Beszámoltak programjaikról a jótékonysági estély kedvezményezettjei

A Nagycsaládosok Országos Egyesületének Székesfehérvári csoportját és a Gyermekjóléti Központ programjait támogatták a VIII. Székesfehérvári Jótékonysági Estély jegybevételéből, illetve a 2018 decemberében rendezett adventi futáson összegyűlt összegekből. Az érintett szervezetek hétfőn a sajtó előtt számoltak be az adományok felhasználásáról. 
2019.09.09. 15:43 |
A VIII.Székesfehérvári Jótékonysági Estélyen, illetve a IV. Adventi Jótékonysági Futáson befolyt összegekből a nagycsaládosokat és a gyermekjólétet támogatták.

"A tavalyi jótékonysági estély és az adventi futás egy közös cél támogatására hívta fel a figyelmét azoknak, akiknek erre van lehetőségük. Összesen 4,4 millió forint gyűlt össze és mindkét kedvezményezettnél jó helyen van a támogatás. A cél az volt, hogy élményt adjunk, mosolyt csaljunk a családok arcára." - emelte ki Székesfehérvár polgármestere. Cser-Palkovics András köszönetet mondott a kedvezményezetteknek, hogy nemes és jó célokra költik a támogatási összegeket és azoknak a mecénásoknak, akik támogatták a célokat.

Miklósa Erika, Kossuth-díjas operaénekes, a jótékonysági estély háziasszonya felidézte a kezdeteket, amikor nagy izgalommal várták, hogy milyen fogadtatása lesz a kezdeményezésnek.

"Fontos volt, hogy a jótékonysági estély már az első alkalommal megérintse az embereket és értsék azt is, hogy mi fog elindulni a városban. Jó érzése, hogy még mindig részt vehetek ebben a programban és szépen teljesültek azok az álmaink is, hogy jelentős támogatást gyűjtsünk össze fontos célokra." - fogalmazott Miklósa Erika.
Sebők Jusztina, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete Székesfehérvári Csoportjának vezetője elmondta, szakmai programokra használták fel az adományokat. Szerveztek többek között apák napi rendezvényt, sulira hangoló hétvégét Alsóörsön, legközelebb pedig a Szentendrei skanzenbe mehetnek a családok a NOE országos találkozójára.

Értelmes Edit, a NOE munkatársa a támogatásból megvalósított helyi programokról számolt be, kiemelve többek között a Barátság moziban és a HEROSZ-nál rendezett családi napokat, a Velence Spa-ban töltött családi fürdőzést és a Tourinform Irodával közösen szervezett velencei kultúrkalandot is. Hozzátette, hogy a nagycsaládosok gyerekeinek kétnapos tábort szerveznek az őszi szünetben és terveznek még idén egy családi kirándulást is Győrbe.

Tisztl Henrik, a Székesfehérvári Család- és Gyermekjóléti Központ vezetője elmondta, az ő tevékenységüket is hitelesíti, hogy méltónak találták őket az adományozásra. Kiemelte, hogy október és november hónapokban szervezik meg az adományok felhasználásával a családokat megcélzó programokat. Az egyik programcsoportot családokkal foglalkozó szakembereknek, védőnőknek, szociális munkásoknak, pedagógusoknak szervezik, számukra adnak új ismereteket és eszközöket országosan elismert előadókkal, ingyenes formában. A témák között szerepel a kommunikáció, konfliktuskezelés és a közösségi média is. A második programcsomag szülőknek szól, számukra olyan tréningeket tartanak majd, amelyek az online világ lehetőségeivel, veszélyeivel foglalkoznak.

Közélet

 1. Civilek hívására szülők és önkéntesek festették újra a Tóvárosi Tagóvoda kerítését

  Az iGenerációért Egyesület kezdeményezésére szülők és önkéntesek festették újra a Tóvárosi Tagóvoda kerítését a második önkéntes napon. A vasárnapi önkéntes akción - melynek keretében több száz méter kerítést festettek le - Tóváros önkormányzati képviselője is részt vett. Hétfőn százötven óvodás örülhet az új világoskék kerítésnek, amit az ötven önkéntes hétvégi munkája tesz lehetővé.

  2019.09.22.
 2. Polgármesteri Emlékéremmel köszöntötték dr. Mayer Gizellát a XV. Senior Orvos Találkozón

  Tizenötödik alkalommal szerveztek Senior Orvos Találkozót, amelynek a MOL Aréna Sóstó adott otthont. A senior orvosokat Székesfehérvár polgármestere köszöntötte, majd Polgármesteri Elismerő Emlékérmet adott át dr. Mayer Gizella gyermekorvos kardiológusnak, aki 1963 óta dolgozik a fehérvári kórházban. A találkozón adták át a Szent Márton Emlékérmeket is. Az idei évben tizennyolc orvos vehette át szakmai munkájának elismeréseként a díjat.

  2019.09.21.
 3. Egész napos rendezvénysorozattal hívták fel a figyelmet az Alzheimer-kórra Fehérváron

  Magyarországon közel 250 ezer ember él Alzheimerrel és az érintettek száma a hozzátartozókkal együtt meghaladja az egymillió főt is. Szombaton, az Alzheimer világnapján „Adj esélyt az éveidnek" mottóval egész napos rendezvénysorozatra várták az érdeklődőket Fehérvár Belvárosában, hogy felhívják a figyelmet az Alzheimer és a demencia terjedésének veszélyére.

  2019.09.21.
 4. Fehérvári mentős házaspár mentett életet a spanyol tengerparton

  Jól megérdemelt pihenését töltötte Mallorcán az Országos Mentőszolgálat székesfehérvári mentőtiszt házaspárja, amikor tegnap valaki segítségért kiabált a vízből. Gyorsan odasiettek, ahol a fürdőzők egy 60 év körüli férfi testét tartották a víz tetején. A rutinos mentőtiszt pár partra húzta a beteget, akinél nem tapasztaltak légzést és azonnal megkezdték az újraélesztést.

  2019.09.20.

Eseménynaptár

2019. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek