Az úszótanfolyamtól a versenydobogóig delfineztek

A székesfehérvári Delfin SE az elmúlt két évben az utánpótlás-nevelésre fektette a fő hangsúlyt, ennek keretében sok gyerekkel ismertette és szerettette meg az úszást. A koronavírus tavaly új helyzetet teremtett, de a munka folytatódott és ennek az év végi régiós versenyen érmekben mutatkozó eredménye lett.
2021.01.15. 10:50 |

Dániel András, a Delfin SE vezetője elmondta, tavaly év elején a járványhelyzet érzékenyen érintette az egyesületet. „Megtizedelte az éppen szárnyait bontogató fiatal, saját nevelésű csapatunkat. Az uszoda március 11-től teljesen bezárt és csak június 1-től lehetett ismét - nagyon korlátozott létszámban és időtartamban - úszni a strandon. Ezt az időszakot online szárazföldi edzésekkel, illetve egyéni edzésterv megadásával vészeltük át.”

Ha munka van, akkor minden van – vallják a Delfinnél, ennek jegyében maroknyi gyermeket összefogtak és folytatták a korábban megkezdett munkát. „Nagyon nehéz volt, mert az uszoda november 11-én újra bezárt, és csak a leigazolt, bajnokságra készülő sportolók részére volt nyitva. Jött a decemberre halasztott korosztályos bajnokság, ezen kellett megmutatni, hogy a nehéz körülmények ellenére is megéri a szorgalmas munka.”

Varga Marcell, Csonka Zsófi, Király Levente, Pipis Pál, Osztotics Patrik, Kiss Eszter, Kiss Petra, Kása Kata, Petró Hunor, Petró Hanga, Csonka Zsolt, Gyémánt Bendegúz, Dániel Réka, Bicskei Bereniké Boglárka, Brandt Petra a Delfin SE kis úszói, akik kitűntek szorgalmukkal, tehetségükkel. Belőlük kellett összeállítani egy ütőképes, a bajnoki versenyen is méltóan szereplő csapatot. Tovább nehezítette a dolgot, hogy néhányuknak karanténba kellett vonulniuk. Végül ilyen előzmények után indultak el a régiós delfin bajnokságra Dunaújvárosba. Öt éremmel tértek haza, ami értékes dolog, hiszen ezek a gyerekek két évvel ezelőtt még úszótanfolyamra jártak.

Kiemelkedik a Delfin SE fiataljai közül Varga Marcell aki  az országos korosztályos ranglistán kétszer harmadik, egyszer ötödik helyen végzett, de van tizedik és tizenharmadik helyezése is. „Gratulálunk neki! Most a többieken a sor hogy az előttünk álló évben, ami remélhetőleg könnyebb lesz, hasonló szép eredményt érjenek el” - fogalmazott Dániel András.

Sport

 1. Gyász: elhunyt Nagy Gábor, az Alba Regia SC korábbi elnöke

  Életének 73. évében elhunyt Nagy Gábor, aki játékosként, edzőként, majd a klub legdicsőbb korszakát vezető elnökként is szolgálta az Alba Regia SC-t. A kosarasok aranykorszakának emblematikus vezetője volt, irányítása alatt lett a magyar kosárlabda meghatározó és egyik legeredményesebb csapata az Albacomp.

  2021.07.31.
 2. Székesfehérvár belvárosában rendezik a Szenior Tájfutó Világbajnokság rövidtávú fináléját

  2021 augusztus 7-től tájfutókkal telik meg Székesfehérvár, a Velencei-hegység és a Vértes környéke. A Világ 37 országából érkező mintegy 1500 nevező egy héten át fog versenyezni 3 különböző versenyszámban. Magyarországról 348 versenyző nevezett a versenyre.

  2021.07.29.
 3. Szombaton Csákváron rendezik meg az Alba Teqball Kupát

  A Magyar Szabadidősport Szövetséggel együttműködve, a Fejér Megyei Szabadidősport Szövetség és az Alba Teqball Sportegyesület szervezésében július 31-én szombaton 9 órától kerül sor Csákváron, a Tersztyánszky Ödön Sportközpont sportcsarnokában az Alba Teqball Kupára. 

  2021.07.29.
 4. Szeptember 12-én rajtol a Cerbona Fehérvár Futófesztivál

  47 nap múlva rajtol Fehérvár legjobb és legedzettebb futóit felvonultató Cerbona Fehérvár Futófesztivál, ahol 7 és 14 kilométeren, félmaratoni távon és váltóban várják a nevezéseket. A nagy hagyományú, szeptember 12-én, vasárnap megrendezésre kerülő versenyen jótékonysági futamot is tartanak.

  2021.07.28.
Nyitott tornatermek

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak