Bombagóllal fordított a Vidi, Nikolics is pályára lépett

Már-már szokásosnak mondható, hogy a vendég csapat szerez vezetést a Sóstón, de ezúttal a Mezőkövesd hiába került előnybe. A MOL Fehérvár egy perc múlva egyenlített, majd még az első félidőben Houri nagy góljával vezetést is szerzett. Szünet után a legnagyobb ünneplésre az adott okot, hogy visszatért a Vidibe Nikolics Nemanja.
2020.02.08. 19:32 |

Az első gólt tulajdonképpen Vidi-játékos lőtte, de nem örültek neki Fehérváron, mert Berecz most épp Mezőkövesden játszik kölcsönben. Ennek megfelelően nem ünnepelte túl a 16. percben szerzett gólját, ami egy tizenhatos előteréből megeresztett lövésből született. A Vidi egyenlítő találatához sem vitték közelebb a labdát, egy perc múlva Elek jó harmincról rátűzte, lövésébe Hodzic beletett a lábát, s ezzel a "jégkorongos" góllal a bosnyák csatár a góllövő lista élére ugrott. Hogy "mandiner" nélkül is lehet messziről betalálni, azt pedig Lyés Houri mutatta meg. A Vidi francia középpályása a 37. percben egy kivágott labdát levett, majd egy állítás után, huszonöt méterről a jobb felső sarokba zúdította.

Így tehát előnnyel mehetett pihenőre a Carrillo-csapat, és ezt a második félidőben is megőrizte. Igaz, egy ízben gólt szerzett a Mezőkövesd, de azt a játékvezető nem adta meg, amit joggal reklamáltak a vendégek... A Vidi-tábor ovációval fogadta a 73. percben pályára lépő Nikolics Nemanját, akinek kis híján sikerült is helyzetbe kerülnie, de a kifutó kapus mentett előle. A Vidinek ezt leszámítva egy nagyobb lehetősége volt, a labdát szerző Bambgoye révén, de mellé lőtt a másik cserecsatár.

Végül 2-1-re nyert a MOL Fehérvár, tavaly október 5. óta először gyűjtve be hazai pályán a három pontot.

MOL Fehérvár - Mezőkövesd-Zsóry 2-1 (2-1)

Fehérvár: Kovácsik -- Stopira, Vinícius (Musliu 80), Juhász, Fiola -- Elek, Pátkai -- Petrjak (Funsho Bamgboye 44), Kovács, Houri -- Hodzic (Nikolics 73).

Gl.: Hodzic, Houri, illetve Berecz.

Sport

 1. Megverte a Znojmót a Volán, még maradt esély a rájátszásra

  A középszakasz utolsó előtti fordulójában győzelmi kényszerben volt a Hydro-Fehérvár AV19, amely közvetlen riválisát, a Znojmót fogadta. A rájátszást jelentő nyolcadik helyért zajló harcban ezúttal jól védekezve, kapott gól nélkül nyert a Volán, így még maradt matematikai esélye a play-off elérésére.

  2020.02.27.
 2. Századik iskolai fordulóját ünnepelte az ARAK AKTIV

  10 év alatt több mint 8000 székesfehérvári kisiskolás, közel 8000 rajtot jelző dudaszó és megszámlálhatatlanul sok élmény és izgalmas verseny. Az ARAK AKTIV versenysorozta a 100. iskolai fordulót ünnepelte.

  2020.02.27.
 3. A sereghajtó Kaposvári Rákóczi együttesét fogadja szombaton a MOL Fehérvár FC

  Az OTP Bank Liga harmadik körének első mérkőzésén, február 29-én, szombaton 17 órai kezdettel a Kaposvári Rákóczi FC lesz a Vidi ellenfele a MOL Aréna Sóstóban, ahol ezúttal kibővített gyereksarokkal várják a szurkolókat. A jegyvásárlás menetéről és lehetőségeiről itt tájékozódhat.

  2020.02.27.
 4. Fiatal fehérvári falmászók versenyeztek hétvégén az IRCC Alpok-Adria Kupán

  Hétvégén Horvátország fővárosa, Zágráb adott otthont az idei év első IRCC nemzetközi falmászó versenyének. Az Alps-Adriatic IRCC-Croatian Cup 2020 elnevezésű versenyen három fiatal fehérvári mászó próbálta ki magát, első ilyen nehézségű versenyükön; a Rotpunkt Sziklamászó Egyesület tagjai közül Juhász Tamara, Hegedüs-Krisó Dénes és Pajor Vince edzőjükkel, Abonyi Gáborral utazott ki a megmérettetésre. 

  2020.02.26.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak