Bronzérmesek lettek a kodolányis lányok a labdarúgás Diákolimpia döntőjében

Az ország legjobb húsz középiskolás lány focicsapata (19 megye és Budapest legjobbja) versengett egymással szombaton és vasárnap Székesfehérváron, a maroshegyi Mezővári József Sportpályán, a leány labdarúgás Diákolimpia® döntőjében. A városunkat, illetőleg Fejér megyét képviselő Kodolányi János Középiskola csapata tavaly elért eredményét megismételve országos harmadik helyezést ért el.
2018.05.20. 15:51 |

A szombati játéknapon a Barcs, a Tatabánya és a Debrecen elleni csoportmérkőzéseket makulátlan, száz százalékos mérleggel tudták le a kodolányis lányok, majd vasárnap a legjobb nyolc csapat, egyenes kieséses rendszerben folytatta a küzdelmeket. A vasárnap reggeli mérkőzésen a fehérváriak ott folytatták, ahol előző nap abbahagyták; a Pápa gárdáját is elgázolták, 6-1 arányú győzelmükkel simán jutottak a húsz csapatos torna legjobb négy alakulata közé.

Az elődöntőben a nagyon erős Győri Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia Gimnáziumával találkoztak az addig nagyszerűen menetelő hölgyek, akik sajnos rövid idő alatt kétgólos hátrányt szedtek össze, végül 6-1 arányban diadalmaskodott a Győr. A bronzmérkőzést viszont sikerült megnyernieük, így a tavalyi teljesítményt megismételve a leány labdarúgás Diákolimpia 2018-as döntőjének bronzérmese a Székesfehérvári Kodolányi János Középiskola csapata lett.

Mivel a Diákolimpia döntője országos tanulmányi versenynek számít, az elő három helyezett, így a kodolányis lányok is, felsőoktatási felvételi pluszpontokat kapnak.

Sport

 1. Büntetett a Salzburg emberelőnyben - három góllal kikapott a Fehérvár AV 19

  Ipari mennyiségű kiállítást kapott a Fehérvár AV 19 itthon, az előző szezon döntőse, a Salzburg ellen. A "nehézsúlyú" ellenfél ezúttal megállt hét szerzett gólnál, de a Volán csak négyig jutott. Voltak jó periódusai a hazaiaknak, de az osztrák együttes fórjai kifogták a szelet a vitorlájukból. A fehérváriak mérlege: huszonnégy büntetőperc és hat kapott gól emberhátrányban.

  2018.10.21.
 2. "Könnyed, hátradőlős": egyetlen ponttal verték a fehérvári kosarasok a Jászberényt

  A portói európai kupameccs után hosszú utazással a lábakban játszottak bajnokit az Alba Fehérvár kosarasai Jászberényben. Az öt külföldivel felálló és azokat alig forgató berényiek kamikáze-stílusban kezdtek, tíz fölött vezettek egy negyed után. Felébredt a sok triplát dobó Alba, sikerült fordítani, de a győzelem az utolsó pillanatig kétséges volt.

  2018.10.20.
 3. Három góllal kikapott a Fehérvár AV 19 a bajnoktól

  A címvédő Bolzano ellen teljesítette a "húzósnak" ígérkező hétvége első felvonását a Volán, amely az első harmadban még tudott egyenlíteni, de aztán alulmaradt a Rókákkal szemben. A szurkolók örömére jutott egy szépségtapasz a végére, Szabó Dániel találatával három gólra jött fel a Fehérvár AV 19. Vasárnap is szép feladat vár a Volánra, amely a Salzburgot fogadja az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban.

  2018.10.20.
 4. Győzelem Szombathelyen - nem botlott a kiesőjelölt otthonában a MOL Vidi

  A Haladás ellen lépett pályára idegenben a MOL Vidi a válogatott szünet után folytatódó labdarúgó bajnokságban. Az első félidőben a legnagyobb ziccert a hazaiak hagyták ki, ezt pedig bánhatták szünet után, amikor két fehérvári gól eldöntötte a meccset. Győzelmével harmadik helyre jött fel a táblázaton a Vidi.

  2018.10.20.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak