"Büszkén fogom viselni a piros-kék mezt" - Dárdai Palkó a Vidiben

Kedd este jelentette be a MOL Fehérvár, hogy szerződtette a berlini Hertha 21 éves tehetségét, a korábbi szövetségi kapitány fiát, Dárdai Palkót. A ballábas, mindkét szélen bevethető labdarúgó már bemutatkozott a Bundesligában is, több külföldi ajánlat előtt választotta a fehérváriakat.
2021.01.06. 07:02 |

A klub honlapján jelentették be az első téli igazolást, amely az érintett játékos neve, édesapja múltja miatt érthetően "nagy durranás". Dárdai Palkó arra készül, hogy rendszeres játéklehetőséghez jutva segítse a Vidit. "A játéklehetőség most nagyon fontos nekem, mindent megteszek azért, hogy minél több időt tölthessek a pályán. Tisztában vagyok azzal, hogy sokat kell még fejlődnöm, és ugyan van körülbelül 135 percem a Bundesligában, amire persze nagyon büszke vagyok, de fontos, hogy helyén kezeljem a dolgokat. Azért dolgozom minden nap keményen, hogy bekerüljek a csapatba, és ne a nevemmel, hanem a játékommal hívjam fel magamra a szurkolók figyelmét. Gólokkal, gólpasszokkal szeretném segíteni a Fehérvárt" - nyilatkozta a klub honlapján.

Dárdai Pál, a Hertha Berlin korábbi játékosa, majd edzője, a magyar válogatott szövetségi kapitányaként is dolgozó szakember elmondta, nem szólt bele fia döntésébe. Palkónak Ausztriából és Hollandiából is volt ajánlata, mégis Fehérvár mellett döntött. Erről így beszélt a mindkét szélen bevethető középpályás: "Édesapám sosem szólt bele a karrierembe, most sem tette, az én döntésem volt, hogy Székesfehérvárra igazoltam. Ismerem a magyar labdarúgást, ismerem a székesfehérvári közeget. Nyilván az nem hangzana hitelesen, hogy gyerekkorom óta Vidi-szurkoló vagyok, viszont jól ismerem a klubot, apuval többször is jártam a régi Sóstói Stadionban, de már itt, az új MOL Aréna Sóstóban is volt szerencsém Vidi-meccset látni. Mindig is szimpatikus klubnak tartottam a Vidit, örülök, hogy itt folytathatom a pályafutásomat. Tisztában vagyok azzal, hogy nem csak a közelmúltban, de évtizedekkel ezelőtt is nagyon sok kiváló labdarúgó szerepelt a Vidiben, büszkén fogom viselni a piros-kék mezt, és mindent megteszek azért a pályán és azon kívül is, hogy méltó legyek a Vidi-címeres mez viselésére."

Sport

 1. Hydro Fehérvár AV19: váratlan hazai vereség a Dornbirntól

  Hat nap szünet után lépett jégre ismét a Volán az ICEHL-ben, és a "hosszú" kihagyás mintha nem tett volna jót a csapatnak. A legutóbb Bolzanóban is győzni tudó fehérváriak ugyanis lőtt gól nélkül kaptak ki a táblázat hátsó régiójából érkező Dornbirntól. Így még nem biztos matematikailag a felsőház elérése, de hamar javíthat az eddig remeklő Fehérvár.

  2021.01.15.
 2. Sikeres évet zártak az ARAK Utánpótlás Akadémia sportolói

  2020-ban a vírushelyzet miatt elmaradt az ARAK hagyományos karácsonyi évzárója, a megszokott nagyszabású formában. Az ilyenkor szokásos kitüntetésekről azonban nem feledkezett meg a klub: a legsikeresebb utánpótlás sportolók 2020-ban is átvehették az eredményeikért járó elismeréseket.

  2021.01.15.
 3. Felkészülési mérkőzésen 2-1-es vereséget szenvedett a Vidi a Dinamo Zagrebtől

  A horvátországi edzőtábor kilencedik napján a negyedik felkészülési mérkőzését játszotta a Vidi, ezúttal a horvát bajnoki címvédő és a jelenleg is a bajnoki tabellát vezető Dinamo Zagreb volt ellenfél. Zivzivadze révén szereztünk vezetést, majd Orsic és Petkovic góljai fordították meg a mérkőzést. Dinamo Zagreb-MOL Fehérvár FC 2-1

  2021.01.15.
 4. Az úszótanfolyamtól a versenydobogóig delfineztek

  A székesfehérvári Delfin SE az elmúlt két évben az utánpótlás-nevelésre fektette a fő hangsúlyt, ennek keretében sok gyerekkel ismertette és szerettette meg az úszást. A koronavírus tavaly új helyzetet teremtett, de a munka folytatódott és ennek az év végi régiós versenyen érmekben mutatkozó eredménye lett.

  2021.01.15.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak