Bővülő duális képzési lehetőségek - a metALCOM-mal is megállapodott az Óbudai Egyetem

Duális együttműködési megállapodást írt alá kedden a Városházán az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara és a metALCOM Zrt. A távközlés üzeltágban tevékenykedő cégnél mintegy 40 mérnökhallgató szerezhet gyakorlati ismereteket.
2021.07.06. 10:47 |
A metALCOM Zrt. 1999 óta foglalkozik különféle távközlés technikával: ez az üzletág a cég egyik legmeghatározóbb területe akár vezetékes, akár vezeték nélküli távközlésről legyen szó.

A duális együttműködés aláírása alkalmából Dr. Cser-Palkovics András polgármester mondott köszönetet, kiemelve, hogy ez a megállapodás alátámasztja azt a célt, amit a duális képzés indításakor a város közösen fogalmazott meg az Óbudai Egyetemmel. Kiemelte, hogy a duális képzési forma nyertese a vállalati környezet, az egyetem, a város és elsősorban a diákok, akik korszerű tudást és gyakorlati ismereteket kapnak az általuk választott szakterületen. Hozzátette, hogy a cég által kínált mintegy 40 hely komoly létszámnak számít és tovább erősíti az egyetem pozícióját is a duális képzőhelyek között.

Prof. Dr. Molnár András, az Óbudai Egyetem rektorhelyettese országos értékűnek nevezte a megállapodást.

"Az Óbudai Egyetem régóta elkötelezett a gyakorlatorientált képzés iránt, ez nem csak szavakban, hanem tettekben is megnyilvánul. A duális képzés olyan lehetőség a hallgatók számára, ahol a képzési program jelentős részét ipari partnereknél, cégeknél töltik el és mélyebben is megismerhetik szakmájukat. Ez olyan unikális lehetőség, ami azonnal hasznosítható a hallgatók számára" - fogalmazott a rektor-helyettes, hozzátéve, hogy a MetalCom Zrt. fontos lehetőséget biztosított az Óbudai Egyetem számára és 40 hallgatónak ad esélyt arra, hogy ilyen képzésben részt vehessen.

Kiss-Forgács Éva, a metALCOM Zrt. vezérigazgatója szerint fontos mérföldkő a cég életében a megállapodás, amelyet Magyarország egyik legpatinásabb felsőoktatási intézményével köthetnek meg.

Elmondta, hogy jelen pillanatban is mintegy 121 helyszínen dolgoznak Székesfehérváron. A vezérigazgató szólt arról is, hogy a cég szellemiségével összhangban áll az Óbudai Egyetem filozófiája: folyamatosan élen akarnak járni a fejlődésben. Az együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírásán jelen volt Prof. Dr. Györök György, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának dékánja, Azurák Csaba, a metALCOM Zrt. marketing és kommunikációs igazgatója és Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere is.

Gazdaság

Aranybulla emlékév 2022.

Kiállítás

Facebook

Eseménynaptár

2022. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár