Bringázz munkába! - közel 500 kerékpártámaszt helyeznek ki a városban

Csütörtökön délután bringás uzsonnára várták a bicikliseket az Alba Plaza bejárata előtti Palotai kapu téren, az akció célja a napi szinten kerékpárral közlekedők megjutalmazása volt. A rendezvény kapcsán Molnár Tamás ifjúsági és civil tanácsnok elmondta, hogy szeptember 30-ig mintegy 483 darab új kerékpártámaszt helyeznek el Székesfehérváron.
2019.09.05. 16:41 |

Molnár Tamás tanácsnok elmondta, hogy a Magyar Kerékpárosklub Székesfehérvár és Térsége Területi Szervezete ajánlása és az általuk készített térkép alapján 483 kerékpártámaszt helyeznek ki a városban szeptember végéig.

"A felmerülő igények alapján további kerékpártámaszokat is kihelyezünk a következő hónapokban, jövő év közepéig ezerre nő majd a kerékpártámaszok száma." - tette hozzá Molnár Tamás, aki beszámolt arról is, hogy további kerékpárutak vannak tervezés alatt. Elmondta, hogy a helyi kerékpárosklubbal folyamatos az együttműködés a programok kapcsán is, így a szeptember 22-ig "Bringázz Fehérvár!" program már közös szervezésben valósul meg, ennek keretében ezen a napon lezárt, autómentes utakon lehet majd kerékpározni Székesfehérváron.

Aki unja a dugót, üljön biciklire!

A Magyar Kerékpárosklub Székesfehérvár és Térsége Területi Szervezete Több évig „bringás reggeliket” szervezett, ezt váltotta fel a „bringás uzsonna” ötlete, mert délután több idő jut a beszélgetésre, tájékozódásra, a kerékpárosok igényeinek felmérésére. Pásztor László a Bringázz munkába akció lényegét úgy foglalta össze, hogy "aki unja a dugót, üljön biciklire!" Hozzátette, hogy Székesfehérváron kiválóak ehhez az adottságok, a legutóbbi kerékpáros kampányban is jól szerepelt a város.
A Magyar Kerékpárosklub játékra hívja a székesfehérvári biciklizőket. Az országos „Bringázz a munkába!” program keretében arra buzdítanak mindenkit, hogy alakítsanak kerékpáros csapatokat, és a Bike Citizens alkalmazás letöltésével számolják és gyűjtsék Székesfehérvárnak a megtett kilométereket. Az elmúlt évben Székesfehérvár az ország harmadik legbringásabb városa volt. Idén, ha még többen nyeregbe pattannak szeptember 9-22. között, még előrébb is léphet a dobogón városunk! 

Molnár Tamás ifjúsági és civil tanácsnok elmondta, hogy az alkalmazás segítségével gyűjtött adatok segítségével meg tudják nézni, melyek a legfőbb bringás útvonalak Fehérváron, ezek alapján jobban tudják majd tervezni a fejlesztéseket mert kiderül az is, hogy hol nem kerékpároznak, ami azt jelzi, hogy nem megfelelő ehhez az infrastruktúra.

Közélet

 1. Fehérvári mentős házaspár mentett életet a spanyol tengerparton

  Jól megérdemelt pihenését töltötte Mallorcán az Országos Mentőszolgálat székesfehérvári mentőtiszt házaspárja, amikor tegnap valaki segítségért kiabált a vízből. Gyorsan odasiettek, ahol a fürdőzők egy 60 év körüli férfi testét tartották a víz tetején. A rutinos mentőtiszt pár partra húzta a beteget, akinél nem tapasztaltak légzést és azonnal megkezdték az újraélesztést.

  2019.09.20.
 2. Erdőtelepítésről és útépítésről is döntött a ciklus utolsó Közgyűlése

  Az október 13-i önkormányzati választás előtt utolsó közgyűlését tartotta Székesfehérvár képviselő testülete pénteken délelőtt. Az ülés elején néma főhajtással emlékeztek meg a héten elhunyt Horváth Gáborról. A testület kiírta a közbeszerzési eljárását a déli összekötő út megépítésének illetve döntöttek több mint 118 ezer fa elültetéséről is, mely még idén novemberben megtörténik Székesfehérváron.

  2019.09.20.
 3. Szabadtéri szentmise lesz vasárnap délután a Szőlő utcai keresztnél

  Vasárnap délután Tóth Tamás esperes celebrál szentmisét  a Szőlő utcai keresztnél. A hívek a kereszt felszentelésének az évfordulóján adnak hálát közös imáikkal, kapcsolódva a Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepéhez. A szabadtéri szentmise 16 órakor kezdődik.

  2019.09.20.
 4. Wathay Ferenc születésének 451. évfordulóján emlékeztek a hős vicekapitányra

  Négyszázötvenegy éve született Wathay Ferenc egykori vicekapitány, akinek nevéhez kötődik Székesfehérvár 1601-es visszafoglalása a törököktől. A Wathay Ferenc Bajtársi Egyesület évről évre megemlékezik névadójáról, a végvári vitézről, aki 1602-ben alkapitánya is volt Székesfehérvárnak. 

  2019.09.19.

Eseménynaptár

2019. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek