Bürökduda és levendulás illatpárna is készült a Napraforgó Táborban

Kézműves foglalkozásokkal folytatódott a Napraforgó Városi Napközis Tábor programja ma délelőtt a Bregyó-közi Sportcentrumban. A Fehérvári Kézművesek Egyesületének tagjai foglakoztak a gyerekekkel, akik többféle technikával és alapanyagból készítettek apró használati és dísztárgyakat. Fontos szempont volt az újrahasznosítás is.
2019.07.09. 16:00 |

Közel háromszáz gyermek vakációzik a Napraforgó Városi Napközis Tábor második turnusában.

A Fehérvári Kézművesek Egyesülete évek óta rendszeren részt vesz a programokban, ma délelőtt a szervezet hat tagja tartott kreatív foglalkozásokat. A fiúk és a lányok is szívesen bekapcsolódtak, és próbáltak ki számos alapanyagot és technikát.

Az egyik asztalnál bürökduda – más néven büröksíp vagy pásztorsíp – került ki az ügyeskedő gyerekek kezei közül. Kevesen tudják, hogy a bürök élő, zöldellő növényként mérgező, ám őszre a növény kiszárad, és teljesen ártalmatlanná, felhasználhatóvá válik. A táborozók készítettek még filcből levendulás illatpárnát: voltak olyanok, aki még soha nem próbálták ki a varrást, ám az egyszerű és könnyen kezelhető anyagokkal, a tűvel és a cérnával ők is könnyen boldogultak. A többi asztalnál lehetőség volt hímzésre, csuhézásra, gyöngyfűzésre, apró üvegekből ajándék- és dísztárgyak készítésére is.

A tábor programjában szerepel még a fogyatékosságra érzékenyítő program, múzeumpedagógiai foglalkozás, honvédségi és rendőrségi bemutató, foglalkozás a Kákics együttessel és sok egyéb más. Továbbra is szeretettel fogadják a jelentkezéseket, melyről a Városgondnokság honlapján találhatnak bővebb információt az érdeklődők.

Fehérvári színes

 1. Pünkösdi virágcsodák Székesfehérváron - erre szavaztak a legtöbben

  Lezárult a szavazás – az idei pünkösdi virágcsodák közül a látogatók az Anemone Fleur virágüzlet kompozícióját tartották a legszebbnek, a Székesfehérvár applikációban erre voksoltak a legtöbben. A második helyen a VirágVár Varkocs-szobornál látható alkotása, a harmadik helyen pedig a Budai 66. díszítése tetszett a legjobban, amely az Országalmát öltöztette ünneplőbe. 

  2020.06.01.
 2. Romantikus fehérvári helyszínek nyomában

  A virtuális fehérvári kirándulás most a legromantikusabb városi helyszínekre viszi a nézőket: Horváth Zsófia, a Székesfehérvári Turisztikai Kft. munkatársa mutatja meg a Bory-vár zegzugos épületét, az órajátékot, a Hiemer-házat. 

  2020.05.31.
 3. Karanténnaplót írtak a diákok a Comenius iskolában

  Karanténnapló  és a Comenius címmel készített összeállítást a székesfehérvári Comenius Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Iskola, mert szülők és pedagógus-szülők is úgy érezték, szeretnék megfogalmazni, mit éltek át az elmúlt hónapokban, mit tapasztaltak gyermekeik kapcsán.

  2020.05.30.
 4. Kakukkfű, zsálya, menta és bodza - Csalára indul gyógynövénytúra pünkösdhétfőn

  A Herbarius programok következő gyógynövénygyűjtő túrája Csalára indul: pünkösdhétfőn kakukkfüvet, zsályát, mentát és bodzát is szedhetünk. A házipatikák praktikáiról Lencsés Rita szakértő beszél a résztvevőknek, akik a virágzó természet élményével is gazdagabbak lesznek.

  2020.05.30.
 1. Napközis táborok a Bregyóban – idén nyolc turnusban várják a gyerekeket

  Székesfehérvár Önkormányzata a nyári időszakban is szeretné segíteni a kisgyermekes családokat, így – mivel a jogszabályok lehetővé teszik - megszervezi hagyományos nyári napközis táborát. Idén is rengeteg színes és érdekes programmal várja majd a gyerekeket a Napraforgó Városi Napközis Tábor a Bregyó Sportcentrumban. 

  2020.05.29.
 2. Pozitív tapasztalatokat szereztek a FEMA Állatmentők a rendkívüli időszakban

  Pozitív tapasztalatokkal zárta a koronavírus-járvány okozta rendkívüli időszakot a Fejér Megyei Állatmentő és Állatvédő Egyesület, azaz a FEMA. A szokásosnál több volt az örökbefogadás és az adomány is – mondták a szervezet vezetői. Az állatmenő - rehabilitációs munka ezután is teljes gőzzel folytatódik, a támogatásokra folyamatosan számítanak. Június közepétől újraindulnak a látogatói napok, melyre előre kell időpontot egyeztetni.

  2020.05.29.
 3. Hamarosan nyílnak a hortenziák is az Országzászló téren

  Az Országzászló téren tíz, cserjékkel, díszfüvekkel és évelő fajokkal beültetetett zöld sziget található. A Belváros egyik zöld éke a park az öreg és az újonnan beültetett fákkal. Nyílnak már a zsályák, és hamarosan kibontja óriási fehér gömbvirágait a hortenzia is.

  2020.05.29.
 4. Szombaton reggel nyit a városi strand - 16 óra után féláron látogatható

  Szombaton reggel nyit a városi strand. Az 1300 fő befogadására alkalmas létesítménybe most, a speciális szabályok betartására figyelve maximum 900 fő léphet be. Bár nem lesz kifejezetten strandidő a hétvégén, a medencék vize fűtött. A Városgondnokság a biztonságos távolságtartás érdekében felfestette a strand területén a 4x4 méteres zónákat.

  2020.05.29.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V