Bürökduda és levendulás illatpárna is készült a Napraforgó Táborban

Kézműves foglalkozásokkal folytatódott a Napraforgó Városi Napközis Tábor programja ma délelőtt a Bregyó-közi Sportcentrumban. A Fehérvári Kézművesek Egyesületének tagjai foglakoztak a gyerekekkel, akik többféle technikával és alapanyagból készítettek apró használati és dísztárgyakat. Fontos szempont volt az újrahasznosítás is.
2019.07.09. 16:00 |

Közel háromszáz gyermek vakációzik a Napraforgó Városi Napközis Tábor második turnusában.

A Fehérvári Kézművesek Egyesülete évek óta rendszeren részt vesz a programokban, ma délelőtt a szervezet hat tagja tartott kreatív foglalkozásokat. A fiúk és a lányok is szívesen bekapcsolódtak, és próbáltak ki számos alapanyagot és technikát.

Az egyik asztalnál bürökduda – más néven büröksíp vagy pásztorsíp – került ki az ügyeskedő gyerekek kezei közül. Kevesen tudják, hogy a bürök élő, zöldellő növényként mérgező, ám őszre a növény kiszárad, és teljesen ártalmatlanná, felhasználhatóvá válik. A táborozók készítettek még filcből levendulás illatpárnát: voltak olyanok, aki még soha nem próbálták ki a varrást, ám az egyszerű és könnyen kezelhető anyagokkal, a tűvel és a cérnával ők is könnyen boldogultak. A többi asztalnál lehetőség volt hímzésre, csuhézásra, gyöngyfűzésre, apró üvegekből ajándék- és dísztárgyak készítésére is.

A tábor programjában szerepel még a fogyatékosságra érzékenyítő program, múzeumpedagógiai foglalkozás, honvédségi és rendőrségi bemutató, foglalkozás a Kákics együttessel és sok egyéb más. Továbbra is szeretettel fogadják a jelentkezéseket, melyről a Városgondnokság honlapján találhatnak bővebb információt az érdeklődők.

Fehérvári színes

 1. 4 nap, 6 színpad, több mint 120 fellépő - hat nap múlva indul a FEZEN

  Dream Theater, Thomas Anders a Modern Talkingból, Fedde Le Grand, Dub Fx, Ákos, Halott Pénz - hazai- és világsztárok egész sorát hozzák Székesfehérvárra ismét a szervezők. Négy napon át, hat színpadon, több mint 120 fellépőt láthatunk. A zenei programok mellett idén is kiemelt szerepet kap a sport és az egészséges életmód, találkozhatunk a helyszínen a MOL Fehérvár FC, az Alba Fehérvár KC, a Fehérvár AV19 és a Fehérvár Enthroners játékosaival is.

  2019.07.18.
 2. A legismertebb operettdallamok csendülnek fel a Városház téren

  Hagyományteremtő szándékkal rendezik meg első alkalommal július 26-28-a között a Királyi Operett Napokat Székesfehérváron. A Feketehegy-Szárazréti Közösség Központ szabadtéri színpadán Királyi Operett Gála, a Bob herceg, valamint a Sybill operett látható és hallható majd. 

  2019.07.18.
 3. A Nuntius zenekar ad koncertet az Öreghegyi Közösségi Házban

  Július 18-án, csütörtökön a „Kölykök a hátsó udvarban…” című nyáresti koncertsorozat egyik állomásaként a Nuntius zenekar lép fel az Öreghegyi Közösségi Házban. A 19 órakor kezdődő koncerten „A tegnap itt van” című Tom Waits dalaiból átdolgozott-összeállított koncert hallható majd, a belépő 800 forint lesz.

  2019.07.18.
 4. Tánctanulással és kézműves oktatással folytatódott a hagyományőrző tábor

  A csángóföldről érkezett vendégek szerdán Fehérvárra, a Bregyó-közi Sportcentrumban zajló Napraforgó Városi Napközis Táborba látogattak, ám Velencén tovább folytatódtak a hagyományőrző tábor programjai; Gonda Emma, Sevella Zsuzsanna és Komendó Gabriella a Magyarországi Alkotóművészek Közép és Nyugat-dunántúli Regionális Társasága képviseletében látogatták meg a táborozókat, akik dél-alföldi táncokat is tanulhattak.

  2019.07.17.
 1. A héten még látogatható az IKARUS – A busz kiállítás

  Az IKARUS – A busz kiállítás július 21-én, vasárnapig látogatható, minden nap 10-18 óra között a múzeum Országzászló tér 3. szám alatti kiállítóhelyén. A tárlaton külön hangsúlyt kap a székesfehérvári üzem és az itt gyártott autóbuszok története.

  2019.07.17.
 2. Utazzon Székesfehérvárra 50%-os vasúti kedvezménnyel!

  A Székesfehérvári Királyi Napok záró hétvégéjére, 2019. augusztus 17 – 20. között 50%-os alkalmi menettérti kedvezményt biztosít a Székesfehérvári Turisztikai Kft., valamint a MÁV-START Zrt és a GySEV Zrt.

  2019.07.17.
 3. Moldvai csángó dalok, táncok, mesék a velencei hagyományőrző táborban

  „Eltelt egy esztendő, s mi nagyon vártuk, hogy jöjjünk.” – mondták a Pusztináról érkezett gyerekek és felnőttek, akik egy hetet töltenek el fehérvári diákokkal közösen a Székesfehérvári Önkormányzat Velencei táborában. A kézműves foglalkozások, kirándulások mellett zenélnek, táncolnak és énekeket tanulnak, szerdán este pedig koncertet adnak a Hiemer-ház báltermében. 

  2019.07.16.
 4. Gyógynövénytábor és -túra a hét második felében

  Az idei Herbarius tábort csütörtök-pénteken tartják Hétházpusztán. Lencsés Rita szakértő a nyári mezei és erdei gyógynövények begyűjtésének, feldolgozásának és felhasználásának csínjaiba avatja be a résztvevőket: az alapanyagokból szirupok, kenőcsök, növényes olajok készülnek.

  2019.07.16.

Eseménynaptár

2019. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek