Bronzéremért küzdhet a MÁV Előre Foxconn női csapata

Szoros küzdelemben maradt alul a MÁV Előre Foxconn a veretlen Vasas Óbuda ellen az elődöntő harmadik összecsapásán Budapesten. A párharcot a hazai csapat nyerte, azonban a székesfehérváriak továbbra is versenyben vannak a klubtörténelem első bajnoki érméért a női első osztályban.
Vasas Óbuda - MÁV Előre Foxconn 0-0 (20,19, 22)
2024.03.25. 06:11 |
Bronzéremért küzdhet a MÁV Előre Foxconn női csapata

Az elődöntő harmadik fordulójára 2-0-ás hátrányban érkezett a fehérvári alakulat a Folyondár utcai Sportközpontba.

Az előző fordulóhoz képest, sokkal magabiztosabban kezdtek Lukasz Przybylak lányai, Matos és Dvoracek folyamatosan termelték elől a pontokat. A két csapat fej-fej mellett haladt egészen 17-17-ig, amikor a Vasas nagyobb fokozatra kapcsolt és 25-20-ra lezárta az első szettet.

A szünet után ott folytatták a csapatok, ahol abbahagyták, mindkét oldalon ültek a támadások. A szett közepén a Vasas ismét a kezébe vette az irányítást, amire a hazai vezetőedző 18-14-nél időkéréssel reagált. A játék képe nem változott a játékmegszakítás után, 25-19-re a hazaiak nyerték a második játszmát is.

Szoros küzdelmet láthattak a harmadik szettben is a kilátogató nézők, amiben a MÁV Előre többször is el tudott lépni ellenfelétől. 17-12-re is vezetett a vendégegyüttes, amikor több kérdéses szituációt is a Vasasnak ítéltek. A véghajrát ismét a hazaiak bírták jobban, akik 25-22-re lezárták a mérkőzést, ezzel az elődöntős párharcot is.
A mérkőzés legeredményesebb játékosa Maia Dvoracek lett, 14 ponttal.

„Az eredmény nem mutatja, de nagyon szoros küzdelem volt. Sokat kockáztattunk, sok új dolgot kipróbáltunk, amivel megnehezítettük a Vasas dolgát. Gratulálok a Vasasnak a győzelemhez. Az egész elődöntős párharc nagyon nehéz volt, de mindig felálltunk és csináltuk tovább a dolgunkat. Nagyon büszke vagyok a lányokra és a fejlődésükre. Most van két hetünk felkészülni a bronzmérkőzésekre, és mindent meg fogunk tenni, hogy megszerezzük a harmadik helyet” – nyilatkozta Lukasz Przybylak a MÁV Előre Foxconn vezetőedzője.