Belvárosi piknik a Prohászka ligetben vasárnap, az Elektromos járművek napján

A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ Európai Mobilitási Héthez kapcsolódó programjai 2022. szeptember 18-án, vasárnap a belvárosban folytatódnak. Menő jövő címmel a Rákóczi utca–Várkörút lezárt szakaszán a technika legújabb vívmányaival idén is megrendezik az Elektromos járművek napját, a Prohászka ligetben 15.00 órától Belvárosi pikniket tartanak.
2022.09.16. 06:40 |
Belvárosi piknik a Prohászka ligetben vasárnap, az Elektromos járművek napján

A pikniket a Kámfor Zenés Bábszínház előadása nyitja meg 15.00 órakor. A társulat, amely idén már több helyszínen szerzett örömet a fehérvári közönségnek az örökmozgó marionett-figuráikkal, magyar népmesékből ismert hősöket visz új kalandokba, ezúttal A sárkány és az ördög című történetet meséli el zenével, kedves humorral fűszerezve.

Egész délután: környezeti, komposztálási, energiahatékonysági tanácsadás és bemutató a Gaja Környezetvédő Egyesülettel, az Alba Innovár Digitális Élményközpont digitális játszóháza humanoid, LEGO és golyó-robottal, kicsiknek irányítható autóval, okos szobával.

Az Elektromos járművek napján, a Várkörúton már 10.00 órától kiállítást és oktatást tartó Trial Sportegyesület, amelynek tagjai időnként a fizikai törvényeivel ellentétes produkcióval ejtik majd ámulatba a közönséget, 16.00 órakor a színpadon is extrém kerékpáros bemutatót tart. A Belvárosi piknik színpadi műsorának zárásaként 16.30 és 17.00 órai kezdettel a Főnix Rock and Roll SE és a Step and Style Studio táncosainak látványos produkcióit élvezheti a közönség.

Kísérőprogramok 10.00 és 18.00 óra között: Petőfi-busz a Prohászka ligetnél, a Triál Sportegyesület oktatása, bemutatói a Várkörút lezárt területén.

A rendezvény idején a Gaja Környezetvédő Egyesület környezeti, komposztálási, energiahatékonysági tanácsadást és bemutatót, ökológiailábnyom-számítást tart, valamint hozott vízminta alapján ásott és fúrt kutak nitrátszint-mérését is elvégzi. Az Alba Innovár Digitális Élményközpont Digitális játszóházában az érdeklődők találkozhatnak humanoid, LEGO és golyó-robottal, kicsiknek való irányítható autóval és beleshetnek az okos szobába is.

Akik a forgatagban megpihennének, vagy szépirodalmi feltöltődésre vágynak, ellátogathatnak a Petőfi Irodalmi Múzeum ingyenes vándorkiállítására, beszállhatnak a Petőfi-buszba, amely képzeletbeli utazásra hív: 1845-ben felszállunk a gyorsszekérre Petőfi mellé, hogy a költő a „változó szerencse szekerén” felidézze számunkra múltjának meghatározó állomásait, és velünk együtt fürkéssze jövőjét. A járműben berendezett, ingyenesen látogatható kiállítás a dinamizmusáról ismert alkotó karakterét és életművének kiemelkedő darabjait mutatja be szeptember 18-án, vasárnap 10.00–18.00 óra között utolsó székesfehérvári helyszínén, a Prohászka ligetnél, a Várkörúton. Akik pedig a buszra várakoznak, a Csak ülök és Petőfi programon kényelmes párnákon ülve merülhetnek el az SZKKK által kihelyezett Petőfi-kötetekben.

Az SZKKK és Magyar Kerékpárosklub Székesfehérvár „Bringázz Fehérvár!” kerékpáros felvonulása 14.00 órakor indul a Halesz parkból, ahonnan a Budai úton át a Lövölde, Horváth István utcán, majd a Széchenyi útról a Vörösmarty és Piac térre fordulva a Palotai úton vezet a túra, ami a Mészöly Géza utcán át a Zichy liget mellett elhaladva a Várkörúton ér véget, várhatóan 15.00 órakor érkezik meg a Prohászka ligetbe.
A programokról részletesen itt tájékozódhatnak!

Fehérvári színes

 1. Érdemes időben jelentkezni

  Két hete lehet jelentkezni a XIX. Fehérvári Lecsófőző Vigasságra, de a főzőhelyek fele már elkelt. A céges csomagok zöme is gazdára talált már, de az arany fokozatú támogatói csomag – amelynek megvásárlója egyben a színpad névadó szponzora is lesz – még kiadó. A népszerű közösségi eseményre augusztus 25-ig lehet regisztrálni.

  2024.07.15.
 2. Csicsergő a Felsővárosban

  A 0–3 éves korosztálynak szól a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ Csicsergő foglalkozása, amely minden hónap harmadik szerdáján hívja a családokat zenés, játékos tornára a Felsővárosi Közösségi Házba. A foglalkozások ára 1200 forint, az alkalmakra előzetesen regisztrálni kell.

  2024.07.15.
 3. Animóka a Felsővárosban

  Animóka címmel szerveznek művésztábort augusztus 26-30-a között a Felsővárosi Alkotóházban és annak kertjében. A napközis tábor a 9-16 éves korosztálynak ajánlják, jelentkezni és a részvételi díjat befizetni július 31-ig lehet.

  2024.07.15.
 4. Szépkorúak kulturális seregszemléje

  A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ (SZKKK) 2024-ben újra megrendezi a már hagyományos Szenior Ki mit tud? versenyt a Fejér vármegyei nyugdíjasok számára előadóművészet, valamint képző-, ipar- és népművészet kategóriákban. A színpadi produkciókból előválogatókat, a beérkezett műalkotásokból pedig kiállítását is rendeznek – végül pedig gálaműsort tartanak a legjobbakból.

  2024.07.14.