Bemutatkozott Szabics Imre és két segítője, a Mol Fehérvár új szakmai stábja

Korábban nevezték ki, de csak április 1-től vezeti a Mol Fehérvár edzéseit Szabics Imre. A korábbi válogatott csatár először dolgozik vezetőedzőként, munkáját Juhász Roland és Torghelle Sándor segíti. Péntek délelőtt sajtótájékoztatón mutatkoztak be hivatalosan.
2021.04.02. 16:25 |

Csütörtökön tartotta meg első edzését a Mol Fehérvár, még válogatott játékosokat nélkülöző keretének az új szakmai stáb. Szabics Imre, Juhász Roland és Torghelle Sándor pénteken sajtótájékoztatón is bemutatkozott új minőségében, igaz, az újságírók ezúttal nem lehettek jelen a járványhelyzet miatt. A beküldött kérdések közül persze több vonatkozott arra, mennyire volt nehéz meghoznia a döntését Szabicsnak, aki az osztrák válogatott edzői stábját cserélte a fehérvárira.

„Nem volt könnyű, hiszen egy Európa-bajnokságot adtam fel, illetve a további vb-selejtezőket. Nagyon intenzív tíz napon vagyok túl az osztrák válogatottal és nem volt könnyű egyszerre két dologra figyelni. De a Vidinél is nagyon segítőkész munkatársakat találtam, Sanyi és Roli segítségével át tudtam hidalni ezt a négy-öt hetet, ami a kinevezésem óta eltelt.”

Az új vezetőedző a Vidi előző meccseit még a lelátóról tekintette meg, lehet tehát képe a csapatról. De arról, milyen erősítésekre szorulna rá szerinte a keret ahhoz, hogy a következő idényben versenytársa lehessen a Ferencvárosnak, még nem akart beszélni. „Most a rövid távú célokra koncentrálunk, arra, hogy nyárig minél sikeresebbek tudjunk lenni. A keret adott, mindenki irányába maximális a bizalom. Megpróbálunk már a hét végén nyerni, ahogy a továbbiakban is minden mérkőzésen. Ezért is van a stábban a két segítőm, hiszen ők alázatosak, sikeresek és nyerő típusúak” - mondta Szabics.

A korábban fehérvári színekben is futballozó, többször emlegetett két másik stábtag, Torghelle Sándor és Juhász Roland is kapott kérdést arra vonatkozóan, miben tudnak leginkább segíteni Szabicsnak. „Ismerjük a csapatot, tudjuk, mire képesek a játékosok. Húsz éve vagyok a labdarúgásban, a megszerzett tudásomat igyekszem edzőként is kamatoztatni” – fogalmazott Torghelle.

Juhász is a játékos pályafutása tapasztalatait emelte ki, plusz ő már szerzett némi gyakorlatot a kispadon is. „Volt szerencsém az elmúlt fél évben a második csapatnál edzősködni. Játékosként és edzőként is tudom, hogy itt Fehérváron minden adott a jó szerepléshez. Azon leszünk minden erőnkkel, hogy hozzá tegyük azt a pluszt, amivel a csapat sikeres lehet.”

Szabics szerint már jövőre versenyben kell lenni a Fradival, és három éven belül legalább egyszer bajnoki címet szereznie a Vidinek. Az új stáb sokat nem dolgozhat a csapattal az első bajnokijuk előtt, a szombati edzés áll még rendelkezésre felkészülni. Vasárnap 14.30-kor Kisvárdán irányíthatja először a kispadról a Vidit Szabics Imre.

Sport

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak