Bővülő duális képzési lehetőségek - a metALCOM-mal is megállapodott az Óbudai Egyetem

Duális együttműködési megállapodást írt alá kedden a Városházán az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara és a metALCOM Zrt. A távközlés üzeltágban tevékenykedő cégnél mintegy 40 mérnökhallgató szerezhet gyakorlati ismereteket.
2021.07.06. 10:47 |
A metALCOM Zrt. 1999 óta foglalkozik különféle távközlés technikával: ez az üzletág a cég egyik legmeghatározóbb területe akár vezetékes, akár vezeték nélküli távközlésről legyen szó.

A duális együttműködés aláírása alkalmából Dr. Cser-Palkovics András polgármester mondott köszönetet, kiemelve, hogy ez a megállapodás alátámasztja azt a célt, amit a duális képzés indításakor a város közösen fogalmazott meg az Óbudai Egyetemmel. Kiemelte, hogy a duális képzési forma nyertese a vállalati környezet, az egyetem, a város és elsősorban a diákok, akik korszerű tudást és gyakorlati ismereteket kapnak az általuk választott szakterületen. Hozzátette, hogy a cég által kínált mintegy 40 hely komoly létszámnak számít és tovább erősíti az egyetem pozícióját is a duális képzőhelyek között.

Prof. Dr. Molnár András, az Óbudai Egyetem rektorhelyettese országos értékűnek nevezte a megállapodást.

"Az Óbudai Egyetem régóta elkötelezett a gyakorlatorientált képzés iránt, ez nem csak szavakban, hanem tettekben is megnyilvánul. A duális képzés olyan lehetőség a hallgatók számára, ahol a képzési program jelentős részét ipari partnereknél, cégeknél töltik el és mélyebben is megismerhetik szakmájukat. Ez olyan unikális lehetőség, ami azonnal hasznosítható a hallgatók számára" - fogalmazott a rektor-helyettes, hozzátéve, hogy a MetalCom Zrt. fontos lehetőséget biztosított az Óbudai Egyetem számára és 40 hallgatónak ad esélyt arra, hogy ilyen képzésben részt vehessen.

Kiss-Forgács Éva, a metALCOM Zrt. vezérigazgatója szerint fontos mérföldkő a cég életében a megállapodás, amelyet Magyarország egyik legpatinásabb felsőoktatási intézményével köthetnek meg.

Elmondta, hogy jelen pillanatban is mintegy 121 helyszínen dolgoznak Székesfehérváron. A vezérigazgató szólt arról is, hogy a cég szellemiségével összhangban áll az Óbudai Egyetem filozófiája: folyamatosan élen akarnak járni a fejlődésben. Az együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírásán jelen volt Prof. Dr. Györök György, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának dékánja, Azurák Csaba, a metALCOM Zrt. marketing és kommunikációs igazgatója és Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere is.

Gazdaság

 1. Mérsékelten ugyan, de tovább emelkednek az ingatlanárak Székesfehérváron

  A koronavírus időszaka alatt a lakóingatlanok kínálati árai a hazai ingatlanpiacon folyamatosan változtak. Voltak olyan régiók, ahol csökkentek az árak, de az ország nagyobb hányadában azonban inkább a növekedés volt a jellemző. A Fejér megyében található lakóingatlanok többségében egy biztos, lassú tendenciájú áremelkedés folyt le az elmúlt egy éves időszakban. 

  2021.07.26.
 2. Az 50 feletti generáció digitális készségeinek fejlesztése a célja az eDigiStars kezdeményezésnek

  Számos kihívás van a Duna makrorégióban amelyekkel ideje szembenéznünk: elöregedő társadalom, versenyképesség csökkenés és foglalkoztathatósági problémák, a szakképzett munkaerő hiánya a digitális területeken. A székesfehérvári Innoskart Digitális Klaszter vezető partnersége alatt megvalósuló, 8 Duna menti országot érintő eDigiStars kezdeményezés az 50 feletti generáció digitális készségeinek fejlesztésével veszi fel a harcot a nehézségekkel.

  2021.07.21.
 3. Új, 6000 négyzetméteres csarnokot avatott az STX Horseboxes Kft.

  2009-ben költözött Székesfehérvárra, és azóta folyamatosan bővíti gyártókapacitását és üzemeit az STX Horseboxes Kft. Az európai piacvezető, egyedi lószállító járműveket gyártó cég szombaton avatta legújabb, 6000 m2-es csarnokát. Több mint 450 főt foglalkoztatnak, de folyamatosan keresik a szakképzett munkaerőt, valamint a duális képzésbe is bekapcsolódtak.

  2021.07.03.
 4. Élet a vírus alatt/után - üzleti fórum a város nagyvállalataival

  Gazdaság és COVID - Élet a vírus alatt/után címmel üzleti fórumot rendezett Székesfehérváron a Videoton Holding Zrt., ahol a város és legfontosabb vállalatainak vezetői tartottak szakmai konferenciát a Magyar Király Hotelben. Az előadások és a kerekasztal beszélgetések a koronavírus járvány globális gazdaságra és az autóiparra gyakorolt hatásairól, a hazai munkaerőpiaci helyzet aktualitásairól és az ellátási láncban tapasztalható nehézségekről, illetve ezek okairól szóltak.

  2021.07.01.
 1. A Videoton Elektronikát is segíti a nagyvállalati beruházási támogatási program

  A magyar gazdaság akkor erős, ha építhet nagyvállalatai versenyképességére - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter pénteken nagyvállalati támogatási szerződések aláírásakor. A Nagyvállalati beruházási támogatási programban a pénzügyminiszter három céggel, a Bis Hungary Kft.-vel Videoton Elektronikai Kft.-vel és a Hajdu-Alu Zrt.-vel írt alá szerződést, amelynek révén 2,3 milliárd forint fejlesztés valósul meg 940 millió forint támogatással.

  2021.06.26.
 2. 479 millió forint értékű beruházás a HBPO Székesfehérvárnál, állami támogatással

  Az autóalkatrész-gyártással foglalkozó HPBO összesen 774 millió forintos beruházást hajt végre, amihez a kormány összesen 255 millió forint támogatást biztosított – 242 ember munkahelyének a megőrzését támogatva. Ebből 479 millió forint értékű beruházást valósít meg a HBPO Székesfehérvár: a projektnek köszönhetően a vállalatnál már megvalósult egy 3D modellezésre alkalmas mérőszoba és egy félautomata gyártósor. 

  2021.06.25.
 3. 1100 végzős szakmunkás és technikus erősítheti Székesfehérvár munkaerőpiacát

  A Székesfehérvári Szakképzési Centrum intézményeiben az idei tanév végén 57 szakmában közel 1100 fő végez. Nappali tagozaton több mint 750-en, a felnőttképzésben pedig több mint 340-en fejezték be tanulmányaikat.

  2021.06.21.
 4. Kinevelik a holnap mérnökeit - megalakult a Harman Ipari Tanszék

  Megalakult a Harman Ipari Tanszék, amely a 2021/2022-es tanévben kezdi meg működését az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán, a vállalathoz kihelyezve. Az egyetem és a cég vezetői a tanszék megalakulása kapcsán kiemelték, hogy mindez olyan lehetőséget, kiaknázatlan területet jelent, ahol a cég, az egyetem és a hallgatók is mérhető előnyhöz jutnak.

  2021.06.18.

Hirdetés

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2021. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1