Az utolsó pillanatokban bukta el a megyei rangadót az Alba Fehérvár KC

Sokáig úgy tűnt, kézben tartja a Dunaújváros elleni meccset az Alba Fehérvár KC. A második félidőben azonban támadásban megtorpant Deli Rita csapata, és bár vezetett néggyel is, végül egy utolsó másodpercekben megítélt büntető értékesítésével a Kohász elvitte mindkét pontot Fehérvárról.

2020.01.10. 21:02 |

Jól kezdte a megyei rangadót a Fehérvár, öt perc után 3-1 állt az eredményjelzőn. Igaz, sokáig nem sikerült kétgólosnál nagyobb előnyt kiépítenie Claudine Mendy-éknek a Dunaújváros ellen, ugyanakkor 1-1 után csak a 24. percben volt ismét egyenlő az állás, ekkor 10-10-re álltak a felek Szekerczés gólját követően. A félidő hajrája azonban az Albáé volt, Mendy és Walfisch góljaival 3-0-ra „húzták be” az utolsó néhány percet, 14-11-es fehérvári vezetésnél érte a dudaszó a csapatokat.

A második harminc perc Szalai góljával indult, de előbb Rózsás, majd Walfisch és Mendy is betalált, így pedig kialakult a találkozó legnagyobb különbsége, 17-13-nál a 36. percben először (és utoljára) vezetett néggyel a fehérvári gárda. Ezután összekapták magukat a vendégek, és bő negyedóra alatt – Triscsuk Kirsztina klasszisának is köszönhetően – megfordították az állást. A remek napot kifogó Walfisch Mercédesz duplájával azonban ismét a Fehérvár állt jobban, sőt, Attingré plusz egynél büntetőt védett az 56. percben. Úgy tűnt tehát, hogy a hazaiakhoz került a lélektani előny, de erre rácáfolt a DKKA, és Grosch, valamint Szalai góljai után ismét vezettek. Mendy egyenlített, de nyolc másodperccel a vége előtt büntetőhöz jutott a Kohász, melyet Szekerczés Luca értékesített, és mivel érdemleges támadásra már nem volt idő, 23-22-re megnyerte a megyei rangadót a Dunaújváros.

Alba Fehérvár KC – Dunaújváros 22-23 (14-11)
Fehérvár: Attingré, Mistina (kapusok) – Dubán 1, Mendy 8(1), Pelczéder, Utasi, Gerháth 1, Boldizsár, Zazai 1, Sztankovics, Moutsogianni, Walfisch 8, Szarka 1, Rózsás 2.

Sport

 1. A világ legjobb fiatal kosarasait láthatjuk Fehérváron január 30-tól

  Évek alatt az egyik legrangosabb európai utánpótlás kosárlabda eseménnyé nőtte ki magát a Szent István Kupa U16-os torna, amelynek a kezdetek óta vendége a Real Madrid és a Bayern München is. Az idén január 30-a és február 2-a között az NBA Academy, a Stellazzurra Roma, a Kínai és az Iráni válogatott is Fehérvárra érkezik.

  2020.01.28.
 2. Kitűnően kezdték a magyar kupasorozatot a Rotpunkt Sziklamászó Egyesület fiataljai

  A hétvégén kezdetét vette a nehézségi mászás magyar kupafordulója, az első helyszín Szombathely volt, a Mászóka Magyar Kupa elnevezésű versennyel. A Rotpunkt Sziklamászó Egyesület fiataljainak eredményeit az alábbiakban közöljük.

  2020.01.28.
 3. Szondi-győzelmek és verseségek az év első asztalitenisz-bajnokijain

  Idegenbeli mérkőzésekkel folytatták a bajnokságot a Honvéd Szondi SE asztalitenisz-csapatai. Az első két idei fordulóban akadt megyei rangadó is, az első osztályú csapat pedig behúzta a meccseit.

  2020.01.27.
 4. Kőszegen vívtak nemzetközi mérkőzéseket a Varkocs György Box Club ökölvívói

  Három ringben zajló nemzetközi edzőmérkőzéseket felvonultató küzdelemsorozaton vettek részt hétvégén a Varkocs György Box Club bunyósai Kőszegen. Junior korcsoportban Nagy Evelin, Németh Zsolt, Tóth Adrián, ifiben: Tórizs László, Lakatos Viktor és Major Milán, míg a felnőttek közt Horváth Erik és Lénárt Péter léptek szorítóba a megmérettetésen.

  2020.01.27.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak