Az utolsó pillanatokban bukta el a megyei rangadót az Alba Fehérvár KC

Sokáig úgy tűnt, kézben tartja a Dunaújváros elleni meccset az Alba Fehérvár KC. A második félidőben azonban támadásban megtorpant Deli Rita csapata, és bár vezetett néggyel is, végül egy utolsó másodpercekben megítélt büntető értékesítésével a Kohász elvitte mindkét pontot Fehérvárról.

2020.01.10. 21:02 |

Jól kezdte a megyei rangadót a Fehérvár, öt perc után 3-1 állt az eredményjelzőn. Igaz, sokáig nem sikerült kétgólosnál nagyobb előnyt kiépítenie Claudine Mendy-éknek a Dunaújváros ellen, ugyanakkor 1-1 után csak a 24. percben volt ismét egyenlő az állás, ekkor 10-10-re álltak a felek Szekerczés gólját követően. A félidő hajrája azonban az Albáé volt, Mendy és Walfisch góljaival 3-0-ra „húzták be” az utolsó néhány percet, 14-11-es fehérvári vezetésnél érte a dudaszó a csapatokat.

A második harminc perc Szalai góljával indult, de előbb Rózsás, majd Walfisch és Mendy is betalált, így pedig kialakult a találkozó legnagyobb különbsége, 17-13-nál a 36. percben először (és utoljára) vezetett néggyel a fehérvári gárda. Ezután összekapták magukat a vendégek, és bő negyedóra alatt – Triscsuk Kirsztina klasszisának is köszönhetően – megfordították az állást. A remek napot kifogó Walfisch Mercédesz duplájával azonban ismét a Fehérvár állt jobban, sőt, Attingré plusz egynél büntetőt védett az 56. percben. Úgy tűnt tehát, hogy a hazaiakhoz került a lélektani előny, de erre rácáfolt a DKKA, és Grosch, valamint Szalai góljai után ismét vezettek. Mendy egyenlített, de nyolc másodperccel a vége előtt büntetőhöz jutott a Kohász, melyet Szekerczés Luca értékesített, és mivel érdemleges támadásra már nem volt idő, 23-22-re megnyerte a megyei rangadót a Dunaújváros.

Alba Fehérvár KC – Dunaújváros 22-23 (14-11)
Fehérvár: Attingré, Mistina (kapusok) – Dubán 1, Mendy 8(1), Pelczéder, Utasi, Gerháth 1, Boldizsár, Zazai 1, Sztankovics, Moutsogianni, Walfisch 8, Szarka 1, Rózsás 2.

Sport

 1. Vége a szavazásnak: Loic Negoé az elmúlt évtized legszebb Vidi-gólja

  Honlapján szavaztatta meg szurkolóit a fehérvái futballklub, hogy melyik volt az elmúlt tíz év legszebb, Vidi-játékos által szerzett gólja. Minden évből több gólra is lehetett szavazni két hónapon át, az egyes évek "győztesei" jutottak a döntőbe. Itt aztán újabb szavazás alapján kiderült, hogy a Chelsea elleni Európa-liga csoportmeccsen született Nego-bomba volt a Vidi-szurkolók kedvence.

  2020.07.03.
 2. EB-selejtezőre készül Fehérváron a női kosárlabda-válogatott

  Székely Norbert szövetségi kapitány vezetésével a hollandok elleni, novemberi, kulcsfontosságú Európa-bajnoki selejtezőre készül Székesfehérváron a női kosárlabda-válogatott. A keretben van sérülésből felépült, és éppen klub nélküli játékos is, a lényeg most az összetartás. A hétfőn kezdődött edzőtábor négy héten át tart az MKOSZ edzőközpontjában.

  2020.06.30.
 3. Jégkorong Erste Liga - finn edző irányítja a Fehérvári Titánokat

  A finn Kasper Vuorinent nevezték ki a jégkorong Erste Ligában szereplő Fehérvári Titánok edzőjének. A klub honlapjának beszámolója szerint a játékoséveit Finnországban töltő tréner aktív pályafutását 2007-ben fejezte be.

  2020.06.30.
 4. Triatlon - világsztárok és érmek a Deseda-tó partján

  A hazai triatlon egyik meghatározó helyszínén, a kaposvári Deseda-tó partján került megrendezésre az idei szezon első megmérettetése. A múlt héten kirobbant nyári hőség nem állta útját a Family Tree Triatlon SE sportolóinak sem, az egyesület versenyzői szép eredményekkel zártak Somogyban.

  2020.06.29.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak