Megújult az útburkolat és rendeződött a csapadékvíz-elvezetés is a Técsői utcában

A műszaki átadást követően birtokba vehették a megújult Técsői utcát a közlekedők. Az öreghegyi városrész egyik kis zsákutcájában élők régi vágya teljesült azzal, hogy megújult az útburkolat és rendeződött a csapadékvíz-elevezés is, hangzott el a hétfői műszaki átadáson.
2022.10.10. 11:46 |
Megújult az útburkolat és rendeződött a csapadékvíz-elvezetés is a Técsői utcában

A 75 méter hosszú és átlagban hat méter széles Técsői utca felújítási munkálatai a végéhez értek.

A hétfői műszaki átadáson Östör Annamária, a városrész önkormányzati képviselője elmondta, régóta fennálló probléma volt, hogy a rossz útburkolat igencsak megnehezítette az utca lakóinak közlekedését. A jelenlegi gazdasági helyzetben a nagyobb fejlesztések átütemezése mellett szerencsére a kisebb volumenű fejlesztésekre volt forrás és energia. Ennek köszönhetően valósulhatott meg ez a beruházás.

A Técsői utca új aszfaltburkolatot kapott két rétegben, illetve a pályaszerkezet 30 százalékán végeztek javítási munkákat. Nagyon jó műszaki megoldásnak bizonyult a munkálatok zárása előtt beépített futósor, amely megakadályozza, hogy az esővíz megálljon az utca végén.

Városfejlesztés

 1. Új zebra a Kassain

  Elkészült az új gyalogos átkelőhely a Kassai út és a Vágújhelyi utca sarkán, a buszmegállók mellett. A környéken élők kérésére készült el a fejlesztés, ami nem pusztán a burkolati jelek felfestését jelentette, hiszen egy biztonságos gyalogos átkelőhely létesítéséhez a megfelelő közvilágítást és a járdakapcsolatokat is ki kellett építeni a szegélyek szintbe süllyesztésével együtt - mondta Östör Annamária a terület önkormányzati képviselője.

  2022.12.06.
 2. Szinte kész a déli összekötő

  Végéhez közeledik a Seregélyesi és Sárkeresztúri utak közötti déli összekötő kivitelezése. Elérték a 95%-os készültséget, a tervek szerint a lakosság a műszaki átadás után, kora tavasszal veheti használatba a modern közvilágítással és kerékpárúttal szegélyezett, közel 5 kilométeres szakaszt.

  2022.12.02.
 3. Pályaválasztási nap a Rákócziban

  Robotikai bemutatóval, tájékoztató előadásokkal, interaktív foglalkozásokkal várta a KÉPES programban részt vevő nyolc nagyvállalat a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola felső tagozatosait a hétfői pályaorientációs napon. Az iskolában tartott rendezvényen a diákok megismerkedtek azokkal a képességekkel, készségekkel, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy a jövőben sikeres munkavállalók lehessenek Székesfehérváron.

  2022.11.21.
 4. Épül már az új kishíd

  Jövő év tavaszára készül el a Malom-csatorna feletti új kishíd a Fürdő utcánál. A héten a kivitelezők beemelték helyére az átvezetést biztosító vasbeton szerkezeti elemeket.

  2022.11.17.