Bringázz munkába! - közel 500 kerékpártámaszt helyeznek ki a városban

Csütörtökön délután bringás uzsonnára várták a bicikliseket az Alba Plaza bejárata előtti Palotai kapu téren, az akció célja a napi szinten kerékpárral közlekedők megjutalmazása volt. A rendezvény kapcsán Molnár Tamás ifjúsági és civil tanácsnok elmondta, hogy szeptember 30-ig mintegy 483 darab új kerékpártámaszt helyeznek el Székesfehérváron.
2019.09.05. 16:41 |

Molnár Tamás tanácsnok elmondta, hogy a Magyar Kerékpárosklub Székesfehérvár és Térsége Területi Szervezete ajánlása és az általuk készített térkép alapján 483 kerékpártámaszt helyeznek ki a városban szeptember végéig.

"A felmerülő igények alapján további kerékpártámaszokat is kihelyezünk a következő hónapokban, jövő év közepéig ezerre nő majd a kerékpártámaszok száma." - tette hozzá Molnár Tamás, aki beszámolt arról is, hogy további kerékpárutak vannak tervezés alatt. Elmondta, hogy a helyi kerékpárosklubbal folyamatos az együttműködés a programok kapcsán is, így a szeptember 22-ig "Bringázz Fehérvár!" program már közös szervezésben valósul meg, ennek keretében ezen a napon lezárt, autómentes utakon lehet majd kerékpározni Székesfehérváron.

Aki unja a dugót, üljön biciklire!

A Magyar Kerékpárosklub Székesfehérvár és Térsége Területi Szervezete Több évig „bringás reggeliket” szervezett, ezt váltotta fel a „bringás uzsonna” ötlete, mert délután több idő jut a beszélgetésre, tájékozódásra, a kerékpárosok igényeinek felmérésére. Pásztor László a Bringázz munkába akció lényegét úgy foglalta össze, hogy "aki unja a dugót, üljön biciklire!" Hozzátette, hogy Székesfehérváron kiválóak ehhez az adottságok, a legutóbbi kerékpáros kampányban is jól szerepelt a város.
A Magyar Kerékpárosklub játékra hívja a székesfehérvári biciklizőket. Az országos „Bringázz a munkába!” program keretében arra buzdítanak mindenkit, hogy alakítsanak kerékpáros csapatokat, és a Bike Citizens alkalmazás letöltésével számolják és gyűjtsék Székesfehérvárnak a megtett kilométereket. Az elmúlt évben Székesfehérvár az ország harmadik legbringásabb városa volt. Idén, ha még többen nyeregbe pattannak szeptember 9-22. között, még előrébb is léphet a dobogón városunk! 

Molnár Tamás ifjúsági és civil tanácsnok elmondta, hogy az alkalmazás segítségével gyűjtött adatok segítségével meg tudják nézni, melyek a legfőbb bringás útvonalak Fehérváron, ezek alapján jobban tudják majd tervezni a fejlesztéseket mert kiderül az is, hogy hol nem kerékpároznak, ami azt jelzi, hogy nem megfelelő ehhez az infrastruktúra.

Közélet

 1. Télbúcsúztató összejövetellel erősítette közösségét az Öreghegyi Karitász Csoport

  Az Európai Unió Európai Szociális Alap „közösségi programok szervezése Székesfehérvár lakosai számára” című program keretében télbúcsúztató összejövetelen találkoztak a Székesfehérvár-Öreghegy Plébánia Karitász Csoportjának tagjai, támogatottjai és támogatói, valamint az általuk meghívott vendégek csütörtökön, a plébánia közösségi termében. Az eseményen műsort adott az Abai Hagyományőrző Asszonykórus.

  2020.02.27.
 2. Mentális egészségprojekt indul 20 fehérvári általános- és középiskolában

  Húsz általános- és középiskolai osztály számára valósít meg fejlesztő foglalkozást a SZÉNA Egyesület a "Mentális egészségprojekt Székesfehérváron" című program keretében az Arconic Alapítvány 10,8 millió forintos támogatásával. Olyan témákat is feldolgoznak, mint a szexuális nevelés, iskolai bántalmazás és önismeret.

  2020.02.27.
 3. Köszönet az Országos Diákparlament segítőinek

  Az Országos Diákparlament során segítő kísérőtanároknak, intézményvezetőknek, a megvalósításban közreműködő szakembereknek mondott köszönetet a Hiemer-ház Báltermében rendezett eseményen dr. Cser-Palkovics András polgármester és Mészáros Attila alpolgármester.

  2020.02.26.
 4. Szombaton lesz a jubileumi XXV. Közutas Nap Székesfehérváron

  A Közlekedéstudományi Egyesület Fejér Megyei Területi Szervezete február 29-én, szombaton 8 órai kezdettel huszonötödik alkalommal rendezi meg a hagyományos Közutas Napot a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Jáky József Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában (Székesfehérvár, Deák Ferenc utca 11.)

  2020.02.26.

Eseménynaptár

2020. Február
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek