Bürökduda és levendulás illatpárna is készült a Napraforgó Táborban

Kézműves foglalkozásokkal folytatódott a Napraforgó Városi Napközis Tábor programja ma délelőtt a Bregyó-közi Sportcentrumban. A Fehérvári Kézművesek Egyesületének tagjai foglakoztak a gyerekekkel, akik többféle technikával és alapanyagból készítettek apró használati és dísztárgyakat. Fontos szempont volt az újrahasznosítás is.
2019.07.09. 16:00 |

Közel háromszáz gyermek vakációzik a Napraforgó Városi Napközis Tábor második turnusában.

A Fehérvári Kézművesek Egyesülete évek óta rendszeren részt vesz a programokban, ma délelőtt a szervezet hat tagja tartott kreatív foglalkozásokat. A fiúk és a lányok is szívesen bekapcsolódtak, és próbáltak ki számos alapanyagot és technikát.

Az egyik asztalnál bürökduda – más néven büröksíp vagy pásztorsíp – került ki az ügyeskedő gyerekek kezei közül. Kevesen tudják, hogy a bürök élő, zöldellő növényként mérgező, ám őszre a növény kiszárad, és teljesen ártalmatlanná, felhasználhatóvá válik. A táborozók készítettek még filcből levendulás illatpárnát: voltak olyanok, aki még soha nem próbálták ki a varrást, ám az egyszerű és könnyen kezelhető anyagokkal, a tűvel és a cérnával ők is könnyen boldogultak. A többi asztalnál lehetőség volt hímzésre, csuhézásra, gyöngyfűzésre, apró üvegekből ajándék- és dísztárgyak készítésére is.

A tábor programjában szerepel még a fogyatékosságra érzékenyítő program, múzeumpedagógiai foglalkozás, honvédségi és rendőrségi bemutató, foglalkozás a Kákics együttessel és sok egyéb más. Továbbra is szeretettel fogadják a jelentkezéseket, melyről a Városgondnokság honlapján találhatnak bővebb információt az érdeklődők.

Fehérvári színes

 1. Dupla esküvő a Hiemer-házban - a Vigyázó Kéz Egyesület párjai mondtak igent

  Két volt állami gondozott párt adott össze dr. Cser-Palkovics András a Hiemer-házban. A Vigyázó Kéz Gyermekvédelmi Egyesület pártfogoltjai számos támogatónak köszönhetően mondhatták ki az igent a házasságkötő teremben, és utazhatott el nászútra is. 

  2019.09.20.
 2. Fentről Fehérvár - megnyitott az óriáskerék a Zichy ligetben

  December végéig található Fehérvár Belvárosában az a 35 méteres óriáskerék, amely pénteken délutántól minden nap várja a látogatókat. Az új látványosság első utasai az Európai Mobilitási Hét keretében megmérkőzött legügyesebb és legmobilisabb osztályok voltak. A város új időszaki látványossága 35 méter magas, befogadóképessége a 24 gondolában több mint 140 fő, a szerkezet alapterülete 21x17 méter.

  2019.09.20.
 3. Zenével, tánccal és szűrővizsgálatokkal várta látogatóit Tóvárosi Őszköszöntő

  Pénteken, az Iskola téren gyűlt össze a városrész apraja-nagyja a hagyományos Tóvárosi Őszköszöntő alkalmából, amelyen felléptek az ovisok és általános iskolások, majd koncertek és táncos műsorszámok szórakoztatták a családokat; valamennyi generáció megtalálhatta a kedvére valót. A programon ingyenes egészségügyi szűréseket is végeztek, az estét pedig utcabállal zárták.

  2019.09.20.
 4. A „legkritikusabb tömeg” - óvodások vették birtokba a Gáz utcát

  Az Európai Mobilitási Hét székesfehérvári programjainak keretében idén is megszervezték az óvodás minimotoros és kerékpáros kisiskolás felvonulást. A Critical Mass mini változatában, a több mint 300 ovis alkotta menet lufikkal felszerelkezve, a Salétrom utcából indulva foglalta el a Gáz utca teljes hosszát.

  2019.09.20.
 1. Tollpihe Meseíró Klub lesz szombaton a Gárdonyi Géza Művelődési Házban

  Szeptember 21-én, szombaton 10-12 óráig Tollpihe Meseíró Klub lesz a Gárdonyi Géza Művelődési Ház Könyvtárában, Benkő Andrea, az MTVA szerkesztő-műsorvezetője vezetésével. A részvétel díjtalan.

  2019.09.20.
 2. Az István, a király című rockoperából ad elő részleteket a Clara Voce Vegyeskar és a KisseK

  Szeptember 20-án, pénteken a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központban részletek hangzanak el az István, a király című rockoperából a Clara Voce Vegyeskar és a KisseK zenekar előadásában 18 órai kezdettel. Az előadásra a belépés díjtalan, szeretettel várják az érdeklődőket.

  2019.09.20.
 3. Nap-éj egyenlőségi rituálé a Palotavárosi tavaknál

  Nap-éj egyenlőségi rituálét mutat be a székesfehérvári Borostyánkő Hagyományőrző Egyesület szeptember 23-án, hétfőn 18 és 21 óra között. Érdekes, látványos előadásokkal várják az érdeklődőket a Palotavárosi tavaknál található Királyok parkjában.

  2019.09.20.
 4. Határon túli diákok magyar nyelvű oktatását segíti Székesfehérvár

  Felvidéken, Gúta községben jártak szerdán a Magyar Iskolaválasztási Program támogatói, ahol négy alapiskola összesen 67 kisdiákjának adtak át ösztöndíjat. Székesfehérvár Önkormányzata is évek óta segíti a határon túli gyermekek magyar tannyelvű oktatását, a város képviseletében Deák Lajosné tanácsnok vett részt a Rákóczi Szövetség által szervezett programon.

  2019.09.20.

Eseménynaptár

2019. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek