Cerbona Fehérvár Félmaraton: több százan futottak a belvárosban

Vasárnap délelőtt 9 órakor rajtolt a Bregyó-közi sportcentrumtól az idei fehérvári félmaraton, amelynek keretében 7, 14 vagy 21 kilométert teljesíthettek a nevezők. A mezőnyben ezúttal az atlétikai országos bajnokság keretében a profik is indultak, de a tömeget a szabadidőfutók adták, az útvonal pedig a belváros legszebb részeit is érintette.
2021.09.12. 12:44 |

A szokásos visszaszámlálás után Mészáros Attila alpolgármester dudaszóval indította azt a négyszáznál több futót, akik az idei Cerbona Fehérvár Félmaratonra neveztek. A mezőny élén az atléták futottak, negyvenöten vettek részt a félmaraton országos bajnokságon, és teremészetesen ők voltak  a leggyorsabbak. De rajtuk kívül is sok rutinos, a távot már nem egyszer lefutó amatőr teljesítette kiváló idő alatt a 21 kilométert.

Volt, aki egykörös, 7 kilométeres távon indult, mások14-re neveztek és váltó keretében 3x7 kilométert is lehetett teljesíteni.

A rajt után többek közöt a Zichy ligetet, a Vár-körutat, a főutcát, a Mátyás király körutat és a Mészöly Géza utcát érintve tért vissza a mezőny egy kör végén a Bregyóhoz. A verseny lebonyolításáról idén is az Alba Triatlon gondoskodott. Minden célba érkező érmet kapott, délre ért véget a járványhelyzet miatt egyéves kihagyást követően megrendezett verseny.

Sport

 1. Jégkorong: újabb 4 gólos győzelem, mégpedig shutouttal díszítve

  A Hydro Fehérvár AV19 jégkorongcsapata pénteken négy gólos különbséggel győzte le a Raktár utcában a Znojmo legénységét, megszakítva négy mérkőzésből álló rossz sorozatát. Hittük, reméltük ez már a jó sorozat kezdetét jelentette. Vasárnap a csapat Linzben lépett jégre, és újfent négy gólos különbséggel nyert.

  2021.12.05.
 2. Már az első félidőben eldőlt, kikapott Kisvárdán a Mol Fehérvár

  A második helyen álló Kisvárda otthonában játszott a Mol Fehérvár a labdarúgó bajnokság 15. fordulójában. Hamar hátrányba kerültek a piros-kékek, két góllal is vezetett a hazai csapat. Nikolics szépített még szünet előtt, de több gól nem esett, így negyedszer kapott ki a szezonban a Vidi.

  2021.12.05.
 3. Két szoros játszmát produkáltak a fehérváriak a címvédő ellen

  Beigazolódott a papírforma, a Magyar Kupa címvédő, Extraligában szereplő FATUM Nyíregyháza ellen nem sikerült bravúrt elérnie a MÁV Előre-Bericapnek, a női kupa nyolcaddöntőjében. Az első mérkőzéshez hasonlóan a másodikon is három szettben maradtunk alul.

  2021.12.05.
 4. Jégkorong: Hétszer csípett a debreceni egyetem "pulykakakasa"...

  A Fehérvári Titánok ifjú egylete a Gyergyói HK ellen jelzett valamit abból, hogy kellő türelem és kitartás esetén szép jövő előtt állhatnak a fiatal fehérvári jégkorongozók. De az srácok egy nappal később sima vereséget szenvedte Debrecenben.

  2021.12.04.
Nyitott tornatermek

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak