Cerbona Fehérvár Félmaraton: több százan futottak a belvárosban

Vasárnap délelőtt 9 órakor rajtolt a Bregyó-közi sportcentrumtól az idei fehérvári félmaraton, amelynek keretében 7, 14 vagy 21 kilométert teljesíthettek a nevezők. A mezőnyben ezúttal az atlétikai országos bajnokság keretében a profik is indultak, de a tömeget a szabadidőfutók adták, az útvonal pedig a belváros legszebb részeit is érintette.
2021.09.12. 12:44 |

A szokásos visszaszámlálás után Mészáros Attila alpolgármester dudaszóval indította azt a négyszáznál több futót, akik az idei Cerbona Fehérvár Félmaratonra neveztek. A mezőny élén az atléták futottak, negyvenöten vettek részt a félmaraton országos bajnokságon, és teremészetesen ők voltak  a leggyorsabbak. De rajtuk kívül is sok rutinos, a távot már nem egyszer lefutó amatőr teljesítette kiváló idő alatt a 21 kilométert.

Volt, aki egykörös, 7 kilométeres távon indult, mások14-re neveztek és váltó keretében 3x7 kilométert is lehetett teljesíteni.

A rajt után többek közöt a Zichy ligetet, a Vár-körutat, a főutcát, a Mátyás király körutat és a Mészöly Géza utcát érintve tért vissza a mezőny egy kör végén a Bregyóhoz. A verseny lebonyolításáról idén is az Alba Triatlon gondoskodott. Minden célba érkező érmet kapott, délre ért véget a járványhelyzet miatt egyéves kihagyást követően megrendezett verseny.

Sport

 1. Fejesgól döntött, elvesztette bajnoki veretlenségét a Vidi a rangadón

  Először találkozott a szezonban a Mol Fehérvár és a Ferencváros. A csúcsrangadó első félideje kevés helyzetet hozott, gólt pedig egyet sem. A másodikban mindkét kapusnak akadt nagy védése, végül egy szöglet utáni fejessel a Fradi szerezte meg a három pontot.Mol Fehérvár - Ferencváros 0-1

  2021.09.22.
 2. Irányítója nélkül, hosszabbításban nyert az Alba a Paks ellen a kosárnyitányon

  Jonathan Stark a rajt előtt térdsérülést szenvedett, így amerikai irányítóját nélkülözve játszott a Pakssal Szekszárdon az Alba Fehérvár. Rendkívül izgalmas meccsen, hosszabbításban nyert a tizenhat triplát dobó Alba, mindkét csapat száz pont fölött termelt.Atomerőmű SE - Alba Fehérvár 104-106

  2021.09.22.
 3. Helytállt a Győr ellen, csak öttel kapott ki az Alba Fehérvár KC

  Két vereség után fogadta a topfavorit Audi ETO KC-t a fehérvári női kézilabdacsapat a bajnokságban. Boris Dvorsek tanítványai nem játszottak megilletődve, sokáig vezettek is és csak az első félidő végén kerültek nagyobb hétrányba. A másodikat pedig lehozták döntetlenre, így remekül helytálltak a klasszis ellenféllel szemben.Alba FKC - Audi ETO KC Győr 25-30

  2021.09.22.
 4. Fehérvár Sportkönyve – bemutatták Vakler Lajos városi legendákról írt új kötetét

  Városi sportlegendák, sportvezetők életútját tárja az olvasók elé a Fehérvár Sportkönyve című könyv, melyet a Városháza Dísztermében mutattak be kedden. Vakler Lajos szerző a Fehérvéri beszélgetések című televíziós műsorból vette a forrást új, tematikus kötetének elkészítéséhez.

  2021.09.21.
Nyitott tornatermek

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak