Beszámoltak programjaikról a jótékonysági estély kedvezményezettjei

A Nagycsaládosok Országos Egyesületének Székesfehérvári csoportját és a Gyermekjóléti Központ programjait támogatták a VIII. Székesfehérvári Jótékonysági Estély jegybevételéből, illetve a 2018 decemberében rendezett adventi futáson összegyűlt összegekből. Az érintett szervezetek hétfőn a sajtó előtt számoltak be az adományok felhasználásáról. 
2019.09.09. 15:43 |
A VIII.Székesfehérvári Jótékonysági Estélyen, illetve a IV. Adventi Jótékonysági Futáson befolyt összegekből a nagycsaládosokat és a gyermekjólétet támogatták.

"A tavalyi jótékonysági estély és az adventi futás egy közös cél támogatására hívta fel a figyelmét azoknak, akiknek erre van lehetőségük. Összesen 4,4 millió forint gyűlt össze és mindkét kedvezményezettnél jó helyen van a támogatás. A cél az volt, hogy élményt adjunk, mosolyt csaljunk a családok arcára." - emelte ki Székesfehérvár polgármestere. Cser-Palkovics András köszönetet mondott a kedvezményezetteknek, hogy nemes és jó célokra költik a támogatási összegeket és azoknak a mecénásoknak, akik támogatták a célokat.

Miklósa Erika, Kossuth-díjas operaénekes, a jótékonysági estély háziasszonya felidézte a kezdeteket, amikor nagy izgalommal várták, hogy milyen fogadtatása lesz a kezdeményezésnek.

"Fontos volt, hogy a jótékonysági estély már az első alkalommal megérintse az embereket és értsék azt is, hogy mi fog elindulni a városban. Jó érzése, hogy még mindig részt vehetek ebben a programban és szépen teljesültek azok az álmaink is, hogy jelentős támogatást gyűjtsünk össze fontos célokra." - fogalmazott Miklósa Erika.
Sebők Jusztina, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete Székesfehérvári Csoportjának vezetője elmondta, szakmai programokra használták fel az adományokat. Szerveztek többek között apák napi rendezvényt, sulira hangoló hétvégét Alsóörsön, legközelebb pedig a Szentendrei skanzenbe mehetnek a családok a NOE országos találkozójára.

Értelmes Edit, a NOE munkatársa a támogatásból megvalósított helyi programokról számolt be, kiemelve többek között a Barátság moziban és a HEROSZ-nál rendezett családi napokat, a Velence Spa-ban töltött családi fürdőzést és a Tourinform Irodával közösen szervezett velencei kultúrkalandot is. Hozzátette, hogy a nagycsaládosok gyerekeinek kétnapos tábort szerveznek az őszi szünetben és terveznek még idén egy családi kirándulást is Győrbe.

Tisztl Henrik, a Székesfehérvári Család- és Gyermekjóléti Központ vezetője elmondta, az ő tevékenységüket is hitelesíti, hogy méltónak találták őket az adományozásra. Kiemelte, hogy október és november hónapokban szervezik meg az adományok felhasználásával a családokat megcélzó programokat. Az egyik programcsoportot családokkal foglalkozó szakembereknek, védőnőknek, szociális munkásoknak, pedagógusoknak szervezik, számukra adnak új ismereteket és eszközöket országosan elismert előadókkal, ingyenes formában. A témák között szerepel a kommunikáció, konfliktuskezelés és a közösségi média is. A második programcsomag szülőknek szól, számukra olyan tréningeket tartanak majd, amelyek az online világ lehetőségeivel, veszélyeivel foglalkoznak.

Közélet

 1. Télbúcsúztató összejövetellel erősítette közösségét az Öreghegyi Karitász Csoport

  Az Európai Unió Európai Szociális Alap „közösségi programok szervezése Székesfehérvár lakosai számára” című program keretében télbúcsúztató összejövetelen találkoztak a Székesfehérvár-Öreghegy Plébánia Karitász Csoportjának tagjai, támogatottjai és támogatói, valamint az általuk meghívott vendégek csütörtökön, a plébánia közösségi termében. Az eseményen műsort adott az Abai Hagyományőrző Asszonykórus.

  2020.02.27.
 2. Mentális egészségprojekt indul 20 fehérvári általános- és középiskolában

  Húsz általános- és középiskolai osztály számára valósít meg fejlesztő foglalkozást a SZÉNA Egyesület a "Mentális egészségprojekt Székesfehérváron" című program keretében az Arconic Alapítvány 10,8 millió forintos támogatásával. Olyan témákat is feldolgoznak, mint a szexuális nevelés, iskolai bántalmazás és önismeret.

  2020.02.27.
 3. Köszönet az Országos Diákparlament segítőinek

  Az Országos Diákparlament során segítő kísérőtanároknak, intézményvezetőknek, a megvalósításban közreműködő szakembereknek mondott köszönetet a Hiemer-ház Báltermében rendezett eseményen dr. Cser-Palkovics András polgármester és Mészáros Attila alpolgármester.

  2020.02.26.
 4. Szombaton lesz a jubileumi XXV. Közutas Nap Székesfehérváron

  A Közlekedéstudományi Egyesület Fejér Megyei Területi Szervezete február 29-én, szombaton 8 órai kezdettel huszonötödik alkalommal rendezi meg a hagyományos Közutas Napot a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Jáky József Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában (Székesfehérvár, Deák Ferenc utca 11.)

  2020.02.26.

Eseménynaptár

2020. Február
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek