.02.29. 14:23 |
Családi délelőtt a vizek világában, madárleső ökotúra és mesetúra – márciusi programkínálat a Sóstón

Március 2-án, szombaton a Sóstó Látogatóközpontban családi délelőttöt rendeznek a víz világnapja jegyében. A környezeti nevelők tematikus kézműveskedéssel, környezettudatos, interaktív játékokkal, okostáblás foglalkozásokkal várnak kicsiket és nagyokat egyaránt 10-12 óra között. Részletek itt.

Március 9-én, szombaton 10.15 órakor a Látogatóközponttól indul a mintegy kétórás ökotúra, melynek során a hazatérő vándormadarak nyomába eredhetnek a természetbarátok. Sok érdekességet megtudhatnak a tavasz első hírnökeiről, a különböző récefajokról, a gémfélékről és a csodálatos búbos vöcsökről. Részletek itt.

Március 16-án, szombaton 10.15 órakor szintén a Látogatóközponttól indul mesetúra, melynek során a természetvédelmi terület páratlan élővilágát egy szezonális, interaktív mesetúra során ismerhetik meg kicsik és nagyok. Részletek itt. Valamennyi programra regisztráció szükséges. Szeretettel hívják és várják a természetbarátokat minden korosztályból!

 

Fehérvári színes

 1. Mozgás idős korban

  Az egészség hullámhosszán címmel dr. Zahár Ákos főorvos, a Szent György Kórház Mozgásszervi Sebészeti Centrum vezetője tart előadást 2024. április 18-án, csütörtökön 14.00 órakor a Felsővárosi Közösségi Házban, a „Nem csak a 20 éveseké a világ” Felsővárosi Nyugdíjasklubban, a Havranek József u. 27 szám alatt.

  2024.04.17.
 2. Szakmák utcája április 24-én

  A Székesfehérvári Szakképzési Centrum tizenegy iskolájának képzési kínálatával ismerkedhet meg az, aki április 24-én 12 és 19 óra között a Széchenyi István Műszaki Technikumba látogat. A Budai út 45-ös szám alatt színpadi programok, toborzópont, katasztrófavédelmi bemutatók és a duális partnerek standjai várják a továbbtanulni vágyó fiatalokat.

  2024.04.17.
 3. Nyílt nap a Sóstón

  2022-ben nyitotta meg kapuit a Sóstó Vadvédelmi Központ és ezen idő alatt közel 1500 állaton segítettek. Április 21-én születésnapi nyílt napot tartanak, ami egy igazi családi program lesz, sok-sok érdekességgel. Érdemes a látogatást összekötni a Sóstó Székesfehérvár tanösvényen egy sétával, mert ilyenkor tavasszal sok csodás dolgot lehet megnézni a város lüktető zöld szívében sétálva.

  2024.04.16.
 4. Vannak még jegyek

  Április 19-én és 20-án a magyar és a norvég jégkorong-válogatott mérkőzik meg egymással az Alba Arénában. Székesfehérvár új multifunkcionális csarnokában számos közösségi program is várja a sporteseményre kilátogatókat. A jegyek a korábbi nyílt napokon gyorsan elfogytak, most a szombati napra az utolsó 100 VIP-jegyet vásárolhatják még meg az érdeklődők.

  2024.04.16.